Joulutoreilla on nyt usein Glühweinin lisäksi tarjolla Glühbier. En ole itse kokeillut, mutta monet ovat kehuneet.
Tässä yksi resepti, jos haluatte kokeilla.
5 dl vaaleaa olutta
1 appelsiini
1 sitruuna
3 katajanmarjaa
3 neilikkaa
1 dl hunajaa
Lämmitä olut katajanmarjojen ja neilikoiden kanssa, mutta älä anna kiehua.
Leikkaa puolikas appelsiini ja puolikas sitruuna kuorineen paloiksi ja lisää ne kattilaan ja anna maustua jonkin aikaa. Lisää lopuksi hunaja joukkoon.
Hiukka olen skeptinen tuon maun suhteen.
AntwortenLöschenTämän reseptin panin muistiin yhdestä kokkikilpailusta, jossa tuomari, kahden Michelin-tähden mies, ennen maistelua epäröi kovasti, olisko se juotavaa, mutta sitten tykkäs niin, että halus juoda koko lasin.
LöschenEi oikein kuullosta houkuttelevalta. Voithan yrittää markkinoida sitä pohjoisessa ;)
AntwortenLöschenMaikki
Ei saa olla ennakkoluuloja. :-)
LöschenTaitaa olla perinteisesti flunssan hoitoon käytetty resepti, koska on monta antibakteerista rohtoa mukana. Ei hassumpaa yskää, nuhaa ja virtsatietulehdusta vastaan.Kiitos ideasta ja reseptistä. Taidanpa joskus kokeilla alkoholittomasta oluesta - jos muistan - vaihteeksi iänikuiselle hunajavedelle ja inkivääriteelle. Lääkärit ja apteekit eivät minusta yleensäköön paljoa .
AntwortenLöschenMä muistan, että puolalaiset tuttavat joi tosiaan kuumaa olutta.
LöschenKoskas lähdette sinne Kuusamoon vai joko olette siellä?
AntwortenLöschenMuistui vain mieleen huominen maanantai, sellainen merkittävä päivä.
Paljon Onnea! Ja antoisaa Suomen matkaa.
paskeriville
Tiistaina Helsinkiin ja torstaina Rukalle, kiitos vaan.
LöschenEi ihan mun juoma kun en ole oluen juoja,mutta muuten ihan hyvät ainekset;D Ja hyvää matkaa sinulle ja Allumiehelle:)
AntwortenLöschenKiitos!
LöschenPäivän kunniaksi voisimme nostaa vaikkapa tuollaiset maljat. Prosit��
AntwortenLöschenKippis vaan!
Löschen