Samstag, 5. November 2016

Lisää sielunmaisemaa


Viimeisenä Etelä-Tirolin päivänä menimme Bozenista köysiradalla ylös Jenesien-nimiseen kylään ja kiipesiimme sieltä ylöspäin vuorille. Tarkoitus oli ollut kiivetä vielä paljon ylemmäskin, mutta olin vatsatautini jälkeen vähän huonossa kunnossa ja Allumiehen polvi reistaili, joten tuo riitti ja maisemat olivat riittävän hyvät tuoltakin korkeudelta.

Kun ajattelen syksyä Etelä-Tirolissa, tulee heti mieleen lehtikuuset ja niiden "ruska". Tänä vuonna ne eivät olleet vielä ehtineet täyteen väriin, mutta kyllä tämäkin meille kelpasi.


Jatkoimme sitten matkaa Saksan puolelle Starnbergin seudulle ystäviemme luokse ja totesimme taas, että ei se Saksakaan niin kovin ruma maa ole.
1.11. oli Allerheiligen eli pyhäinpäivä ja fantastinen ilma ja ajelimme Kocheliin, jossa halusimme käydä saksalaisen ekspressionistin Franz Marcin museossa. Siellä ei saanut ottaa kuvia, mutta sain sentään luvan ottaa kuvan  museon kahdesta ikkunasta ulos:Kuvia Franz Marcin tauluista löytyy mm. täältä. Niistä näkyy aika selvästi Gauguinin vaikutus.

15 Kommentare:

 1. Melkein piti hakea syyskuvat, joita minulla on Itävallan Tirolista; juuri ihania lehtikuusia ja alppeja syksyisessä kuosissa! Käytiin Inntalissa ja sieltä vähän ylös. Niin tuli mieleen näistä kuvistasi!
  Kyllähän rumia kuvia voi ottaa melkein mistä vain, mutta kyllä minulle Saksa on kaunis ja monipuolinen maa. Siellä on niin monenlaisia alueita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Melko samanlaisiahan ne alppimaisemat on joka maassa.

   Löschen
 2. On kyllä niin nätit syksyiset maisemat:)

  AntwortenLöschen
 3. Taideteoksia á la Allu, upeita ovat! Täälläkin on lehtikuusia yllättävän paljon, kesällä ne ovat mun mielestä jopa rumia, nyt syksyllä saavat näyttää kauneutensa. "Hauska" tuo koneellinen käännös Franz Marcista, vähän oli vaikeaselkoinen:) mutta tuo näyttely väreineen kaikkineen oli varmaan elämys.

  AntwortenLöschen
 4. Ei hullumpia maisemia. Jostain noista Marcin taideteoksista taisimme keskustella Goethe-instituutin tunnilla. Saattoi olla se sininen Wildschweine...

  AntwortenLöschen
 5. Eka kuvasta tuli minulle mieleen Pöytävuori.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En edes tarkkaan tiedä, mikä noista on mikä. Sen "pöydän" vasemmalla ne sakarat on Schlern ja takana näkyy kai vähän Rosengartenia, mutta muuten en tunnista. Kiipesittekö te Pöytävuorelle? Sehän on mun suurin saavutus, olin täysin rätti ja kaikki ohitti mut matkalla, mutta pääsin sentään elävänä perille, mutta en toista kertaa lähde.

   Löschen
  2. Kaveri oli kiipeämässä, mutta yritti oikaista ja eteen tuli vain joku köysin varustettu polku, palasi kiltisti takaisin. Minä en halunnut, oli niin tuulistakin, ettei edes Seilbahn kulkenut.Lähettiin sieltä sitten bussilla kiertoajelulle ja se olikin ihan kiva juttu.

   Löschen