Samstag, 22. Oktober 2016

Karhukopla liikkeellä


foto: duckipedia.de

Tästä meiltä näköyhteyden päässä olevaan taloon murtauduttiin pari viikkoa sitten. Pariskunta oli risteilyllä Kanadassa, kun yöllä kolmen aikoihin hyvin varmistettu ulko-ovi murrettiin, hyvin varmistettu siinä mielessä, että lukkopuoli oli todella hyvä, mutta kaverit olivatkin murtaneet oven saranapuolelta. Muutama naapuri oli kuullut kolmen aikaan jonkinlaisen äänen ja joku oli katsonut ikkunastakin, mutta ei nähnyt mitään hälyyttävää kadulla ja varkailla oli ollut sitten tuntikausia aikaa tutkia koko talo ja aamulla joku äiti, joka vei lastaan läheiseen päiväkotiin, oli nähnyt, että ulko-ovi oli ihmeellisessä asennossa ja hälytti naapurit. Varkaat veivät koruja, arvoesineitä, henkilökortteja, ajokortteja, kahden auton rekisteriotteen, kahden auton avaimet jne jne. Autoja eivät löytäneet, kun eivät tienneet, missä tallissa ne olivat. Useimmat ovat täällä varustaneet ikkunat ja oven lukot hyvin eikä kukaan ole voinut kuvitellakaan, että varkaat melkein naapureiden makuuhuoneen ikkunan alla murtavat oven saranat ja pääsevät suhtkoht ääneettömästi sisälle ja isoissa laukuissa kantavat valtavan määrän tavaraa talosta. Siinä meni pariskunnan luksusristeilyloma pieleen, kun kotoa tuli yhtäkkiä viesti murrosta ja sukulaiset lähettivät valokuvia murretuista ovista ja kaapeista ja kamalasta kaaoksesta. En oikein osaa uskoa, että varkaat menivät sattumalta juuri tuohon taloon. Se on hyvin remontoitu ja asukkaat ajavat kalliita autoja, heitä on taatusti tarkkailtu. Rivien välistä vähän kuulin, että he eivät ole kovin pidettyjä siinä rivissä, missä asuvat eikä siellä ollut kukaan naapureista talkkarin hommissa loman aikana vaan sukulaiset kävivät kauempaa hoitamassa postin ja kukkien kastelun.
Meille on kerran jouluna Suomessa ollessamme murtauduttu terassin oven kautta, mutta onneksi naapuri kuuli ja hätyytti varkaat ja hälytti poliisin. Me olimme silloin Suomessa ja oli kyllä kurja tunne, vaikka eivät mitään ehtineet varastaakaan.
Onneksi meillä on paljon naapureita, jotka tykkäävät meistä (nuo varkaiden uhrit eivät nimittäin ilmeisesti ole kovin pidettyjä, sen luin rivien välistä) eli meillä toimii montakin valvontakameraa ja kun vielä housesitter asuu poissaollessamme meillä, voimme turvallisin mielin lähteä nauttimaan tästä säästä:


4 Kommentare:

 1. Voi vempula mitä voroja! Tavara on vain tavaraa, mutta luulen että turvallisuuden tunne on pidempäänkin kadoksissa. Oma koti sentään.
  Ihanaa reissua teille! Hyvä on sää ja Arska möllöttää!!

  AntwortenLöschen
 2. Meillä on murtauduttu aikoinaan kaksi kertaa kesäpaikkaan, pimeinä talvi-iltoina ja täällä naapurustossa kävivät varkaat tyhjentämässä talon arvoesineistä heti kun omistajat olivat astuneet lentokoneeseen. Joku kai osasi seurata sitäkin. Valvontakamerat, vaikkapa tuollaiset:-)), ovat nykypäivänä ihan must. Onneksi myös meillä naapurit ovat valppaina ja jokaista outoa liikettä kyllä tarkkaillaan ja ihmetellään. Nauttikaa matkasta turvallisin mielin!

  AntwortenLöschen
 3. Onpa kurja juttu.Teillä onneksi on noita "valvontakameroita" ,varmaankin helpotus kun on kaukana kotoa.
  Minulla on kerran käynyt varas,kun asuin täällä ensimmäistä kertaa. Tulin kotiin töistä,ja jo´ennen omaa kerrostani löysin sukkahousujani rappusilta.Kotona täysi kaaos,kaikki revitty alas. Vietiin korut,joita ei ollut paljon mutta oli muutama täynnä tunnearvoa,ja vaatekaappiin piilottamani rahat.Eniten sattui se miten he olivat penkoneet tavaroitani.

  AntwortenLöschen
 4. Hyi ja hui kamala noita röyhkeitä varkaita! Pelottavaa!
  Dublinissa muistan montakin tapausta, missä murtovarkaat tuli sisään vaikka asukkaat olivat kotona! Yksikin työkaveri oli nukkunut rauhassa yläkerrassa ja vasta aamulla alakertaan tullessaan joutunut toteamaan, että hänet oli ryöstetty yöllä!

  Onneksi teillä on tosiaan läheiset naapurit, joihin voi luottaa että pitävät silmällä teidän poissa ollessa. Ja Housesitter on tietysti vielä parempi turva.

  Me asutaan kerrostalon ylimmässä (6.) kerros, joten todennäköisyys että kukaan tänne tulisi murtautumaan on tosi pieni. Silti meillä on esim. automaattisesti syttyvät ja sammuvat valot, kun ollaan poissa, että näyttää jonkun olevan kotosalla iltaisin. Niin ja meilläkin on hyvät naapurit, joille aina vihjataan, jos ollaan poissa.

  Haliterkkuja <3

  AntwortenLöschen