Samstag, 16. Juli 2016

Rakastuimme Rotterdamiin

Kävimme vuonna kivi ja kirves ohimatkalla Rotterdamissa, mutta siitä ei ollut kyllä oikein mitään kuvaa jäänyt muistiin. Nyt olimme useaan otteeseen lukeneet positiivista Rotterdamin modernista arkkitehtuurista ja kun minulla on siellä blogiystävä Riitta ja kun sitten vielä ystäväpari ilmoitti intressinsä kaupunkia kohtaan, päätimme lähteä sinne kolmeksi päiväksi. Nämä on niitä Euroopan keskellä asumisen hyviä puolia, että voi hypätä autoon ja ajaa parissa kolmessa tunnissa esim. Rotterdamiin. Onneksi säätiedotus ei taaskaan pitänyt paikkaansa ja meillä oli oikein hyvä matkasää.
Edullinen ja hyvä huone löytyi Hiltonista aivan keskustasta uuden komean rautatieaseman läheltä, josta kävimme alkajaisiksi ostamassa kolmen päivän turistilipun, joka kelpasi yleisiin kulkuneuvoihin ja jolla saimme monen monta kertaa alennusta eri paikoista eli hyvä ostos. Palvelu Hollannissa oli kerta kaikkiaan loistava, ihmiset ystävällisiä ja kulkuneuvot loistavia ja kaikkialla erittäin siistiä.

Päätimme ensimmäisenä tehdä satamaristeilyn. Spidon laiva lähti Erasmus-sillan läheltä. Olimme varanneet 75 min kestävän risteilyn ja se oli mielestämme ihan sopivan pitkä, 2,5h olisi ollut vähän turhan pitkä.


Samaan laivaan tuli myös tämä perhe, joka olisi varmaan heti saanut vähän hysteerisen ystäväni B:n perumaan matkansa, jos hän olisi ollut mukana, hän olisi varmaan heti kirkunut "apua, sa la fis te jä" ja juossut pakoon. Hollannissa näkyi selvästi enemmän  huivinaisia kuin täällä Saksassa ja tässä oli jo noin pienellekin tytölle laitettu huivi, Aku Ankka ei sentään ollut kielletty. Ainakin mies oli aivan selvästi länsimaalainen, mutta nyt pitkä parta ja tuollainen kaapu päällä ja naisesta ei näkynyt mitään.


Ohitimme kuuluisan Hotel New Yorkin. Rakennus on 1900-luvun alussa Hollanti-Amerikka-linjan pääkonttoriksi ja siinä on nykyään hotelli ja kahvilaravintola. Kuvassa se näkyy pilvenpiirtäjien varjossa vihreine kellotorneineen.


Laivasta käsin näimme myös blogiystävä Riitan miehen teoksen De Visser eli Kalastaja. Parempi kuva siitä löytyy täältä.


SS Rotterdam on suurin Alankomaissa rakennettu matkustajalaiva ja seisoo nyt vakituisesti Rotterdamissa ja toimii mm. hotellina.


Olimme erittäin tyytyväisiä risteilyymme. Sen jälkeen alkoi kahvihammasta pakottamaan ja päätimme lähteä Hotelli New Yorkiin kaffeelle ja sinne pääsi kätevästi vesitaksilla.Istuimme ulkona, jonne oli laitettu tuulen suojaksi korkeat lasiseinät.


Kun ylittää kävelysillan, pääsee toiselle puolelle Fenix Food Factoryyn. Se on jonkinlainen kauppahalli, josta löytyy mm. kahvikauppa, olutpanimo, juustokauppa ja jopa kirjakauppa ja siellä voi syödä hyvin lounasta ja ihailla maisemaa kohti New Yorkia. Harmitti, että emme olleet siellä lounasaikaan. Tuota paikkaa ei saa jättää katsomatta, jos on Rotterdamissa.

....jatkoa seuraa

7 Kommentare:

 1. On kyllä ihan huikeaa, että pääsette lyhyessä ajassa niin moneen paikkaan. Mieheni on käynyt Rotterdamissa työmatkalla. Itse en ole koskaan ajatellutkaan ko. kaupunkia matkakohteena, mutta nyt mietin että miksi ei.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaikkihan ajattelee vain Amsterdamia, joka on tietenkin hieno kohde, mutta Rotterdam on kyllä näkemisen arvoinen sekin. Se on sodassa pommitettu ja siellä on paljon modernia arkkitehtuuria.

   Löschen
 2. Me menimme pari vuotta sitten Rotterdamin kautta Englantiin laivalla. Minua jännitti, miten löytäisimme "laiturin nro 73", kuulosti että kyseessä on suuri satama. Se olikin "satama nro 73" :O No, sinne löysi kyllä ihan hyvin. :) Emme käyneet kaupungissa, mutta sattumalta kävimme hienossa automuseossa, joka ei ollut kauhean kaukana Rotterdamista. Hitsit kun en muista sen paikan nimeä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hirveän selvästi siellä on kaikki merkitty, todella hyvä palvelu Saksaan verrattuna. Satama on kai Euroopan suurin, kyllä sen koosta sai kuvan sillä laivakierroksella ja näkötornista.

   Löschen
 3. Olin 80-luvulla Rotterdamissa interraililla ja kaupungista jäi mieleen vain se, että kävin katsomassa siellä juuri lanseeratun The Wall-elokuvan. Ja jossain taidemuseossa kävin siellä. Niiden kokemusten ja muistikuvien perusteella en ole ajatellut mennä toiste, vaikka olenkin käynyt sen jälkeen useasti ja muissa kohteissa Hollannissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei mekään eka kerran jälkeen tunnettu tarvetta mennä, mutta onneksi ymmärsimme nyt lähteä. Sä et voinut ollut täällä (rakennettu 1990-luvulla) Kunsthal, jossa me oltiin Boteron näyttelyssä ja ihailtiin sitä rakennusta, mm. aivan mahtava auditorio.

   Löschen
  2. En muista mikä se olisi ollut, sen arkkitehtuurista ei ole mitään muistikuvaa. Rotterdamista muistan vain, että se oli tosi modernin näköinen.

   Löschen