Montag, 7. November 2016

Kuulumisia keittiöstä

Lähes kahden kuukauden odotuksen jälkeen saimme keittiöön vihdoinkin tilaamamme uunin ja wow, sepä onkin aika hieno, valitettavasti vain vaikea kuvata, kun vastapäinen ikkuna heijastuu uuninluukun lasiin. Otin nyt kuvan uuninluukku kiinni ja tästä näkyy, että luukku häipyy avattaessa uunin alle, tämä on Neffin Slide and Hide-systeemi, joka sopii hyvin pieniin keittiöihin.


Tästä videosta näkee, miten systeemi toimii, tosin siinä on vanhempi uunimalli. Uunikauppias on sitä mieltä, että meidän vanhasta uunista saisi muka vielä 250 euroa ja se on nyt myynnissä Ebayssä. Itse emme sitä vielä oikein usko, mutta olishan se hieno juttu, jos toimis.
Ehdimme jo valmistaa uudessa uunissa höyrymenetelmällä nieriää, todella iisi juttu ja mahtavan hyvä tulos. Muita funktioita ei olla vielä kokeiltu, pitänee ensin tehdä diplomityö koko vekottimesta ennenkuin kaiken tajuaa.
Minkä ihmeen energianpuuskan sain tänään, kun aloin jynssätä kaikenlaista. Pienten cleaning balls-metallihelmien ja soodan avulla termoskannun pinttyneestä sisustasta tuli kuin uusi.


Liesituulettimen suodattimet ja kaikki keittiössä esillä olevat purkit ja muut tavarat pääsivät kunnon pesuun tiskikoneeseen.
Nyt voi sitten vähitellen alkaa miettiä adventtileivonnaisia. Tilasin netin kautta kolmenlaista eteeristä öljyä: sitruuna, appelsiini ja kaneli, kun näin televisiossa yhden naisen käyttävän sellaisia. Niitä voi laittaa esim. salaatinkastikkeeseen, yleensä pipetillä ja usein vain yksi tippa riittää. Ne eivät siis ole niitä tuoksuöljyjä, joita laitetaan esim. lamppuun, vaan elintarvikelaatua. Sitruunaöljyä olen jo kokeillut salaatinkastikkeeseen. Mutta tämäkin on alue, josta ilmeisesti pitää ensin tehdä väitöskirja ennenkuin sen täysin hallitsee, mutta kokeilenpa ainakin.10 Kommentare:

 1. Hauska yhteensattuma, ensin luin jutun hienosta liedestäsi ja energiapuuskastasi, sitten luin tämän :-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eli ennen sitä näköjään pärjättiin keittiössä ilman diplomitöitä ja väitöskirjoja:)

   Löschen
  2. Hauska! Mä olen kyllä jo niin vanha, että tunnen joitakin noista neuvoista. Meillähän on täällä kamalan kalkkinen vesi, siksi etikka on aina tarpeen.

   Löschen
  3. Mun äiti pärjäs ilman reseptejäkin, tuosta vaan lonkalta se valmisti vaikka mitä ruokia.

   Löschen
 2. Minunkin pitäisi saada aikaiseksi hankkia se uusi uuni viimein! Ajattelin, etten tarvisi mitään "hienouksia", kuten just sitä höyryjuttua, mutta jos se on hyvä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mielellä on ns. Klimagaren, tässä Neffissä full steam, molemmat hyviä.

   Löschen
 3. Sinulla on niin hienoja kokkauksia. että kyllä siihen hieno uunikin täytyy olla. Kiitos muuten vinkistä, juuri katselin termariani että millä ihmeellä sen saisi puhtaaksi.. jee!

  AntwortenLöschen
 4. Jos energiapuuska ei mene ohi, niin meillä on kyllä paljon putsattavaa!

  Noin hieno uuni; osaisikohan tuota edes avata? ;-) Mulle tulee sunnuntaina ulkolainen vaihtari ruokakylään; hän on kasvissyöjä. Pää- ja jälkiruoka on suunniteltu, mutta mitähän sitä laittais eturuuaksi? Jotain helppoa.

  AntwortenLöschen