Samstag, 8. Oktober 2016

Vapaaehtoisia ja vähemmän vapaaehtoisia rahanreikiä

Eräs ystäväni katseli minua joku aika sitten säälivästi, kun käytin yli 25v vanhaa tehotonta sauvasekoitintani ja sai minut liikkeelle ostamaan uuden ja nyt olen tällaisen vekottimen uusi onnellinen omistaja ja wow, miten nopeasti se pilkkoo kaikki yrtit ja vatkaa kermat ja tekee majoneesiakin kuulemma, vaikka sitä en ole vielä kokeillut.


Kun postissa tuli tällainen tarjous, en voinut aaltomaljakkoaddiktina olla tilaamatta, varsinkin kun saan vielä jouluksi tuollaisen tähtiketjun kaupanpäälliseksi.


Ystävillemme tuli toisenlainen rahanmeno:  kun he ennen ihailivat tontiltaan muurin takana olevaa sairaalan puistoa komeine korkeine puineen, nyt sairaala rakentaa neljä metriä muurista vähemmän kauniin kaksikerroksinen betonirakennuksen, johon tulee onkologia, jossa käy päivittäin taksikuljetuksella 150 potilasta. Toisesta kerroksesta on kaunis näköäala ystäviemme uimalammelle ja terassille. Kiinteistövälittäjän arvion mukaan ystäviemme talon hinta laski 250.000.-- euroa. Onkologia on tärkeä asia, mutta ystävämme ovat sitä mieltä, että rakennus olisi voitu tehdä 100 m kauemmaksi, sillä tonttia olisi ollut riittävästi käytössä.


10 Kommentare:

 1. Siis miten tuollainen arvonalennus on mahdollista? Eikö talo ole enää minkään arvoinen vai kuinka paljon siitä olisi aiemmin voinut pyytää? Siitä vain kasvattamaan suuria puita näköesteeksi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on tontit jo kalliita, ainakin 500 euroa neliö ja noilla on täkäläisissä olosuhteissa suuri tontti. Luulen, että talo oli ennnen arvioitu 1,2 miljoonaksi. Meillä myytiin vastapäätä tänä vuonna RIVITALO ja siitä saivat jo puoli miljoonaa, tosin meidän kaupunginosa on vähän kalliimpi kuin noiden kavereiden. Ihmiset maksaa hyvistä liikenneyhteyksistä ja meillä on ratikka, juna, bussi ja lähellä vielä moottoritien liittymä, se nostaa hintaa.

   Löschen
 2. Kurja juttu naapureillesi ,miten ihmeessä tosiaankin hinta voi laskea noin paljon.
  Hieno uusi Braun sulla,mullakin on Braun sauvasekoitin(Bamixin lisäksi) mutta paljon paljon simppelimpi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan, että äiti puhui ennen aina bamixista.

   Löschen
 3. Tuo neljä metriä on kai se raja, jota lähemmäksi ei saa rakentaa, mutta luulisi, että jonkinlainen suostumus naapurilta on oltava, kun viereen tulee rakennus, josta on tuollainen näköyhteys! Kuitenkin, kyllä harmittaa ystävienne puolesta! Kuvittelen, miltä tuntuisi vastaava omalla kohdalla:-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, on se se raja. Meidän tonttihan on vaan 6,25 m leveä eli mehän ei voitais oikeastaan rakentaa siihen mitään, mutta onhan täällä jotkut naapurien luvalla laittaneet jonkun pienen vajan. Tässä kavereiden tapauksessa oli vaan muutettu asemakaavaa ja se osa puistoa olikin nyt rakennusmaata. Asianajaja sai sen verran aikaan, että sairaala istuttaa rajalle korkeita pensaita ja seiniä äänieristettiin niin, että jatkuvasti päällä olevat koneet saa olla vain niin ja niin monta desibeliä, mutta niitä taksiautojen moottoreita sun muuta ei paljon voi hiljentää. Ai niin, yläkerran ikkunoihin tulee maitolasi, mutta eihän kukaan estä niitä avaamaan ikkunaa ja katselemaan, miten kaverimme istuvat terassillaan. Joku rakennustyömiehistä oli kepin kanssa vetänyt luumupuun oksaa, että sai poimittua luumuja kavereiden puusta, ystäväni oli suutuksissaan huutanut sille, että kiipee vaan muurin yli, täältä löytyy myös tomaatteja. :-)

   Löschen
 4. Tosi kurja asemakaavan muutos. Niistähän täälläkin riidellään, erityisesti Helsingissä. Olen kyllä sitä mieltä, että Hesassa kun on asuntopula, niin siellä olisi myös paljon tiivistämisen varaa tietyillä alueilla.

  Minun pitäis ostaa uusi tehosekoitin, kun nykyisen kannun muoviosat jotenkin hajoavat eikä sitä uskalla enää laittaa paikoilleen, kun se on vinossa. Eikä se ole edes kuin 4 vuotta vanha ja käytän sitä täysin sesonkiluonteisesti. Joskus menee viikkoja etten käytä, joskus joka päivä kun teen smootheja.

  AntwortenLöschen
 5. Pitäisiköhän munkin kirjoittaa joulupukille? Oma sauvasekoittajani meni rikki ja etenkin sosekeiton valmistus oli yleiskoneella jotenkin hankalaa. Tykkäät siis tuosta Brownin multiquick 7-mallista. Kiitos vinkistä! Lähiaikoina pitää varmaan piipahtaa kauppaan; joulupukkia en ehkä jaksa ootella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen nyt kolmeen eri asiaan käyttänyt ja se toimi hyvin. Niitä on kyllä kalliimpiakin multiquickeja, mutta mulle on riittänyt tämä.

   Löschen