Montag, 24. April 2017

Cusco ja Machu Picchu

On jonkinlainen kriisi enkä jaksaisi lajitella matkakuvia eikä kiinnosta blogata, kun tuntuu, että kukaan ei kurkkaa blogiin ja hyvin harva kommentoi. Ensimmäistä kertaa tuli mieleen sulkea koko blogi, mutta se päätös taitaa vielä jonkin aikaa kestää. Laitan nyt ainakin vähän itselleni muistiin inkojen maailmaa.
Cusco on inkojen pääkaupunki, 3416 m korkeudella eli ohut on ilma. Me emme onneksi lentäneet Limasta Cuscoon vaan koukkasimme Arequipan kautta ja totuimme asteittain korkeuteen. Cuscon hotellin aulassa nimittäin istui Limasta tulleita turisteja happilaitteen kanssa. Hotellimme Cuscossa oli Novotel, todella kiva ja kaunis, colonial style, ja hyvällä paikalla keskustassa, voin suositella.

Ihmeen hyvän kuvan sain lentsikasta,  kun laskeuduimme Cuscoon.


Lentokentältä emme menneet suoraan kaupungille ja vaan kävimme ensin katsomassa inkojen linnoituksen raunioita. Inkojen rakennustyyli on uskomatonta, hienosti ovat asetelleet kivet. Paikan nimi on oikeastaan Sacsayhuaman ja siitä on tullut kansan suussa sexy woman.


Uskomatonta, miten isoja ja painavia kiviä on voitu kuljettaa.


Jatkoimme täältä matkaa jalkaisin alas CuscoonPidin kovasti Cuscosta, sanoisin, että se on Perun kivoin näkemäni kaupunki Arequipan jälkeen, Lima jää kolmoseksi.Cuscon tuomiokirkossa ei saa ottaa valokuvia. Näin miten vieressäni seisova nainen yritti salaa valokuvata alttaritaulua, jossa on pöydällä marsupaistia, mutta tarkkasilmäinen vartija näki ja pakotti naisen deletoimaan kuvan ja uhkasi deletoida kameran kaikki kuvat, jos nainen vielä kerran yrittäisi kuvata sillä.


Cuscossa on hauskoja kadunnimiä kuten tämä
Matka jatkui Cuscosta inkojen Pyhään Laaksoon.


Liikemiehiä ja -naisia oli aina matkan varrella, dollarilla sai ottaa valokuvan.


Hotellimme oli vähän yksinkertaisempi, mutta maisemat ikkunastamme olivat sitäkin komeammat.


Sitten junalla kohti Machu Picchua. Junamatka kesti 1,5 tuntia.


Kuten kuvasta näkee, emme olleet aivan yksin portilla.


Alhaalla "kaupungissa" on yhdensuuntaiset kadut, muuten syntyisi turistikaaos. Parasta MP:ssä on mielestäni se näkymä sinne alas eikä kävely rauniossa.Kappas vaan, minäkin olen päässyt kuvaan.


Junamatkan jälkeen pitää vielä mennä serpentiinitietä ylös vuorelle, kuvasta näkee ne serpentiinit mustalla. Sen vieressä on vihreällä merkitty hiking trail ja me neljä tulimme  tosiaan alas jalkaisin tuota trailia, siihen meni 1,5 tuntia.


Haaveiden listalla tuli nyt sitten kruksi Machu Picchun kohdalle♥

29 Kommentare:

 1. Elä nyt ihmeessä lopeta, eläkä stressaa liikaa kuvilla. On niin kiva seurata teidän reissuja, itellä on välistä kiireitä, ettei ehdi kommentoida. Oottelen vielä lisää lintukuvia!

  Maikki lähössä taas Äimälään, missä toivoo näkevänsä härkälinnun!

  AntwortenLöschen
 2. Älä ihmeessä lopeta! Olen vakkarilukija jo vuosien takaa, kuitenkin vain ehkä kerran aiemmin kommentoinut :). Pidän todella paljon mm. matkakertomuksistasi, ja pienistä kuvauksistasi saksalaisesta elämänmenosta oman arkesi ja juhlasi keskellä!

  AntwortenLöschen
 3. Aina välillä tulee kausia, jolloin ei käy yhdessäkään blogissa, edes omassa, mutta kyllä jossain vaiheessa taas pääsee mukaan. Kävin lukemassa kaikki matkanne Älterer Posts myös, joten kyllä kiinnostaa edelleen. Paljon kauniita paikkoja ja kokemuksia, ikäviäkin välissä. Elämä on monella tapaa värikästä.
  Huvitti kyllä miten Hollannissa ovat kätevästi varautuneet varkauksiin, riippuva takkiteline oli ihan huippua :)

  AntwortenLöschen
 4. Hienoa kun raportoit kaukaisista maista, meidan isanta inhoaa sen verran paljon pitkia lentoja (lyhyitakin kylla) ettei varmaan ihan tuonne asti olla pian lahdossa. Kylla on kaikki luettu vaikka olenkin laiskistunut kommentoimaan.

  AntwortenLöschen
 5. Hieno kuva Machu Picchusta ylhäältä katsottuna ja sinulla on kivan näköinen pusero! Oli teillä oikein unelmien matka ja me lukijat pääsemme blogisi kautta mukaan. Se, että laitat tänne "vain itsellesi" muistiin matkakuvauksia, on myös tärkeää, turha puhua lopettamisesta! Vaikka tekisit matka-albumin matkoistasi, ovat kuvat näin tietokoneen näytöllä erilaisia, ehkä upeampia ja samalla saat tekstiä mukaan. Minähän olen jo melkein lopettanut bloggaamisen, mutta kuinka hauska on selailla omia postauksia vuosien takaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pusero on Marc O'Polo, ruotsalaista laatutavaraa. ♥

   Löschen
 6. Kyllä näitä mielenkiinnolla luetaan. Jokainen postaus.

  AntwortenLöschen
 7. Täällä myös aina lukemassa, kun aika antaa myöten. Samaa hiljaiseloa huomannut omassakin blogissa, mutta ajattelen niin, että kirjoitan ja kuvaan ainakin itseäni varten. Asiat muistiin. Machu Picchu myös minun unelmien listalla. Valtion verotoimisto vain pitää huolen siitä, että ei tarvitse nyt(kään) liiemmin matkoja suunnitella:D.

  AntwortenLöschen
 8. No et tietenkään lopeta, podet varmaan kevätväsymystä ja olet traumatisoitunut viimeaikaisista tapahtumista.
  Minä ainakin käyn blogia kurkkimassa, kommentointi vain jäänyt liikkuvaisen elämän takia vähemmälle.
  Kuvat aina mielenkiintoisia, kun onhan sulla geeneissä valokuvaajan silmää. Jatkoa odotellen paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä se kevätväsymys joskus loppuu, saisi ilmat vähän lämmetä.

   Löschen
 9. Älä lopeta! Blogi on minulle tärkeä silta ikävöimääni elämään Saksassa ja matkakertomukset ovat vielä kirsikkana kakussa. Kirjoitat hyvin, napakasti ja rehellisesti, nautinnollista lukea!

  AntwortenLöschen
 10. Älä vaan lopeta. Aloin lukemaan blogisi kun poikani muutti Bonniin. Aina on mielenkiintoista lukea saksalaisten tavoista y.m.
  Olin Bonnissa ennen pääsiäistä ja siellä sattui olemaan monta lämmintä päivää.
  Vaikka poika sanoo että Bonnissa sataa todella usein. Kiitos hyvästä blogista.
  T.Lukija Kotkan liepeiltä

  AntwortenLöschen
 11. Hienot kuvat,ihanan vehreää niinkuin Etelä-Amerikassa onkin,ja tykkään niin noista perulaisten naisten vaatteista.Minulle jäi muistoksi sieltä pari kevyttä ponchoa ja alpakkakaulaliinoja.
  Älä nyt lopeta,sinullahan on täällä paljon kommentteja ja käyjiä. Ihmiset vaan ei jaksa enään kommentoida blogeihin kuten ennen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ostin itselleni alpakkahuivin ja tuotiin sellainen meidän lentokenttäkuskille, kun hän vei ja haki meidät.

   Löschen
 12. No hitsit, kyllä täällä luetaan! Ja oikein jännityksellä, kun olemme kulkeneet samoja polkuja. Cusco oli minunkin suosikkini ja tuo upea näkymä alas raunioille. Meillä hajosi juna paluumatkalla ja venäläisen helikopterin pelottavalla kyydillä katselimme maisemia tulomatkalla. Ihana matka, kuten myös Galapagos.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, venäläinen helikopteri. Me ei onneksi lennolla Madridista Ecuadoriin tiedetty, että kyseessä oli never-come-back-airline.

   Löschen
 13. Voi mitä kuvia! On teillä ollu taas hieno matka. Haluaisin niin tuonne, mutta se on mulle mahdotonta.

  Mitä liharuokaa siellä oli muuten tarjolla, siis Perussa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paljon siellä oli kanaakin tarjolla, ei tarvinnut syödä marsua.

   Löschen
 14. Kusipata :D :D Meillä on kuva entisestä Jugoslaviasta jostain vuodelta 1989, liikennemerkki, jossa lukee STOP MUNAT :D Et missään nimessä saa lopetta, ei puhettakaan!

  AntwortenLöschen
 15. Sää mitään lopeta. Täällä ollaan matkassa mugama. Me gusta mucho. Sorry kun kommentoin harvoin. Luen postaukset milloin missäkin ja usein kännykästä. Ei huvita naputella pieniä kirjaimia suurilla sormilla��

  AntwortenLöschen
 16. Vihdoin ehdin tämänkin lukemaan! Ihana lukea juttuja ja katsoa kuvia, tulee myös omia kokemuksia mieleen! Tuttuja paikkoja :)

  Bloggausbuumi on selväsi hiljentynyt viime vuosina...tavallaan haluaa kyllä jatkaa kirjoittamista, sillä se on myös itselleen kuin päiväkirja - kiva lukea vanhoja juttuja itsekin... mutta kun tosiaan lukijat/kommentoijat on vähentynyt, niin jotenkin se kirjoittaminen on harventunut hurjasti mullakin.

  Lopettaa en kyllä aio, pitää yrittää vaan pysyä aktiivisempana.
  Älä säkään lopeta <3 <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mäkin kävin nytkin ennen Perun matkaa lukemassa uudelleen sun postaukset. Kaiken näkee/lukee ihan eri lailla, kun asia koskettaa itseä.

   Löschen