Samstag, 2. Juli 2016

Lüneburgissa

Viime viikonloppuna meillä oli taas vuotuiset treffit Allumiehen viiden työkaverin ja avecien kanssa, tällä kertaa ihastuttavassa Lüneburgissa, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa. Hampurista sinne on vain vajaan tunnin automatka.

Lüneburgissa on yli tuhat suojelun alla olevaa vanhaa taloa.


Tämän talon oven yläpuolella on teksti  vuodelta 1991 "Herr schütze mich und die hier hausen und Kulturbanausen" mikä on suomeksi "Herra suojele minua ja niitä, jotka tässä talossa asuvat, (kaupunki)suunnittelijoilta ja moukilta". Ilmeisesti omistajalla on ollut jotain kinaa kaupungin kanssa.


Kapakoita löytyy runsaasti ja Lüneburgissa sanotaankin olevan Madridin jälkeen Euroopan suurin kapakka/baari/ravintolatiheys. Tässä kuvassa meidän kantapaikkamme, hotellimme oli tuossa keltapäätyisessä rakennuksessa, joten jaksoimme illalla hyvin paluumatkan, vaikka siinä pitikin ylittää Ilmenau-joki.

Organisaattorimme oli varannut meille ensimmäiseksi iltapäiväksi hevoskyydin kaupunkikierrokselle ja kuskina oli Rote Rosen-televisiosarjasta tunnettu mies. Itse on ole sarjaa koskaan nähnyt, joten en tunnistanut häntä.
Ensimmäisenä päivänä oli aivan mieletön helle, taisi olla +37C, mutta seuraavana aamuna satoi vettä ja suunniteltu pyöräretki piti peruuttaa ja plan B ehdotti visiittiä raatihuoneelle ja se oli niin mahtavan hieno, että olimme kaikki kiitollisia, että sade pakotti meidät sinne. Valitettavasti siellä ei saanut valokuvata ja minä suomalainen olin tietenkin tottelevainen enkä uskaltanut ottaa kännykkäkuvia niinkuin moni muu. Raatihuoneen ensimmäinen osa on rakennettu 1230 ja se on muistaakseni Saksan ainoa niin vanha vielä käytössä oleva raatihuone. Meillä on todella hyvä opas ja kannatti ehdottomasti katsoa se Lüneburgin ylpeys. Jos joku on kiinnostunut, voi tehdä virtuaalikierroksen TÄSSÄhttp://www.lueneburg-erleben.de/en/sehenswert/museen/rathaus.html.

Sateen lakattua pääsimme patikoimaan Lüneburgin nummelle, jossa tuli vastaan kiva majatalo, jossa sai mm. nummilampaan lihasta tehtyä Bratwurstia.


Maisemat nummella olivat todella kauniita, kuin tauluja,  ne ei pääse valitettavasti tässä kännykuvassa oikeuksiinsa.


Olipa taas kiva viikonloppu kivassa seurassa, Ensi vuonna on sitten meidän vuoro järjestää tapaaminen ja suunnitelmissa on joko Ahr-joen laakso tai Maastricht.

Kommentare:

 1. Ihania rakennuksia. Olipas siellä kuuma.

  AntwortenLöschen
 2. Viehättävä vanha kaupunki ja upeat nummet!

  Hyvä idea tavata ystäviä eri paikoissa ja niin, että järjestelyvastuu vaihtuu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosi kiva tavata aina kerran vuodessa ja aina on ihan kuin oltais viime viikolla viimeksi tavattu.

   Löschen
  2. Tuttu juttu eli tavata kerran vuodessa tai vieläkin harvemmin ja aina voi jatkaa kuin eilen olisi tavattu.

   Löschen
 3. Hienoja rakennuksia, moukkamaisilta suunnittelijoilta näyttääkin säästyneen onneksi koko kaupunki:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olispa täällä meilläkin säästytty moukilta, jotka ovat sodan jälkeen tehneet mielettömästi syntejä uudisrakennuksissa. Mikä häpeä, että esim. vanhaa oopperaa ei ole enää.
   KLIK

   Löschen
 4. Lüneburg on aivan upea kaupunki; olin tosin siellä vain sen yhden iltapäivän joulumarkkinoilla, mutta haluan uudestaan!

  AntwortenLöschen