Freitag, 27. Januar 2017

Wanted: Raija (o.s.) Vartiainen

Etsin saksalaisen naisen pyynnöstä hänen suomalaista kirjeenvaihtokaveriansa.
Etsimäni henkilö on n. 68v ja asunut aikanaan Helsingin Munkkiniemessä Kadetintie 1 A 3. Etunimi on Raija ja sukunimi oli silloin nuorena Vartiainen. Olen yrittänyt etsiä häntä Väestörekisterin osoitepalvelusta, mutta koska emme tiedä syntymäpäivää, henkilöä ei voida tunnistaa yksiselitteisesti, sieltä siis löytyy useampia samanniminen eikä heidän osoitteitaan voi saada. Vanha osoite ei myöskään auta tässä tapauksessa, sehän on osoite, jossa etsimäni Raija on ilmeisesti joskus 50v sitten asunut vanhempiensa kanssa.
Jos kukaan ei tunne Raijaa, tietääkö joku, miten voisi vielä etsiä? Etsivä menisi varmaan soittamaan ovikello tuohon asuntoon, mutta kun en ole Suomessa, niin on hankalaa. Kuka osaisi auttaa????


Kommentare:

 1. Hei, mä tykkään salapoliisitehtävistä ja paikka on nurkan takana. Otan tehtävän vastaan ja palaan :)

  AntwortenLöschen
 2. Voisiko olla tämä http://www.hs.fi/muistot/art-2000002623869.html ?

  AntwortenLöschen
 3. BINGO, voi jukra sua, on aivan varmasti se ihminen, lähetän linkin eteenpäin. Nyt sä kyllä olet ansainnut papukaijamerkin, tulen sitten tuomaan sen ensi kerralla kun ollaan Suomessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikö olisi lisää salapoliisitehtäviä? Harmi, kun tässä lopputulos on vähän surullinen. Mä voi perustaa oman Kadonneen jäljillä - toimiston, jossa selvitän hukassa olevia sukulaisia jne. Kaikki papukaijamerkit otetaan ilolla vastaan :) Osoite muuten johti vanhalle kadettikoululle, joka on joskus ollut matkustajakoti. Nykyisin siinä on Tullin koulutuskeskus Haus. Tällä hetkellä tuo osoite ei johda mihinkään kerrostaloon tms.

   Löschen
 4. Hienoa että löytyi jotain johtolankoja. Katu on kovin tuttu,sillä kasvoin Munkkiniemessä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Blogistani löytyy sinulle tuttuja Munkkiniemen maisemia. Tänään lisäsin blogiini kuvia Munkan venekerhon reunamilta.

   Löschen
  2. Munkkiniemessä mäkin tykkäisin asua, jos asuisin Helsingissä.

   Löschen
 5. Vau, miten hienosti löytyi - tosin hieman ikävä tulos. Mieki olen ollut tuossa Vanhassa Kadettikoulussa juhlimassa karonkassa; siellä oli hieno puistoalue.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se vähän pettymys sille tuttavalle kuulla, että tuli liian myöhään etsineeksi.

   Löschen
  2. Kadettikoulun yläkerrassa on hieno tornihuone ja sieltä on upeat näkymät Helsingin ylle. Siellä olisi hieno olla katsomassa uuden vuoden ilotulitusta. Kadettikoulun kentälle jäädytetttiin tänään luistinrataa, kun kävelin siitä ohi. Saa nähdä onko pakkasta riittävästi siihen touhuun.

   Löschen
 6. Hienoa että löytyi, mutta kuitenkin niin surullista. Minulla oli parempi onni, kun Saksan-matkalla löytyi kouluaikainen kirjeenvaihtokaveri. Joskus opiskeluaikana ehdin tavatakin hänet, mutta siitä eivät nuo itäsaksal. viranomaiset pitäneet, emmekä voineet kirjoitella kuin vasta DDR:n lakattua. En tiennyt enää osoitetta, enkä nykyistä nimeä, mutta veljen nimen tiesin,joten Berliinissä käydessämme soitin hänelle ja sain tarvittavat tiedot. Nyt olemme jälleen kirjeenvaihtotovereita ihan vanhaan malliin:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin löysin aikanaan Australiassa asuvan kaverini, kun muistin hänen siskonsa nimen ja sain numerotiedustelusta numeron. Nykyäänhän mä en voi Suomessa lainkaan hakea ihmisten puhelinnumeroa tiedustelun kautta.

   Löschen
 7. Hienoa Blyygi luokkakaverini on ihan synnynnainen salapoliisi!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. :) ylpeä salapoliisi tuhisee täällä tohkeissaan :)

   Löschen
  2. Nyt sitten tiedetään, kenen puoleen voi kääntyä, kun Matula ei ole enää aktiivinen. KLIK

   Löschen
  3. Wanhat saksalaissarjat on ihan mun ykkössuosikkeja, Kahden keikka, Kettu jne. Olen varmaan sieltä saanut nämä Matula-opit...

   Löschen
 8. Hienoa että löytyi, vaikkakin liian myöhään tuolle kirjeenvaihtokaverille.- Hieno postilaatikko!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enkä edes muista, missä olen tuon postilaatikon kuvannut.

   Löschen
 9. Salapoliisityö tuottaa joskus tulosta. Minä taas olen etsiskellyt kirjeenvaihtokaveriani Sveitsistä. Hän asui Bernissä (Bernstr.58) ja joskus 60-luvun alussa tutustui trinidadilaiseen kiharatukkaan ja avioitui. Muuttivat Pienille Antilleille. Jäljet päättyivät, sillä nykyistä sukunimeä (entinen Hodel) en muista.
  Siispä lähetän lämpimiä ajatuksia kun en kirjettä voi postittaa mihinkään.
  Vaikka maailma on nykyisin pienentynyt, kaveri voi kadota jäljettömiin. Harmi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yritin etsiä, mutta en onnistunut, pitänee panna Blyygi asialle.

   Löschen
  2. Kiitos luottamuksesta, mutta ei taida olla ihan yhtä nopea kuin edellinen tapaus..

   Löschen
 10. Kiitos Allu ja Blyygi. Kun aikaa on kulunut jo puolen vuosisadan verran, on ihminen ehtinyt vaihtaa nimeään toistamiseen. Olen googlannut ja löytänyt hotellin nimeltä Claudine! Mutta Claudine Hodel ei vaan ole mistään singahtanut. Jotenkin on hauskaa, että hänen osoitteensa Bern-Bümpliz takoo alitajunnassani. Maailma on hänet vienyt, minun nimeni ja entinen osoitteeni keskeiseen Suomeen hän kyllä tietää ja elättelenkin toiveita, että joskus pälkähtäisin hänen päähänsä siellä etelän kuumuudessa. Toivossa on hyvä elää...

  AntwortenLöschen