Poikkesimme Ecuadorissa Imbaburan provinssissa olevaan kouluun, jonka on perustanut 1990-luvulla saksalainen Elisabeth Munz ympäristön köyhien inkkarilasten kouluksi. Matkamme järjestäjä tukee koulua taloudellisesti ja saimme kurkata sisälle.
Ketsuapoikien tukka on usein poninhännällä ja oli vaikea tunnistaa tytöt ja pojat, tässä alemmassa kuvassa ilmeisesti pojat pelaavat jalkapalloa.
Ihanat pienimmäiset lauloivat meille. [KLIK], olisin mielelläni ottanut ne kaikki ihanat ipanat mukaani. Koulussa on myös musiikin ja tanssin opetusta ja isommat tytöt esittivät meille tanssia.
Mielellämme jätimme koulun kassaan osan dollareistamme. Ecuadorhan on siitä kätevä maa, että valuutta on US-dollari.
Kontrastina köyhien kouluun oli sitten käynti upporikkaan ruusuviljelijän luona. Ecuador kuuluu maailman suurimpiin ruusujen toimittajiin. Joskus mietitään, kannattaako saastuttaa ilmaa ja kuljettaa ruusut lentsikalla Eurooppaan, mutta ei taida Hollannin lämmitetyt ja valaistut kasvihuoneet olla ekologisesti kovinkaan paljon parempia.
Ruusut lajitellaan (urakkapalkalla) telineissä värin ja pituuden mukaan
ja pakataan usein jo paikan päällä kimpuiksi, joita me sitten ostamme täällä vaikkapa supermarketista.
Saimme käydä myös ruusuparonin 1900-luvun alussa rakennetussa talossa
jossa oli aivan joka huoneessa valtava ruusukimppu. Täällä ei ole pikkurahan puutetta.
Herrasväen hattuja oli esillä eteisen naulakossa.
Ruusujen kysyntä vaihtelee kovasti ja kun eurooppalaiset ovat ostaneet vähemmän ruusuja, on pitänyt etsiä uusia markkinoita ja niitähän on löytynyt mm. Kiinasta. Tässä teille maanantain piristykseksi Kiinaa varten kasvatettuja ruusuja. Yägh!
Nuo kolme ensimmäistä kuvaa ovat just sellaisia, joita odotan näkeväni lisää, herrasväkien prameilut kun ovat samanlaisia joka kolkassa maailmaa. Onpas kiinalaisilla näköjään erikoinen kukkamaku:)
AntwortenLöschenIhmisiä ei sopinut kovasti kuvailla, ei ainakaan ilman lupaa, mutta kyllä joitakin kuvia on vielä tulossa.
LöschenEipä nuo Kiinan kukkaset ole aivan minun makuuni...
AntwortenLöscheneiks ole karmeita!!
LöschenHuk iskay kimsa....yks kaks kolme ..quechuan eli ketsuan kielellä...Todella ihania nämä lapsukaiset. En kyllä välitä noista Kiinaan menevistä ruusuista. Mutta jokaisella on makunsa.
AntwortenLöschenno sinähän osaat laulaa mukana
LöschenSiis jopa ruusuista saa noin rumia jalostettua! Toivottavasti Euroopan ja Kiinan kontit eivät mene sekaisin, ei olisi myyntiä noin rumilla ruusuilla Euroopassa. HK
AntwortenLöschenhihi
LöschenTodellakin kontrasteja,noita näkee niin paljon latinalaisen Amerikan maissa. Ruusut kai menevät Miamin kukkavälittäjäfirmojen kautta Eurooppaan:olin sellaisessa jonkun kuukauden töissä ennenkuin älysivät ettei minulla ollutkaan työlupaa;D
AntwortenLöschenWau, ehditte Ecuadoriinkin!
AntwortenLöschenTosi mielenkiintoista että pääsitte tutustumaan tohon kouluun, ja jännä että pojilla noin pitkät letit. Ja siis voi ei mitä "kiinanruusuja" ... :O
haliterkkuja!xx
Galapagoshan kuuluu Ecuadoriin ja paras (vai ainoa?) lentoyhteys on Guayaquilista.
Löschen