Dienstag, 23. August 2016

Alles kaputt
Mikäs laki se onkaan, joka sanoo, että kaikki menee yhtä aikaa rikki? No meillä on nyt se kausi meneillään. Tuossa ylhäällä olevassa kolossa ollut mikro on korjattavana tai siis kustannusarvion saimme ja korjaus maksaisi 400€. Kuka nyt maksaa 20v vanhan laitteen korjauksesta niin paljon eli sanoimme ei kiitos.
Nyt on vaan ongelmana se, että samaa mallia ei saa enää ja uusi malli ei synkkaa yhtään mikron alla olevan uunin kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että nyt on ilmeisesti ostettava uunikin.
Kellarin ikivanha tv sanoo sekin vähitellen yhteistyösopimuksen irti ja kun en voi silittää ilman telkkaa, sekin on uusittava. Vanhushan se olikin jo, ensimmäisestä veronpalautuksestani aikanaan ostettu.
Ja ei kahta ilman kolmatta: silitysrautakin heitti henkensä. Sille on tulossa seuraaja, DHL ilmoitti paketin saapuvan

Silitysraudan tai -aseman ostopäätös ei ollut kovin vaikea tehdä, siinä ei ole niin suuri summa kyseessä. Kätevää nykyisissä raudoissa on, että ne tunnistavat itse tekstiilin eli lämpötilaaa ei tarvitse säätää. (Niin että HK, ensi kerralla kun tulet, täällä on luksusrauta ja silittäminen on entistä mukavampaa.) Mikron ja uunin suhteen tuli nyt kyllä tänkapå . Mikroa kaipasin viimeksi tänä aamuna, kun otin pakastimesta vadelmapussin ja rupesin sulattamaan vadelmia mysliini eikä ollutkaan mikroa siinä entisellä paikalla.
Tässä nyt sitten tutkin uuneja ja mietin, mitä kaikkea hömpsää uunissa täytyy olla lisävarusteena. Mitään suurempia automaattijuttuja en tarvitse, niitä en ole käyttänyt edellisessäkään uunissa, mutta esim. Mielen kosteuspaisto houkuttelee, ystäväni mukaan se on todella hieno juttu. Tuskin myöskään tarvitsen sapattitoimintoa, jota tarvitsevat puhdasoppiset juutalaiset, jotka eivät sapattina saa vääntää mitään nappulaa, siis sellaisiakin toimintoja on tarjolla.
Sanokaapas te asiantuntijat, mitä toimintoja uunissa pitää välttämättä olla.

Ilmoista en valita tippaakaan
Kommentare:

 1. Noinhan siinä usein käy,Murphyn laki.Viimeksi meni pesukone ja mikseri ja miniuuni samoihin aikoihin...
  Onpa jännä tuo nykyajan siitysrauta.No vanha toimii minulla vielä hyvin mutta kun se alkaa oireilla;D

  Teillähän on lämmintä .Meilläkin on tuollaiset 32-33 päiväsaikaan,mutta kosteuden kanssa,mikä saa sään tuntumaan vielä paljon lämpimämmältä. Ja yöllä mennään reilusti hellerajan yli ,toisin kuin teillä,ottaisin mielelläni nuo teidän yölämpötilat...

  AntwortenLöschen
 2. P.S.Minulla ei ole ollut mikroa 8 vuoteen eikä tulekaan. Hyvin olen pärjännyt ilman.Sen sijaan käytän miniuunia,lähes kaikkeen;kunnon uunia harvemmin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei mekään mielestämme paljon sitä käytetä, mutta nyt kun sitä ei ole, huomaa, että joskus kuitenkin tarvitaan kuten tänään sulattamaan vadelmia.
   Meillä ei ole nyt trooppisia öitä, mutta kyllä nytkin on aika lämmintä. Loppuviikoksi on vielä kuumempaa luvassa. Meillähän on kyllä ulkokaihtimet ja kaikki ikkunat kiinni eikä sisältä kuumene niin kamalasti.

   Löschen
 3. Onpa siellä lämmin! Meidän mikro hajosi jokunen vuosi sitten ja kun ei heti tullut ostettua uutta tilalle, niin huomasimme, että hyvin pärjää ilmankin. Induktioliedellä jämäruokien lämmittäminen sujuu tasaisemmin ja suunnilleen yhtä nopeasti.
  Vau, mäkin haluan ajattelevan silitysraudan.
  Häpeän tunnustaa - meillä on tuo kosteuspaisto ja uunilla on ikää 1,5 vuotta, mutta emme ole kokeilleet sitä vaikka uunia melkein joka päivä käytetäänkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun kaveri sitä kosteuspaistoa kehui niin, että taidan sen haluta. Täällä Saksassa on monilla oikein höyryuuneja, jossa kypsentävät vihanneksia, mm. parsaa, mutta meillä on niin pieni keittiö, ettei sinne mahdu mitään lisälaitteita.

   Löschen
 4. En ole ikinä kuullutkaan mistään kosteuspaistosta, joten en takuulla ole asiantuntija! Mikroa ilman on hankala tulla toimeen - varsinkin kun ahtaa aina valmiita ruokajuttuja pakastimeen.

  AntwortenLöschen
 5. Meilläkin oli tänä vuonna Murphyn laki, mutta se ei koskenut kodinkoneita...olisi ollut helpompaa,,,,,vaan veneitä, traileria, autoa pari kertaa jne. On vaikeampaa, kun auto jättää Pirkanmaalle järven rantaan veneen kera, mutta seuraavana päivänä pitäis olla Itä-Suomessa. TV-tä meillä ei ole ja vaatteitakin silitän aika harvoin, radiota kyllä kaipaisin, jos mikään niistä ei toimisi, mutta onhan vielä netti, joka yleensä aina toimii...onneksi.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun auto jättää, se onkin kiusallisempi tilanne, kerran me ollaan jääty tielle, kun eka VW sanoi työsopimuksen irti, se oli vielä ennen kännyaikaa moottoritiellä.

   Löschen
 6. HK kuittaa ja kiittää kutsusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rauta tuli tänään, olisit aivan haltioissasi.

   Löschen
 7. Voi sentään. Kauhulla ootan koska meillä alkaa hajota koneet...pesukone on jo aika vanha, muut ei ole kuin muutaman vuoden. Tehosekoitin kyllä vetelee viimeisiään mutta se ei onneksi ollut kallis hankinta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tiskikone meillä kanssa huutaa jo kovalla äänellä, että pääsisköhän pian eläkkeelle.

   Löschen
 8. Pesukone ja liesi/uuni ovat täälläkin jo melkein eläkeikäisiä. Keittiössämme on uudehkot Mielen astianpesukone ja kylmäkalusteet, jotka toivottaisivat tuon kosteuspaiston tervetulleeksi. Houkutteleva vaihtoehto! Silitysraudan (harvoin käytössä tosin)jouduin uusimaan, kun olin varma, että olin jättänyt raudan päälle ja piti kääntyä pitkän ajomatkan jälkeen tarkistamaan, ei ollut päällä, mutta nyt on sellainen, joka sammuu itsestään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. me ollaan kyllä joissain jutussa vaihdettu rikki mennyt Miele johonkin muuhun kun samalla hinnalla saa esim. Siemensiltä kaksi pesukonetta

   Löschen
 9. Meihin iski myös Murphyn laki: Jouluaattona hajosi astianpesukone ja talo tietysti täynnä perhettä monta päivää! Se teki saman edellisjouluna, mutta koki ihmekorjaantumisen ilman korjaantumista. Kun olimme lähdössä ostamaan uutta, astianpesukone koki taas ihmeparantumisen. Nyt päätimme, että emme riskeeraa joulua, vaan ostamme uuden astianpesukoneen, joka on selvästi joulunvihaaja! Sitten hajosi mun puhelin, mutta onneksi R:llä oli kaksi:) Ja kaiken huipuksi vuorokautta ennen kuin alkoivat massiiviset mansikoiden pakastamiset, hajsoi yläkerran jääkaappipakastin. Siitä paikasta lähdimme ostamaan uutta, sillä emmehän voineet jäädä alakerran varapakastimen ja kellarin varaan. Ostimme samanlaisen kuin entinen, mutta siinä oli vähän lisäherkkuja ja uutta muotoilua. Sitten hajosi keskuspölynimurin moottori, jossa lykästi sen verran, että saatoimme ottaa käyttöön varakeskuspölynimurin autotallista! Uusi on tulossa!

  Bessulta hajosi viime vuonna, kun talo ja koneet olivat 10 vuotta vanhat, uuni, pyykinpesukone, astianpesukone, hella ja tietsikka!

  Kun teimme keittiörempan ostimme markkinoiden tyyreimmän uunin. Siitä kalliimpi olisi jopa pessyt itsensä. Ulknäkö varmaan myös vaikutti, sillä uunimme on seisontakorkeudella ja just siitä kohtaa näkyy myös olkkariin. Siinä on kaiken maailman vempaimet, mutta en minä niitä tarvitse, sillä grilaamme ulkona etc. Mutta rakastan turvallisia teleskooppihyllyjä!!! Se on siis kiertoilmauuni, enkä edes tajua, mitä kaikkia herkkuja siinä on käytettävissä.

  Meidän mikro on järkyttävän vanha eli se varmaan seuraavaksi ja sitten keraaminen liesitaso...

  Elämä on!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, jouluaattona, horror. Meidän ystäviltä meni lämmitys pari päivää ennen joulua ja he hakivat tuttavapiiristä lämmityslaitteita, kun joutuivat odottamaan jotain varaosaa.

   Löschen