Sonntag, 28. Mai 2017

Kuumaa ja kiirettä

Mikä onni oli meidän brunssisään kanssa, +25C eikä lainkaan painostava ilma. Eilen nimittäin olisi ollut

tänään on ilmassa ukkosta, taustalla jyrisee jo
ja huomenna on luvassa:

Onhan tämä ollut vähän turhan kuumaa ja on ollut pakko paeta sisälle tai eilen jaksoin istua jonkun verran yrttinurkkani varjossa ja lukea Robert Seethalerin Der Trafikant, tosi hyvä itävaltalainen kirjailija, jonka teoksia ei ole ilmeisesti käännetty suomeksi. Usein ihmettelen, ketä käännetään ja ketä ei. Sen verran löytyi suomeksi Seethalerista, että hän kilpaili vuonna 2016 mm. Elena Ferranten ja Orhan Pamukin kanssa Man Booker-palkinnosta (Aki Ollikainen ehti pudota joukosta aiemmin).

(vähän huono kuva vastavaloon)


Tänään olin kuumuudesta huolimatta kuntosalilla ja illalla tapaamme kavereita Reinin rannalla.
Huomenna gynekologi ja illalla sinfoniaorkesterin konsertti. Tiistaina sauvakävely ja ihotautilääkärillä screening. Keskiviikko menee kokonaan Maastrichtissa, jossa päätämme lopullisesti 10-13 hengen kaveriporukan pitkän viikonlopun ohjelmasta kesäkuun lopussa. Torstaina illalliskutsu Allumiehen entisen iki-ihanan sihteerin luona. Perjantaina kampaaja ja lauantaina Suomeen. yr.no. lupaa sinne kahdeksan astetta eli tumput mukaan, pääasia, että ei sada lunta, kun vuokra-autossa ei taida olla nastarenkaita.Kommentare:

 1. Viikkosi näyttää aika kiireiseltä. Ensi viikolla vain yksi Hesassa käynti, seuraavalla viikolla kaksi. :)

  Ei ole täällä tuollaisia lämpötilojakaan; lähden kohta Kuralan Kylämäkeen viemään sinne pari kirjaa ja ehkä juomaan kahvia; toivottavasti kahvila on auki. Aurinko paistaa, mutta tuuli näyttää olevan kova.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huh, täällä on kuuma! Mustat farkut oli ihan liikaa ja vesipullolle oli tarvetta. Kahvila oli auki ja tapasin tuttuja, kuten pitikin!

   Löschen
 2. Eikä saa luvata kahdeksaa astetta, kun meillä on pihajuhlat! Eikös teidän pitänyt tulla jo helatorstaina, niin ei olisi haitannut:D? Nyt täällä on nimittäin vilakkaa, mutta niin kaunista ja aurinkoista. Piha on nyt puunattu juhlakansan tulla. Kahdeksantoista astetta on tilauksessa, ei yhtään sen vähempää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, tilaa vain +18C, se sopis meillekin paremmin kuin se +8C.

   Löschen
 3. Miksi te tulette aina kesän alussa Suomeen, eihän nykyisin silloin täällä lämmintä ole. Meillä sataa nytkin +6, lämmitän takkaa ja kohta saunaa. Äimälässä on kuulema ollut tänään aurinkoista ja lämmintä.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kysy mun vanhemmilta, miksi he saivat poikansa kesäkuun alussa. Mehän tullaan entisen äimäläisen synttäreille.

   Löschen
 4. Jarrutatteko yhtään Helsingin kohdalla?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viikon verran jarrutetaan kovasti, sillä meidän kämppä on Helsingissä, mennään vain helluntaina Pirkanmaalle synttäreille.

   Löschen
  2. Pistimpäs sitten sähköpostia...

   Löschen
 5. ����. Teitä jo odotellaan.

  AntwortenLöschen
 6. No kyllä sulla kiirettä pitää!
  Minäkin olen lähdössä Suomeen ja tuntuu tosi hankalalta miettiä vaatetusta näiden Amsterdaminkin helteiden jälkeen.
  Edelliseen postaukseesi sen verran, että näytti tosi kivalta teidän pihajuhlat ja sun tarjoomuksesi. Oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaa..

  AntwortenLöschen
 7. On teillä siellä helteet! Ihan noin kuumaa en kyllä tänne edes odota. Koiraparka on nyt jo helisemässä kun lähdetään ulkoilemaan.
  Tervetuloa Suomeen ja todellakin on syytä ottaa vaatteita mukaan hieman enemmän kuin siellä on tarpeen. Meillehän tämä on lämmintä nyt kun on + 15, mutta ymmärrän että teille se on melko viileää.
  Mukavaa vaikkakin kiireistä viikkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. +15C on o.k., muistelen vaan sellaista kesäistä sadepäivää, kun oli +8C.

   Löschen
 8. Toivotaan, että Yrno erehtyy jälleen kerran ja saatte edes hiukan kesäisemmän sään vierailunne aikana! Vertaan usein noita norjalaisia sääennustuksia näihin paikallisiin ja synkemmiltä ne "yrnot" aina näyttävät, myös Kölnin osalta. Kun katselen tätä Crochet Temperature Blanketiani, näen, että toukokuussa on ollut 11 päivää, jolloin lämpötila on ollut +15C - +24C, eli torkkupeitteeni on nyt oranssi-kelta-punavoittoinen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllähän ne tiedot nykyään aika tavalla heittelee, toivotaan parasta. Ja onneksi meillä on ollut niiiiiin kuumaa, että sitä ei välttämättä kaipaa.

   Löschen
 9. Ota Suomeen talvikamppeet mukaan. Et kai vai ole menossa uudestaan heinäkuussa? Minä nimittäin lomailen silloin Suomessa. Sehän nyt on selvä juttu, että säät menee heti sekaisin, kun Allu astuu koneesta kotimaamme kamaralle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lupaan olla menemättä, tiedossa hieno sää teille.

   Löschen
 10. Ruotsissa oli lämmintä ja aurinkoista, vaikka Malmö ottikin meidät aluksi vahvassa sumussa vastaan ja sadekuurot saattelivat Falkenbergiin asti. Saavuttuamme eilen Suomeen, sää viileni huomattavasti, ei kuitenkaan sada (paitsi yöllö), on vain 11 astetta. Talviturkit ovat vielä heittämättä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli ennen, kun ajettiin aina Ruotsin kautta, Ruotsissa aina hieno ilma ja Suomessa kaatosade.

   Löschen
  2. No melkein se sitä on, ei kuitenkaan kaatosadetta saada, mutta vaahtopäät ja kova tuuli ja kylmä täällä Suomen puolella on.

   Löschen