Sonntag, 22. Mai 2016

Värejä löytyy

muualtakin kuin pöytäliinasta. Pihakierroksella tuli vastaan pioni, rohtoraunioyrtti, maljaköynnös, laventeli, lemmikki, apila, koristesipuli, puksipuu, kärhö, ruohosipuli ja kukkiva basilika.

Yrttitarhasta löytyy mm. rosmariinia, timjamia, salviaa ja korianteria ja siellä on myös yksi riippumansikka. Viinimarjassa on raakileet ja samoin naapurin kirsikkapuussa, jonka kolmas osa on meidän puolella eli kirsikoista kuuluu lain mukaan kolmasosa meille.


16 Kommentare:

 1. Apua, ihania värejä ja kukkia! Alkukesän kauneus on käsittämätöntä!

  AntwortenLöschen
 2. Ja nuo kaikki kukoistavat nyt puutarhassasi! Satumaista!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. on niitä pitänyt kastellakin, kun ei satanut pitkään aikaan, onneksi tänään ainakin vähän sadetta

   Löschen
 3. oh,ihania värejä, ja tuo vihreys! Täällä muistaakseni on sama juttu oliivipuiden kanssa,jos ovat toisen talon puolella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulin sitä ennen vitsiksi, mutta se on tosiaan laissa määrätty, vaikka ei meillä mitään riitaa ole naapureiden kanssa ja ollaan aina saatu heidänkin puolella kasvaneita kirsikoita

   Löschen
 4. Isoja raakileita jo kirsikassa ja viinimarjassa. Meillä kirsikka vasta kukkii, herukoissa on kyllä pieniä marjan alkuja jo. Tuo laventeli on söpönen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se laventeli on terassin pöydällä, niin hento ja söpö

   Löschen
 5. Hienoa! Teillä on kesä niin pitkällä. Mulla taitaa kotona kirsikkapuu kukkia parhaillaan, ostettu laventeli kukkii. Tänään käytiin retkellä paikassa, jossa järvi oli jäässä ja satoi räntää. Loppuviikosta ajattelin ostaa kotiin yrttejä ja salaattia...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Facebook muisteli, että neljä vuotta sitten oli +30C, nyt ei kyllä tänään ole niin lämmin. Olen nähnyt Salamatkustajan Sadun blogista, että Islannissa vilejellään tosiaan hyviä salaatteja.

   Löschen
  2. Joo, kasvihuoneiden energia on aika halpaa ja tulee maasta tai kuumasta vedestä. Ihan hyviä tomaatteja ollaan syöty, mutta salaatteihin en ole täällä päässyt käsiksi...

   Löschen
 6. Sinähän olet oikein puutarhuri! En tiedä täkäläisistä laista, mutta meidän naapuri kalastelee yläterassiltaan appelsiineja meidän puusta sellaisella pitkällä kepakolla, kun ei muuten ylety.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Heh heh, tuon appelsiinivarkauden voin hyvin kuvitella.

   Löschen
 7. Nyt on todellakin luonto kauneimmillaan ja varsinkin teidän puutarha!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos meidän kylpypyyhkeen kokoisesta pihasta löytyy jo näin paljon, niin mitä sitten teidän suurmaanomistajien mailta ja mannuilta!

   Löschen
  2. No ainakin rikkaruohoja löytyy ilahduttavan paljon. Muuten, tämä meidän kotipihan puutarha on korkeintaan kahden kylpypyyhkeen kokoinen, onneksi vieressä on pieni metsikkö marjoineen.

   Löschen