Sonntag, 7. Mai 2017

Lima

GRRRR, tein tämän postauksen jo kerran ja ykskaks koko teksti ja kuvat hävisivät avaruuteen. GRRRR. Toinen yritys.

Limaan poikkesimme kahteenkin otteeseen, sillä sieltä lensimme kerran Arequipaan ja paluulento Madridiin lähti myös Limasta. Kaupunki on ihan o.k., mutta ei sen enempää, kun on tutustunut Cuscoon ja Arequipaan, jotka ovat suosikkini.Liman keskusta on ränsistynyt sen jälkeen kun  Abimael Guzmann ja hänen sissijärjestönsä Loistava polku harjoittivat siellä julmaa terroria. Monet talot ovat tyhjillään, liikkeet ovat siirtyneet varmempiin kaupunginosiin.Meidän hotellimme oli San Isidorin varakkaassa kaupunginosassa ja sen vieressä on Miraflores, joka on ehkä tunnetuin kaupunginosa. Se on kauniilla paikalla meren rannalla.


Jael Appelsiinipuun alta taitaa tuntea tuon hienon ravintolan. Meillä ei ollut valitettavasti niin paljon aikaa, että olisimme voineet poiketa syömään ja söimme nopean ja herkullisen lounaan ylempänä Larcomarin ostoskeskuksessa. Ostoskeskus on vähän väärä nimitys, sillä siinä oli todella hienoja putiikkeja ja ravintoloita.


Tilasimme ruokajuomaksi erilaisia mehuja, toinen toistaan herkullisempia. Matkan aikana ei onneksi koskaan tarvinnut pelätä jääkuutioita, kun Aasiassa taas on usein parempi sanoa, että haluaa juomat ilman jäitä.


Aikamme Limassa meni pääasiassa museoihin, sillä mehän olimme opintomatkalla. Tässä kansallismuseosta hauta, josta näkee, että inkat ovat haudanneet vainajat istuma-asentoon ja antaneet heille astioita ja ruokaa.


Ostin museokaupasta hopeiset inkakorvikset, selfiestä tuli vähän epätarkka.


Toinen museo oli Larcon arkeologinen museo, jossa menisi monta päivää, jos haluaisi nähdä kaiken. Onneksi meillä oli pätevä opas, joka selitti tärkeimmät asiat.


Inkojen maailma on ollut kyllä niin ihmeellinen. Heillä on ollut mm. solmusysteemi, jolla on voitu lähettää tietoja.


Inkat on kyllä niin kiinnostava teema, että ostin divarista National Geographicin Inka-lehden.


Matkatoimistomme tarjosi meille jäähyväisaterian Museo Larcon puutarhassa, joka on idyllinen paikka ja ruoka on hyvää, kannattaa käydä.


Kommentare:

 1. Inkakulttuuri on kyllä niin kiehtovaa, solmusysteemikin aivan uskomaton! Keramiikkaharrastukseni alkuvuosina maalasin kippoihin ja kuppeihin usein inkakuvioita ja lapsille kudoin tietysti inkakuvioiset myssyt!

  AntwortenLöschen
 2. Tykkäsin todella paljon Limasta,yhteensähän siellä tuli oltua lähes 2 kuukautta,joten oppi hieman tuntemaankin kaupunkia. Harmittelen etten silloin omistanut kameraa,eksällä oli pokkari mutta ei käyttänyt sitä niin paljon. Larcomar on hieno kauppakeskkus ja harmi ettette ehtineet syömään La Rosa Nauticaan.

  AntwortenLöschen
 3. Kiehtovaa, kaikki tämä. Ja tuntuu niin saavuttamattomalle, mutta kuka tietää. Ehkä joskus. Toivottavasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei sitä koskaan tiedä, lapsena luulin, etten ikinä pääsisi Amerikkaan.

   Löschen
 4. Ihan mahtava matka teillä on ollut! Ja kiitos, että jaksoit kirjoitella toistamiseen, vaikka ekat Limat katosivatkin ;).

  Itse palasin vastikään reissusta, mutta en oikein saa kerättyä voimia edes ensimmäiseen versioon Kiina-matkastamme. Kuvia on tsiljoona sikin sokin ja kokemukset yhtenä mylläkkänä myös.

  Oli tosi virkistävää lukea Sinun reissukuvaustasi omien juttujen vastapainoksi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuvia on aina liikaa ja kamala vaiva lajitella.

   Löschen
 5. Me ei Limassa ehditty käydä ollenkaan, vain lentokentällä vaihdettiin konetta pariin otteeseen.
  Ehkä vielä joskus takaisin sinne, pääasia oli kuitenkin nähdä Cusco ja Machu Picchu :)

  AntwortenLöschen
 6. No niin, kerkesin nyt vasta lukemaan.... Peruhan näyttää olevan myöskin mielenkiintoinen matkakohde! Minä varmaan ostaisin lisää matkalaukkuja alpakalle :-)

  Maailmassa on niin paljon mielenkiintoista, mieli tekisi pelkästään matkustaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä yksi laukku täyttyisi varmaan sukkalangalla.

   Löschen