Samstag, 29. April 2017

Sääeroja Saksassa

Teimme baijerilaisystäviemme kanssa treffit puoleen väliin eli paikkaan, jonne kumpikin osapuoli joutuu ajamaan noin 300km. Siellä on meidän kaikkien lempparipaikka, kiva hotelli Pfalzin maakunnassa. Kivat huoneet, hyvä palvelu ja aivan mahtavan hyvä ruoka. Matkalla lähettelimme toisillemme whatsappeja, mm. tällaisia:

Meidän kuvamme on otettu yli 120 kmh ajavasta autosta, ihmettelin, että siitä tuli noinkin hyvä. Luonto vihreä, taivas sininen, ihana kevätpäivä.


Meanwhile in Bavaria: ystäväni E. lähetti kuvan lähtiessään kotipihastaan. Voisi hyvin olla Suomesta, melkein samanlainen tuli nimittäin sukulaistytöltä Espoosta. Näin suuria eroja on säässä Saksan sisälläkin.


Pfalzissa oli onneksi lähes yhtä hyvä sää kuin Kölnissä ja lähdimme heti patikoimaan metsään kauniiseen luontoon.
Tähän vuoden aikaan on parempi pysyä pois tuolta seudulta, jos ei satu pitämään valkosipulin hajusta, sillä metsä oli täynnä karhunlaukkaa.


Toisena päivänä veri veti taas Ranskan puolelle Strasbourgiin, sillä tykkäämme käydä ostoksilla ranskalaisissa supermarketeissa. Nyt matkaan lähti paljon mausteita, Ranskassa on paljon valinnanvaraa ja mausteet halvempia kuin Saksassa. Ja Elsass on aina muutenkin matkan arvoinen ja perinteistä kun tykkäämme, niin siellä syön lähes aina salade au chèvre chaud ja juon lasillisen Rieslingiä.Kotimatkalla poikkesimme ihanaan viinietikkatehtaaseen ja ostimme erilaisia etikoita, joita voi antaa vaikkapa ensi tiistain synttärisankarille.  Myynnissä oli vaikka minkälaisia oikein kalliitakin etikoita ja niitä sai myös maistella. Jotkut etikat olivat myyjän mukaan sopivia esim. jäätelön kanssa tarjottavaksi.  "Tohtorienhoviin" mennään varmaan seuraavallakin Pfalzin matkalla.
17 Kommentare:

 1. On tosiaan viikkoon mahtunut monenlaista säätä, räntää, lunta, vettä, pakkasta ja nyt vihdoin aurinkoa, mutta viileää on edelleen. Peltikolareita myös runsaasti aamuliikenteessä ja hedelmäpuiden raakileissa jäätä. Kai takatalvi vihdoin loppuu kun April vaihtuu Maihin ja Maibaumit pystytetään.
  Strassburg on kyllä aina vierailun arvoinen. Olin viimeksi joulumarkkinoilla ja oli tungokseen asti täynnä niin vierailijoita kuin poliiseja ja sotilaita. Kaikkia vanhan kaupungin sisääntuloja valvottiin ja reppuihin kurkittiin. Nyt on varmaan jo toisin.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mekin muisteltiin nyt edelliskerran joulumarkkinoita. Nyt oli kaikki iisiä, ei mitään reppujen valvontaa. Security oli vaan paikalla meidän hotellissa, kun siellä asui Zweite Bundesligan pelaajia ennen ottelua Kaiserslautern-Karlsruhe.

   Löschen
 2. Onpa sielläkin ollut melkoista! Toivottavasti Baijerissakin pian kesäistyy: olemme muuten kesällä matkaamassa sinne ja hieman Itävallan puolellekin.

  Hauskaa vappua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai, kiva, että tulette Saksaan. Minä olen heinäkuun lopussa myös Münchenin lähellä, kun lupauduin ystävälleni auttamaan synttäribileiden valmistelua.

   Löschen
 3. Säät vaihtelevat niin teillä siellä kuin Suomessakin!

  Hauskaa vappua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi meillä on kaunista, tänään +18C ja pilvetön taivas, oi ihanuus.

   Löschen
 4. Voitko vähän valaista tästä etikan käytöstä. Mä en oikein osaa yhdistää sitä muuhun kuin säilöntään...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enhän minäkään kotona tuntenut muuta kuin Rajamäen etikan, mutta sitten balsamietikkaan tutustuessa alettiin käyttämään etikkaan muuhunkin, ensimmäinen juttu taisi olla mansikat ja tosiaan jäätelön päälle voi myös laittaa jotain ei niin hapanta etikkalajia ja Doktorenhofin resepteissä on jälkiruokia, joihin tulee etikkaa, mm. creme brulee.Ja meillä on ollut etikkaa, jota käytettiin aperitiivinä.

   Löschen
  2. Täällä yksi firma tekee kaikenlaisia hedelmäetikoita,ja niitäkin suositellaan vaikka jälkkäriin.

   Löschen
 5. Ihan Elsass ja ihana Krone, jonka ruuan muistan hyvin! Onneksi teillä oli hyvä sää.
  Helsingissä oli eilen aivan kamalaa: lumiräntää tuli vaakatasossa ja kauhea tuuli. Mulla oli vain juhlia varten vain "kesähepeneitä" mukana, mutta onneksi taksit kulkivat. :) Ja hotelli - tai ainakin ne 7. kerroksen huoneet - oli hyvä, pahus vain etten ehtinyt siitä nauttimaan tarpeeksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Säätiedotus oli näyttänyt meille pilven ja kaksi sadepisaraa ja sanoimme jo, että onneksi hotellissa on spa, mutta eipä tarvittu sitä, kun aurinko paistoi koko ajan.

   Löschen
 6. Sääeroja Suomessa (valitettavasti ilman tuollaista hienoa kuvitusta kuin sinulla): mikä ihme näitä nykyajan säitä vaivaa. Täälläkin oli eilen hieno aurinkoinen päivä, tänään kuin eilinen lumiräntäpäivä Helsingissä, huomisesta alkaen onneksi taas aurinkoista.
  Aurinkoista vappua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt meillä satelee, ihan kiva, kukkamaa tykkää ja minä, ettei tarvi taa kastella ja vappuahan täällä ei vietetä.

   Löschen
  2. Kai mä nyt sen tiedän:)) Aurinkoiset terveiset täältä vappuhulinasta kuitenkin. Vaikka hulina on vähän liioiteltua,kun tarkoitan lintujen iloista kevätkonserttia. Mikä meteli!

   Löschen
 7. Ooh miten ihanan vihreää ja keväistä:) Aina kadehdin tuota että voi noin vain mennä toiseen maahan helposti kun asuu keskisessä Euroopassa,se tuli koettua Amsterdamin kuukausina ja miten oli mielestäni ihan vau kun poikkesimme autolla Belgian tai Saksan puolella

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo on juuri sitä mitä kaipaan täältä Suomesta; en ajat jolloin olin Keski-Euroopassa, olivat aika mobiileja; en tiedä olinko kovin monta viikonloppua Hampurissa tai Baselissa kun asuin niissä.

   Löschen
  2. Se on tosiaan kiva, että pääsee autolla tai junalla naapurimaihin. Meidän australialaiset ystävät on aina haltioissaan, kun voi ajaa toiseen maahan, heillä kun ei ole koskaan sitä mahdollisuutta.

   Löschen