Donnerstag, 3. November 2016

Yksi sielunmaisemani

Huolimatta siitä, että ensimmäisellä viikolla sain vatsapöpön ja toisella viikolla flunssanpoikasen, jota nyt tässä hoitelen, matkamme meni hyvin ja tunsin taas heti olevani sielunmaisemassani, kun näin Eppanin viinivuoret Etelä-Tirolissa.
Hotellimme oli tällä kertaa St. Michaelissa viinitilalla, kaunis huone ja taivaallinen ruoka ja viini. Etelä-Tirolissa pitää ensin totutella siihen, että valkoviineissä on aina +14% alkoholia ja punavinissä vähemmän kun muualla asia on yleensä toisinpäin.


Kun lähdimme pihasta, oli edessä tämä maisema.


Ja muutaman askeleen päässä toisessa suunnassa Etelä-Tirolin vanhin barokkilinna St. Englar, jossa on majaillut 1800-luvun lopulla mm. tunnettu saksalainen runoilja Rainer Maria Rilke. Rilke on jopa kirjoittanut runon linnasta, se löytyy saksankielisenä täältä.


Täysin eri liigassa pelaa tämä talo, joka löytyy myös ihan läheltä, siinä oli vuokrattavana loma-asunto, joka on kuulosti satumaiselta.


Tässä näkymä alas kylään


mutta me lähdimme ylöspäin viinivuorille, jossa paistaa pitkään aurinko.


Edessä viiniviljelykset, välissä St. Paulsin kylä kirkkoineen, vasemmalla Bozenin kaupunki (eli "suomeksi" Bolzano) ja taustalla Dolomiitit.


Linnoja riittää maisemissa vaikka millä mitalla. Me kiipesimme keskellä olevaan Schloss Korbiin, jossa on hotelli ja ravintola ja terassilta aivan uskomattomat näköalat.


Matkan varrella olevissa krusifikseissä riippui aina maissintähkiä,Alkuperäinen säätiedotus ei pitänyt paikkaansa ja meillä oli alussa huonompi sää kuin näistä kuvista näkyy, mutta ei sekään kovasti haitannut. Kävimme Bozenissa moikkaamassa Ötziä ja kiersimme mm. Kalterer-järven ja nautimme sumuisistakin maisemista, tässä pilvet heijastuivat kivasti veteen.


20 Kommentare:

 1. Ymmärrän kyllä että tämä on sinun sielumaisema! Kaunista!

  AntwortenLöschen
 2. Oi mikä paikka! Maisemien suhteen taidan olla sielunsiskosi.
  Laitoin itse juuri postauksen kengistä, joten katsoin tarkasti kenkäkuvaasi. Samoissa merkeissä mennään ;)

  AntwortenLöschen
 3. Aivan upeita taloja siellä! Maisematkin tietty. Ja kengät. Maissintähkien merkitystä jäin miettimään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulisin, että maissitähkien takana on Erntedankfest eli sadonkorjuun kiitosjuhla, mutta en ole kyllä tarkistanut asiaa mistään.

   Löschen
 4. Voi, miten ihania kuvia jälleen. Berliinin lomasäiden jälkeen ihailin sinistä taivasta, joka kuvissasi näkyi. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tainnut olla Berliinissä kovin sinistä, meillä kyllä Kölnissä oli silloin kaunista. Mä tässä en nyt pysty nauttimaan kauniista säästä, kun kurkussa on risuja ja karvoja kuten pieni sukulaistyttö aikanaan kuvaili kurkkukipuaan.

   Löschen
 5. Kyllä maailma on sitten kaunis. Ja viini hyvää:).

  AntwortenLöschen
 6. Miten ihania lomamaisemia. Viinikin olisi kelvannut :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se viini onkin todella hyvää, ovat kehitelleet vuosikymmenien aikana aina paremmaksi, ennenhän se oli aika "yksinkertaista".

   Löschen
 7. Eihän noita kuvia ja maisemia katsellessa voi muuta kuin toistaa aiempi kommenttini: Oi, ei, ihanaa, ah, ei oo totta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös se totuus ole aina tarua ihmeellisempää?

   Löschen
 8. Mie tulen seuraavalla kerralla vaikka tavaratilassa mukaan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä sä mahtuisit auton sisällekin vai haluatko istua viinipullojen keskellä?

   Löschen
 9. Voin vain olla samaa mieltä, ihana paikka. Onneksi ei kovin kaukana Muenchenistä, joten aika usein siellä käydään ja nautitaan - kaikkina vuodenaikoina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siitä kyllä kadehdin teitä baijerilaisia, että matka tuonne on niin lyhyt. Meidän starnbergiläiset kaverit on kamalan usein Etelä-Tirolissa, kun sinne pääsee niin nopeasti. Eilen oli taas aivan kamala ajaa kotiin, kun Saksan moottoritiet on täynnä työmaita ja navigaattori lähetti meitä vaikka minne ja aikaa meni kamalasti.

   Löschen
 10. Ei ihmekään ,silmät lepää noissa taloissa ja maisemissa.

  AntwortenLöschen
 11. Kaunista on ollut pitkin ja poikin. Viinirinteet on niin upeita tähän aikaan vuodesta, ja viini maukasta. Jokseenkin vastaavissa maisemissa taapertelin rinteitä ylös ja alas tuossa naapurissa, Sveitsissä.
  Kenkävalinta on kyllä nappiin osunut.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut kyllä lehdet niin kirjavia kuin ne on joskus olleet.

   Löschen