Sonntag, 18. Dezember 2016

Glühbier

Joulutoreilla on nyt usein Glühweinin lisäksi tarjolla Glühbier. En ole itse kokeillut, mutta monet ovat kehuneet.


Tässä yksi resepti, jos haluatte kokeilla.

5 dl vaaleaa olutta
1 appelsiini
1 sitruuna
3 katajanmarjaa
3 neilikkaa
1 dl hunajaa

Lämmitä olut katajanmarjojen ja neilikoiden kanssa, mutta älä anna kiehua.
Leikkaa puolikas appelsiini ja puolikas sitruuna kuorineen paloiksi ja lisää ne kattilaan ja anna maustua jonkin aikaa. Lisää lopuksi hunaja joukkoon.

Kommentare:

  1. Hiukka olen skeptinen tuon maun suhteen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tämän reseptin panin muistiin yhdestä kokkikilpailusta, jossa tuomari, kahden Michelin-tähden mies, ennen maistelua epäröi kovasti, olisko se juotavaa, mutta sitten tykkäs niin, että halus juoda koko lasin.

      Löschen
  2. Ei oikein kuullosta houkuttelevalta. Voithan yrittää markkinoida sitä pohjoisessa ;)

    Maikki

    AntwortenLöschen
  3. Taitaa olla perinteisesti flunssan hoitoon käytetty resepti, koska on monta antibakteerista rohtoa mukana. Ei hassumpaa yskää, nuhaa ja virtsatietulehdusta vastaan.Kiitos ideasta ja reseptistä. Taidanpa joskus kokeilla alkoholittomasta oluesta - jos muistan - vaihteeksi iänikuiselle hunajavedelle ja inkivääriteelle. Lääkärit ja apteekit eivät minusta yleensäköön paljoa .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mä muistan, että puolalaiset tuttavat joi tosiaan kuumaa olutta.

      Löschen
  4. Koskas lähdette sinne Kuusamoon vai joko olette siellä?
    Muistui vain mieleen huominen maanantai, sellainen merkittävä päivä.
    Paljon Onnea! Ja antoisaa Suomen matkaa.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tiistaina Helsinkiin ja torstaina Rukalle, kiitos vaan.

      Löschen
  5. Ei ihan mun juoma kun en ole oluen juoja,mutta muuten ihan hyvät ainekset;D Ja hyvää matkaa sinulle ja Allumiehelle:)

    AntwortenLöschen
  6. Päivän kunniaksi voisimme nostaa vaikkapa tuollaiset maljat. Prosit��

    AntwortenLöschen