Dienstag, 24. Januar 2017

Täkki kainalossa

Olihan se jo korkea aika saada nuha ja kurkkukipu, kun edellisestä flunssasta on jo varmaan viisi kuusi viikkoa aikaa eli nyt sitten olen taas täällä räkätaudissa. Allumiehen jouluna alkanut nuha ehti juuri parantua (silmille tarkoitetun) antibioottisalvan ansioista, sitäkin kesti kolmisen viikkoa. Edelleenkin syytän asiasta influenssarokoitusta enkä sellaista enää ikinä tulevaisuudessa halua. Yöllä olin pitänyt sellaista röhinää, että mies oli ottanut täkkinsä kainaloon ja paennut vierashuoneeseen ja itse heräsin aamulla ennen kuutta ja otin täkkini kainaloon ja muutin olohuoneen sohvalle kunhan olin ensin keittänyt itselleni hunajasitruunainkiväärivettä. Tarjoilin sitä itselleni blogiystävä Clarissan antamalta kauniilta pieneltä tarjottimelta.Kännykkä ilmoitti kello 05:48, että pakkasta on pari astetta ja saattaa sataa lunta ja kun avasin ulko-oven, näin, että sitä oli tosiaan vähän satanut.

Televisiosta tuli onneksi Australian Open, se oli juuri sopivaa katseltavaa, kun silmät eivät olleet vielä niin auki, että olisin jaksanut jo lukea lehteä.


Meidän ikivanha astianpesukoneemme sanoi työsopimuksen irti ja jouduin tiskaamaan koko koneellisen käsin ja päätin, että on hetimiten saatava uusi kone ja lähdimme sitä metsästämään. Päädyimme Mieleen, joka on edelleen tiskikoneiden Rolls Royce ja päätin nyt ottaa mallin, jossa on ruokailuvälinetaso, jonka ansioista alhaalla koneessa on enemmän tilaa astioille, kun kori jää pois. Nykyään voi tason leveyttä, korkeutta ja syvyyttä säätää eli siihen voi laittaa kauhoja tai espressokuppeja jne. eli kuulostaa kätevältä. Kun olimme päättäneet minkä mallin haluamme, myyjä alkoi kertoa anekdoottia naisparista, joka oli viikko sitten ostanut Mielen, mutta katui ostosta, koska halusivat sittenkin mieluummin koneen, jossa on sitä sun tätä (meidän mielestä) tarpeetonta ja kuinka ollakaan, päädyimme siihen, että myyjä tänä iltana tekee naisille tarjouksen uudesta koneesta ja jos he suostuvat ehtoihin, me saamme roimalla alennuksella (tässä puhutaan 200-300 eurosta) sen viikon vanhan koneen. Voi hyvinkin olla, että naiset suostuvat kauppaan, sillä he ovat kuulemma meilanneet suunnilleen kaksi kertaa viikossa asiasta kauppiaan kanssa eli se näyttää olevan heille tärkeä.26 Kommentare:

 1. Hunaja-inkivääri-sitruunatee on parasta:)
  Voihan harmi tuota flunssaasi. Minä olen ottanut siitä lähtien kun sain astmadiagnoosin joka vuosi flunssarokotteen,ja ellen ota,niin soittavat sairaskassasta että pitää ottaa. Alussa muistan että sain kamaliakin flunssia,mutta esim nyt otin rokotteen jo lokakuussa enkä ole saanut minkäänlaista flunssan tapaista (knock wood..) Aika säkä astioapesukoneen kanssa,toivottavasti kaikki sujui hyvin sen suhteen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulle sanottiin gynekologilla, että tää heidän rokottama aine on parempaa kuin muut, kun se sopii myös raskaana oleville naisille.

   Löschen
 2. Allu, minä otin kerran sen rokotteen ja sairustuin niin, että pyörryin kun olin vielä katsomassa sairaalassa loukkaantunutta ystävääni. Mitään muuta syytä ei löydetty, sillä sain myös flunssan ja pahan. Nyt ei ole neljään vuoteen ollut flunssaa kiitos runsaasn D-vitamiinin, mutta jouluna se sitten iski. Ensin R. ja sitten minä. R:lla on perussairautena astma, eikä hän ota siltikään rokotetta.

  Otan joka päivä viime syyskuun ekasta päivästä kaiken päälle kurkuma-inkiväärikapselin...

  Meidän astianpesukone on sanonut itsensä irti jo kahdesti, mutta R. sai sen jatkamaan niin, että se käyttää nyt vain yhtä ohjelmaa:) Kävimme jo katsomassa uusia koneita ja olimme ostamassa sitä Mieleä, mutta kun tämä Bosch on kestänyt tosi kauan. Ostimme just uuden jääkaappipakastimen ja senkin ostimme Boschia, koska edellinen kesti hyvin. Eräs sähköurakoitsija teetti just ison keittiörempan, tunnen rouvansa, ja heille tulivat kaikki keittiön koneet Boschia eli sillä on aika hyvä maine jopa ammattilaisten parissa. Se on kyllä Mielessä ('mielessä', kuvittele nyt tätä kieltä taas...) nyt hienoa, että se kori ei vie sitä tilaa siinä alhaalla.

  Toivotaan, että Miele -ale osuu teille<3

  Tee sitruunalla on minulle oikein lääkettä, mutta hunaja ei sovi ärtyneen paksusuolen oireyhtymään kuten ei muuten sovi vihreä teekään. Asiasta saa heikosti tietoa, mutta prof. Piipon kirjoista nämä löytyvät.

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff ja Constructa on kaikki samaa firmaa, mutta eri hintatasoja. Mielen eliniän pitäisi olla 20 v, saas nähdä pitääkö paikkansa.
   Käytättekö te kaikki, jotka tätä lukevat, asitanpesukoneessa pulveria vai tabletteja. Minä käytin ennen pulveria ja kaikki pitivät mua niin vanhanaikaisena, että oli pakko siirtyä tabletteihin. Nyt tajusin, että on parempi käyttää pulveria, koska sitä voi säännöstellä. Tabseissa on aina sama suuri määrä kemiaa ja kone tarvii sen kemian hävittämiseen energiaa ja vettä enemmän kuin pieni määrä pulveria, joka riittää hyvin vähemmän likaisten astioiden pesuun. Eli aion siirtyä pulveriin.

   Löschen
  2. Mun uuni on Bosch. Tosin en käytä sitä vaan miniuuniani,joka lämpenee lähes heti,teen sillä kaikki kun se Bosch toimii lähinnä varastona;D

   Löschen
 3. Kiitos kysymästä. Olen aina käyttänyt pulveria ja aion käyttää sitä edelleenkin.Tabsit ovat rahan tuhlausta. Olen mielelläni vanhanaikainen. Minun Siemensinikin on vanhanaikainen, enkä edes muista, milloin ostin. Taitaa olla jo täysi-ikäinen. Sen muistan, että myyjä oli "järkyttynyt" kuinka kauan edellinen oli kestänyt.(Minulle ei voi myydä joka 5 vuoden välein tai heti takuuajan jälkeen särkyneitä uusia laitteita! Nyyh!) On kone hiukan kovaääninen, mutta ei haittaa.Ei sen takia kannata uutta ostaa. Saanhan keittiöni oven kiinni. Super tilaisuus teille ostaa Miele. Se kestää koko elämän. Oikein vanhojen ei kannata Mieleä enää ostaakaan. He,he! Mielejä kannattaa jopa korjauttaa tarpeen tullessa. Uusissa Mieleissä on se etu, että ne mittaavat veden tarpeen astiamäärän mukaan, eikä ekologisuuden takia tarvitse pestä vain täysiä koneellisia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän vanha Siemens oli kanssa niin kovaääninen, ettei sitä voinut laittaa päälle, jos oli vieraita talossa.

   Löschen
 4. Hunaja-inkivääri-sitruunatee tuo varmaan helpotusta oloosi. Kurjaa kun et pääse hiihtämään heti kotiovelta, kun nyt kerrankin on noin paljon lunta:))
  Meillähän on ollut nyt Miele parisen vuotta ja olen tietenkin tyytyväinen. Sitä ruokailuvälinetasoa en vaihtaisi korimalliin! En käytä enää pulveria, vaan Ecover ympäristöystävällistä tablettia, jonka voi jakaa halutessaan kahtia. Käytän niitä tai vuorotellen myös tavallisia.
  Meillä on muut koneet Siemensiä ja Boschia, Siemens Siwamat-pesukonekin on jo eläkeiässä, mutta jaksaa edelleen kuin nuoremmat!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täälläkin myy ainakin luontaistuotekaupat Ecoveria, taitaa olla belgialainen firma. Siwamat on meilläkin, ostettiin muuten, kun entinen Miele meni rikki, taisi olla maanantaiyksilö, kun meni niin nopeasti rikki.

   Löschen
 5. Rokotetta en ole ottanut ikina enka otakaan.

  Meilla tiskikone AEG on toiminut jo 12 vuotta. Kerran korjattiin elektroniikkakortti kun siita oli joku palanut ja isanta korjasi nettiohjeiden mukaan. Toimii loistavasti.
  Kaytan pulveria, tabletit kalliita ja huiputusta. Puhtaaksi tulee muutenkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. AEG = Aus Erfahrung Gut, sanoi ennenvanhaan mainos.

   Löschen
 6. Meillä on uudehko astianpesukone, jossa on ylhäällä erillinen taso aterimille sen korin sijaan. Aluksi vähän epäröin, mutta nyt en vaihtaisi pois. Astioita mahtuu selkeästi enemmän. Me käytämme tabletteja asianpesukoneessa. Aika erikoista, että edelleen sanottiin erikseen teille kaupassa naisparista eikä pariskunnasta. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. nyt on kyllä vika mussa, kun puhun naisparista. Kun saksan kielessä on pronominitkin feminiinejä tai maskuliineja, oli selvä, että jos toinen on "sie" ja toinen ihre Partnerin eikä Ihr Partner, tietää heti, että on kysymys naisparista. Tai kyllä se silti painotti, että on kaksi naista kysymyksessä ja molemmat lääkäreitä, kun halusi saada meidät uskomaan, että on ehkä pienempi riski ostaa heidän kone kuin jonkun muun.

   Löschen
  2. No totta kai! En ajatellut tuota ollenkaan. Ihmettelin vain, onko se nyt enää niin ihmeellistä.

   Löschen
  3. Meillä on Bosch ja olemme kovin tuytyväisiä. Todella hiljainen ja pesutulos on hyvä. HK

   Löschen
 7. Pikaista paranemista. Hunaja-inkivääri-sitruunajuoma on kyllä oiva flunssajuoma.
  Me ostimme pari vuotta sitten tehdyn keittiöremontin yhteydessä Mielen induktiotason ja uunin (Gigantin esittykappaleita hurjalla alennuksella) ja tiskikoneen (Saksasta nettikaupasta kun täällä oli vain muutama malli tarjolla ja kauheat hinnat). Aterintaso on muuten hurjan hyvä, mutta siitä on jo katkennut kolme piikkiä ja lisää on menossa poikki. Ostaisin silti sellaisen jo olisin uutta konetta ostamatta sillä aterimet puhdistuvat paljon paremmin kuin korissa ja kori vie kauheasti tilaa.
  https://luimupupu.wordpress.com/2015/02/05/keittioremppa-osa-6-tomusokeria-vaille-valmis/

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hei, sun pitää valittaa niistä piikeistä, kyllä Miele varmaan korvaa, ovat kuulemma erittäin "fair". Ota kuva ja lähetä sinne VS-Elektroon tai lähetä mulle kuva ja kysyn niiltä tai hätätilassa meidän omalta kauppiaalta. Koneessahan on kahden vuoden takuu ja senkin yli Miele kuulemma usein korvaa.

   Löschen
  2. Joo, pitäisi saada aikaiseksi ottaa ja lähettää. VS-Elektron väki on tosi mukavaa porukkaa, poikkesimme siellä viimeksi Zürichistä tullessa ja haimme koneeseen uuden etupaneelin kuljetuksessa lommon saaneen tilalle. Eiväthän nuo piikit varmaan voi muovisina 20 vuotta kestää, mutta alle 2v hajoaminen on aika nopeaa.

   Unohdin muuten kirjoittaa, että meillä käytetään Pirkka-pulveria. Tableteissa on Suomen vedelle liikaa aineita, täällä kun ei vedenpehmentimiä tarvita ja pulveri on halvempaakin.

   Löschen
 8. Mekin jouduimme ostamaan uuden tiskikoneen joulun alla. Päädyimme Siemensin koneeseen, josta saimme 100 euron alennuksen, kun se oli näytteillä ollut kone. Ihan tyytyväisiä olemme olleet siihen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli kanssa Siemens, kun työkaverini mies oli siellä töissä ja sai sen Mitarbeiter-hintaan. Alussa se oli ihan hyvä ja hiljainen, mutta sitten ikää myöten tuli kamalan ääneekkääksi ja Allumies korjas sen Youtuben ohjeiden mukaan ja aika paljon hiljeni, mutta nyt ei toimi enää lainkaan ja ovet retkahti pitkään auki, kun ne Seilzugit oli rikki.

   Löschen
 9. Eihän influenssarokotus estäkään flunssia, ainoastaan tuon tänä talvena tosi vakavan influenssan. Täällä on tietoa, että rokotuksesta huolimatta joku on voinut sairastua siihen. Itse olen melkein 20 vuotta ottantu astmaatikkona tuon INFLUENSSArokotuksen enkä ole siihen sairastunut; toki tavalliseen flunssaan. Siihenkin auttaa käsienpesu ym. varotoimet. Tiskikoneisiin en tällä kertaa ota kantaa, kun oma pitäisi nyt vihdoin ostaa - hiljainen sen olla pitää. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei se tietenkään auta tavalliseen grippaler Infekt, en sitä tarkoittanut, mutta se saattaa heikentää vastustuskykyä.

   Löschen
 10. Me ostettiin kaikki koneet tänne, kun keittiö piti hankkia omasta takaa. Jääkaappi on ihana Miele, koska ajateltiin että se on helppo ottaa mukaan seuraavaankin keittiöön (ja koska halusin sen kun se on niin nätti), mutta muita laitteita ei vaan voinut ostaa heiltä vuokrakämpän keittiöön. Tiskikone on siis Bosch, mutta siinä on just toi taso aterimille. En todellakaan vaihtaisi enää siihen perinteiseen koriin! Ihan paras keksintö! Me käytetään tabletteja, koska ne ovat helppoja ja etenkin allekirjoittanut on laiska :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä kyllä heräsin, kun tajusin, että se tabletti pesee täyden koneellisen todella likaista tiskiä puhtaaksi, eihän sitä kemiamäärää tarvita jonkun kahvikaluston ja lasien tai muuten suhtkoht puhtaan tiskin tiskaamiseen.

   Löschen