Sonntag, 29. Januar 2017

Hollannin viikonloppua suunnittelemassa

Vietämme joka vuosi kesällä pitkän viikonlopun Allumiehen työkavereiden + vaimojen kanssa. Meitä on teoriassa kuusi pariskuntaa, joista yhdellä näyttää olevan vaikeuksia keskenään eli he eivät ole olleet viime vuosina mukana. Heidän kaksi poikaansa kuolivat noin kolmekymppisenä tuskaisen kuoleman geenivirheen takia ja kun maallikko luulisi, että sellainen kittaa avioparin vielä tiiviimmin yhteen, tässä on käynyt aivan toisinpäin ja he syyttävät toisiaan vääränlaisesta suremisesta, vaimo yrittää työstää asiaa sisäisesti, mies käy joka päivä poikien haudalla ja pelaa kuulemma heidän kanssaan halmaa. Jos mies olisi vaikkapa aasialainen, voisin tajuta, mutta on erittäin konservatiivinen katolinen.

Viime kesänä olimme porukan kanssa Lüneburgissa ja tänä vuonna on meidän vuoro järjestää tapaaminen. Kun Köln on kaikille heistä jo niin tuttu paikka, vaikka eivät kölniläisiä olekaan, päätimme järjestää viikonlopun Hollannin puolella Maastrichtin lähellä. Meille se seutu on aika tuttua, mutta esim. müncheniläiselle pariskunnalla aivan vierasta. Löysimme netistä muutamia kivalta kuulostavia hotelleja ja hyppäsimme autoon ja ajelimme sinne, meiltähän menee sinne tunnissa. Kuvien perusteella mm. Slenakenin kylä näytti olevan kesällä aika kaunista seutua ja siellä voi myös tehdä vaelluksia, mikä tulee olemaan yhtenä päivänä ohjelmassa.


photo credit: http://www.gulpdaltocht.nl/

Ihan kivalta se kylä näytti näin talvellakin.Oikein sopivia hotellejakin näyttää olevan tarjolla, joten ilmeisesti päädymme noihin maisemiin.
Vain 15 km päässä on Maastricht, jonne voi pyöräilläkin, jos jaksaa polkea myös ylämäkiä, maasto ei ole tuolla tyypillistä alankomaata vaan lähempänä Ardennien vuoristoa. Maastricht on aina mukava paikka käydä ja sekin on hampurilaisille ja müncheniläisille aivan uusi tuttavuus.

Tässä Maas-joen silta


ja katunäkymä keskustasta.


Neitsyt Marian kirkko taitaa olla Hollannin vanhimpia kirkkoja.Maastricht on myös oivallinen kaupunki ostosmielessä. Paljon kävelykatuja ja hienoja putiikkeja.
Tässä kahvi/teekaupan ikkunoita, siellä on espressopannu poikineen ja vielä erikoinen minimallikin.
Hollanissa käydessä Dille & Kamille-ketjun puodit ovat aina MUST, sieltä en lähde koskaan pois ostamatta mitään.


Tällä kertaa lähti mukaan ruusuvesi, kun tarvitsen sitä yhteen reseptiin.


Jostain luin, että Maastrichtin dominikaanikirkosta tehtyä kirjakauppaa pidetään maailman kauneimpana kirjakauppana ja onhan se hieno.Kenkäkauppoja on Maastrichtissa vaikka kuinka monta ja sieltä löytyy vähän erilaisiakin monoja.


Kahvihammasta alkoi pakottaa ja oli pakko poiketa cappuccinolle ja cinnamon rollille.


Luulen, että meidän kesäkuun viikonlopusta noissa maisemissa tulee oikein onnistunut, mutta paljon on vielä suunniteltavaa ja mietittävä mm. teemmekö laivamatkan Maasilla vai opastetun kaupunkikierroksen vai kierrämmekö ilman opasta kaupunkia (vaimot  kun tykkää shoppingista) ja minä päivänä teemme vaelluksen ja miten pitkän. Kunpa tietäisi, millainen sää tulee olemaan, olisi paljon helpompi suunnitella. Yhtenä hätävarana on huonon sään varalle joka tapauksessa Aachenin mielettömän upea tuomiokirkko, jota useimmat porukasta eivät tunne, sinnekään ei ole pitkä matka. Onhan tässä vielä aikaa miettiä ohjelmaa, huoneiden varaus on vaan tehtävä ajoissa noin monelle hengelle.


Kommentare:

 1. Mä olen kyllä niin kade kun teillä on kaikkea kivaa ihan lähellä. Maasta toiseen, kaupungista toiseen... ääh meillä pääsee tunnissa Hämeenlinnaan ja se on jo nähty :( murjotan...

  AntwortenLöschen
 2. Kaikki on teillä niin lähellä! Yritinkin hyödyntää ne ajat, jolloin olin töissä Keski-Euroopassa! Kyllä Maastricht oli kiva kaupunki, mutta se Aachenin tuomiokirkko oli uskomaton! Sen haluaisin nähdä toisenkin kerran.

  AntwortenLöschen
 3. Tuo kirjakauppa sekä Dille&Kamille houkuttelisivat!

  AntwortenLöschen
 4. Teille tulee varmaan upea reissu ja miten lähellä tuo paikka onkaan Kölniä. Olen aina hukassa kartalla:)

  Maailmassa on yksi kirjakauppa, josta minulla on järkyttävän hieno kuva. Se on Portossa ja nyt erittäin suorittu Potterin takia. Jotain sellaista, että kirjailija olisi kirjoittanut osan tekstistään siellä tms., mutta se kuva sieltä on kuin Tylypahkasta! Nyt siellä on alettu ottaa pientä pääsymaksua, koska siitä oli tulossa übersuosittu eli kuin museo, jonne Potter-fanit tulivat pyhiinvaellukselle, mutta asiakkaat eivät enää mahtuneet joukkoon:)

  Alleviivaan samaa kuin Helena eli teillä kaikki on niin lähellä!

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hih, piti katsoa netistä mikä on Tylypahka englanniksi.

   Löschen
 5. Jos Suomi olis Hollannin kokoinen olis kaikki Suomen paikat tosi lähellä Suomessa asuvia. Mahtuiskohan kaikki nykyiset paikat semmoiseen Suomeen kun järvetkin jo vie niin paljon pinta-alasta?
  paskeriville

  AntwortenLöschen
 6. Täältä keskemmältä Eurooppaa on helppo singahtaa vähän sinne ja tänne.
  Aachenin tuomiokirkko on upea sadepäivänkin nähtävyys ja jäi mieleen vaikka olemme Aachenissa poikenneet vain kerran.
  Ai sinäkin tykkäät dille ja kamille-kaupoista! Mullekin tarttuu aina jotakin mukaan niistä.
  Kivoilta suunnitelmasi kuulostavat muutenkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Dille & Kamille taitaa löytyä melkein joka kaupungista.

   Löschen
 7. Kiva perinne teillä! Helppo valita eri paikkoja, kun matka on lyhyt. Tyttäreni kummit asuivat vuosia Brysselissä ja silloin tutuiksi tulivat niin Maastricht kuin Aachen sekä monet muut paikat.

  AntwortenLöschen
 8. Kuulostaa mukavalta, näyttääkin, kirjakauppoineen ja sisustuskauppoineen.
  Kiinalainen horoskooppi ed. postauksessa on ehta ihana, et sitten voinut laittaa kokokuvaa, että olisin voinut kopioida idean :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voinhan mä sinne lisätä yhden koko kuvan, jos siitä nyt saa selvää.

   Löschen