Freitag, 12. Mai 2017

Villalankaa Suomen säähän

Kun Suomessa on ilmeisesti aika talvinen sää (miksikähän se muuttuu, kun tulemme helluntaina Suomeen????) , teemaan sopii bloggaus alpakasta. Kuten joku sanoi, alpakkalanka on villalankojen aatelia. Minusta oli vaikea erottaa noita eläimiä, tietoa niistä löytyy suomeksi täältä,


Nämä värjätyt luonnonlangat olivat esillä laama/alpakkafarmilla


ja nämä oikeasta babyalpakasta kudotut huivit Cuscon hienossa kaupassa.


Tässä taas on melko selvästi tarjolla ns. maybealpakkaa. Matkaopas vinoili, että helpoin tapa saada selville, onko kyseessä oikea alpakka, on kokeilla sytkärillä sulaako lanka, mutta ei me nyt sitten kuitenkaan kehdattu. Jokainen torikauppias Perussa myy mukamas babyalpakkaa.


Ystäväni osti ihanan pehmoisen torkkupeiton ja minä ostin itselleni ison huivin, joka on babyalpakka/silkkisekoitusta,  Allumies osti itselleen villatakin ja ystävällemme, joka vei ja haki meidät lentokentälle ja jolla oli synttärit heti matkamme jälkeen, ostimme ihanan kaulahuivin. Hän on tosin pahoillaan, että se on nyt tähän vuodenaikaan vähän liian lämmin. Saan nyt paljon postia Perusta ja alpakkatarjouksista, jopa ilman postikuluja, mutta niistä pitää sitten varmaan maksaa tullia, joten ei ehkä kannatta tilata. Vähän harmittaa, että jäi torkkupeitto ostamatta.


Kommentare:

 1. Ihania lankoja. Tuossa myymälässä olisin mennyt ihan sekaisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Monet ostikin lankoja, mutta mä olisin tarvinnut ohjeen ja tietää, miten paljon lankaa tarvitaan.

   Löschen
 2. Ihanat langat ja alpakat. Minulla on pari Perusta ostettua alpakka? huivia,mutta niille ei kyllä täällä ole kauheasti käyttöä kun talvikin on aika lämmin. Täällä etelässä on alpakkatila,jossa olen kerran ollut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun huivit tuli kyllä sellaisissa pakkauksissa jossa luki että aitoja ovat.Mene ja tiedä,mutta ovat ihanan pehmeitä ja lämmittäviä.

   Löschen
  2. Onhan niitä paljon liikkeitä, jotka myyvät aitoa, mutta torinaiset kyllä aina huutelivat alpakkaa, vaikka mekin jo nähtiin, että huivit oli polyesteriä.

   Löschen
 3. Ja jälleen niin upeita värejä♡ Kun en nyt tuonne lähde lankaa ostamaan, voin tilata alpakkalankoja täältä KLIK ja avustaa samalla sikäläistä koulua ja taas KLIK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ei valitettavasti avusteta tuota koulua, teen vielä postauksen mitä avustamme.

   Löschen
 4. Saksassahan on myös alpakkatiloja. En kyllä yhtään tiedä mihin niitä elukoita käytetään, langan tuottamiseen vai ihanko vain harrastuksena.
  Käväisin huhtikuun lopulla autolla Suomessa ja eteläisessä Ruotsissa yllätti lumi- ja räntäsade. Onneksi ei tarvinnut ajaa yöllä ja onneksi oli vielä talvirenkaat alla ja onneksi suola-autot olivat liikkeellä varsin nopeasti. Sitä kai vain odottaa erilaista säätä tuonne pohjoiseen kun lähtee melkein kesästä. Vaikka koleeta on nyt Lyonissakin.
  paskerivilel

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän ei tarvitse valittaa koleudesta, nytkin +24C, eilen vieläkin lämpimämpää. Me käytiin alkuviikosta Berliinissä ja siellä oli todella kylmä, mutta sehän onkin niin kaukana idässä.

   Löschen
 5. Ihania nuo alpakka-neuleet. Minä muistan nähneeni Atacamassa noita villejä vikunjoita, tosin vain aika kaukaa. Kauniita olivat siellä korkealla vuoristossa.
  Amsterdamissakin on tänään aika lämmintä, mutta sadekuurot ovat yllättäneet useampaankin kertaan. Kivaa viikonloppua teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meilläkin oli eilen oikein lämmin ja varmaan neljä parin minuutin sadekuuroa, mutta sitten taas melkein kuuma.

   Löschen
 6. Ihania värejä...Hyvä etten ollut mukana, sillä silloin minun mukaani olisi lähtenyt niin paljon lankoja, että omat tavarani olisi jääneet sinne. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Parasta sitten olla menemättä sinne, lankaa on niin paljon tarjolla.

   Löschen
 7. Me ostettiin koristeellisia pöytäliinoja vaan. Meinasin ostaa ponchon, oli niin tosi ihania sellaisia, mutta sitten ajattelin etten koskaan kuitenkaan käyttäisi.... Ihalimme siis vaan :)
  Kävittekö katsomassa koko langanvalmistusprosessin? Me kävimme sellaisessa pienessä käsityöläis-paikassa, missä saimme seurata alusta loppuun. Oli kyllä hienoa katseltavaa se aito käsien työ.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mekin nähtiin sellaista, taisi olla Pyhässä laaksossa.

   Löschen