Sonntag, 10. Juli 2016

Viime päivien luontoa

Me olemme vastuussa patikkaporukkamme loppukuun patikkaretkestä ja testaamme jatkuvasti sopivia reittejä. Kaikkein vaikeinta on löytää reitti, jonka varrella on kiva ruokapaikka, joka on lauantaina kahden aikaan vielä auki, sillä monet ravintolat sulkevat täällä lounaan jälkeen muutamaksi tunniksi.
Ensimmäinen yritys oli reitti Eifel-vuoristossa, jossa maisemat ovat todella kauniit ja siellä on puhtaampi ja viileämpi ilma kuin tässä ihan lähinurkilla.


Tällä reitillä oli vain yksi huono puoli:  maasto oli mielettömän vuorista enkä meinannut millään jaksaa 12km reittiä ja luulen, että porukan heikommat eivät siitä myöskään helposti selviä.
Tänään testasimme +32C lämmössä patikkapolkua entisellä ruskohiilialueella, joka on varmaan jo 40v sitten rekultivoitu eli puut ovat jo "täysikasvuisia" ja koko maasto ihan kuin ei koskaan mitään muuta olisi ollutkaan. Matkan varrella on monta järveä, joista jotkut uimajärviä ja niistä ainakin yksi nakuille. Tässä vähän kehno kännykuva yhdestä järvestä, taisi käsi vähän vapista helteestä ja rasituksesta.


Parkkeerasimme Waldbiergartenin lähelle ja oli kyllä tarve saada juotavaa, lasissa Radler ja/tai Alsterwasser eli olutta Fantan tai Spriten kanssa. Tuo juoma olikin sitten valitettavasti ainoa hyvä juttu siinä baarissa eli ruokapaikan etsiminen jatkuu.


Omassa pihassa kukkii nyt kaikki, varsinkin hortensiat ovat tänä vuonna oikein kilttejä ja kukkivat huonosta hoidosta huolimatta.


Ja sitten täällä tapahtuu jotain aivan ihmeellistä. Eilen illalla me istuimme vieraidemme kanssa puoleen yöhön asti ulkona nauttimasta hienosta kesäillasta. Joskus ehkä kymmenen aikoihin aloimme kuulla naapurin puolelta ihmeellistä ääntä.  Naapurit eivät olleet kotona ja kun ääni jatkui, menimme uteliaana katsomaan mikä eläin siellä on. Toisen naapurin kissa oli käynyt siellä jo tarkistamassa tilannetta, mutta palasi sieltä tyhjin käsin tassuin/suin eli ei siellä mitään lintuja tai hiiriä ollut. Ja mitä sieltä löytyikään, kahden siilin orgiat tai paremminkin esileikit. Poikasiili kierteli tyttöä, yritti aina tytön takapäähän, mutta tyttöpä kääntyili aina eteenpäin ja poikaparka jatkoi kiertämistä. Jätimme ne sitten rauhaan, joten emme tiedä, mikä oli lopputulos. Löysin juutuubista videon, jossa näytetään juuri samanlaista näytelmää tai meillä se poika oli vähän kauempana tytöstä. [KLIK]

Kommentare:

 1. Oletteko käyneet jo Westerwaldissa patikoimassa? Siellä, missä minut vihittiin eli Abtei Marienstatt bei Hachenburg on vaellusreittejä, itse en ole tosin siellä kuin kävellyt enkä tiedä, minkälainen luostarin ohessa oleva ravintola on, mutta luostarin ympäristö ja luonto on kyllä kaunista.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ollaan yksin oltu, mutta ei tuon porukan kanssa, on joillekin liian kaukana.

   Löschen
  2. Katsoin, että meiltäkin menis sinne melkein 1,5 tuntia.

   Löschen
 2. Olette te huippukuntoisia ja uskomattomia! Kivan näköistä tuolla oli, mutta toivottavasti löydätte kaikille sopivan reitin. En oikein kehtaisi kertoa, että olen nyt ihan loppu, kun leikkasimme ja trimmasimme viidakkoa kesäpaikan tontilla kahden päivän ajan. Aurinkoinen ja jopa 22 asteinen! sää otti voimille:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ton miehen selkää ei kyllä voi sanoa hyväkuntoiseksi, saa nähdä mitä siitä vielä tulee, mutta se on "hart im Nehmen".

   Löschen
 3. Minä en ole nähnyt siilejä moneen vuoteen, tai oikeammin eläviä siilejä. Aikaisemmin niitä oli meidänkin tontillamme joinakin kesinä. Nyt olen nähnyt vain litteitä malleja :( Auton alle jääneitä viime vuosina. Siilien esileikkiä en ole koskaan nähnyt. :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on aina silloin tällöin näkynyt ja ihmetellään, mistä ihmeestä ne tänne pääsee.

   Löschen
 4. Onpa siellä ollut lämmintä, huh! Siilien lemmentouhut ovatkin iloinen asia, jos vaikka pikkusiilejä tulisi. Täällä meillä päin useana kesänä ollut siili kukkapenkissä, nyt sitä ei ole näkynyt. Toivottavasti elontie ei ole päättynyt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sepä oliskin kiva, jos tulisi pikkusiilejä, siilit kun on niin söpöjä.

   Löschen