Sonntag, 18. Juni 2017

166/91

Ostin eilen makeita (ei aina normaalia täällä Saksassa) mansikoita ja leivoin ison täytekakun naapurin vanhalle rouvalle, joka viettää tänään synttäreitään. Täällä myydään mansikat painon mukaan, puoli kiloa nyt 2,49€.


Tein keskimmäiseksi kakkulevyksi suklaapohjan, ans kattoo miltä se maistuu. Vanha rouva on joskus vähän muissa maailmoissa ja sanoi, ettei hänen olisi tullut mieleenkään, että mansikat voisi sopia yhteen suklaan kanssa.


Huomenna meille tulee pohjoissaksalaisia yövieraita, ovat matkalla Baijerista kotiin ja yöpyvät meillä. Heitä varten teen Marttojen Britakakun, siinä viehättää tuo hedelmäkoristelu. Keskiviikkona tulee yövieraita Freiburgista, heillekin pitäisi keksiä jotain kahvileipää. Uuni on kuumana ja ulkonakin on kova helle, sitä on luvattu koko viikoksi.
Täällä alkaa Allulan täysihoitolan kalenteri olla aika täynnä, buukkauksia on elokuun loppuun asti, tosin välillä pääsemme neljäksi päiväksi viinimatkalle Pfalziin suomalaisen kummipojan ja hänen vaimonsa kanssa,se on todellista lepoa. Helena lähetti ystävällisesti Iltasanomien linkin Pfalzista.
Mittasin sattumalta verenpaineen ja voi kauhistus,se on kamalan korkea, tänä aamunakin166/91. Mistähän tuo johtuu? Voiko se johtua siitä, että söin Suomessa kilokaupalla lakua? Voi kyllä osittain johtua tiukasta ohjelmastani, johon kuuluu myös torstaina alkava kolmen päivän Maastricht-keikka kymmenen hengen porukalle, me olemme vastuussa kaikesta ja se vähän jännittää. Ovatko tyytyväisiä hotelliin ja ruokaan ja ohjelmaan? Sataatko koko ajan? Teemmekö sen kolmen tunnin kävelykierroksen kaupungilla sateellakin?

Eilen tuli iloinen yllätys Singaporesta, pikkuinen Carl on saanut veljen. Ihmettelen, miten nelikiloinen kaveri voi mahtua hoikan äitinsä masuun. Olen varmaan jo sata kertaa sanonut, että ystäviemme poika eli tämän peikkopojan isä on todella hyvinkasvatettu (kirjoitetaanko se yhteen?) ja lähetti taas meillekin oikein etanapostissa tämän kortin.


Kommentare:

 1. Marttojen kakku meni heti muistiin. Söpö peikkopoika tuolla hyvin kasvatetulla pojalla, (hyvinkasvatettukin sopisi mulle ihan hyvin!)

  AntwortenLöschen
 2. Sulla on täysi homma sitten tuon täyshoitolasi kanssa, tsemppejä,mutta varmasti kivaa. Toivottavasti verenpainekin palaa normaaliksi,ehkä se oli se laku..
  Täälläkin myydään mansikat kilojen mukaan,ja taisi viimeiset mansikat olla tuon hintaisia per kilo,viime kuussa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalainen ei voi tajuta, että voi ostaa litran mansikoita.

   Löschen
  2. Eikä täälläkään sellaista tajuta,. Tai että vaikka herneitä ostetaan per litra;D

   Löschen
  3. Valista nyt saksalaisia! Kyllä meillä ostetaan mansikoita yleensä kiloittain, paitsi "torimummuilta" ja muilta irtomansikkaa myyviltä, joilla ei ole vaakaa. Sama koskee uusia perunoita ja muita toripöydän antimia. En muista, miten Saksassa mitataan vastaavissa paikoissa, mutta sen muistan, kuinka vaikea oli kaupan hedelmätiskillä lausua nopeasti ein Pfund Pfirsich:)

   Löschen
  4. Katsoin netistä vertailun vuoksi mansikan hintaa Suomessa ja siellä Yle ainakin puhuu vielä viime vuonna litran hinnasta ja lapsuudessani ostettiin aina litramitalla.

   Löschen
 3. Britakakku on aina hyvä idea. Tuo majatalon pyöritys ja pitopalvelu taitaa kuulua ulkosuomalaisuuteen. Huomattavasti on yösijan tarvitsijat ja ruokapidot vähentyneet tänne Suomeen muuton seurauksena. Tosin ei sitä Turkin tahtia olisi tämän täkäläisen työkuvion sivussa voinut jatkaakaan:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä käy kyllä myös paljon saksalaisia yövieraita, esim elokuussa on 14 yötä jo buukattu, kaikki sakemanneja. Toivottavasti selviän hengissä tämän kesän rumbasta.

   Löschen
 4. On sulla ohjelmaa! Laku nostaa verenpaineen tähtiin ja ei tuo sinun ohjelmasikaan sitä varmaan matalammaksi tee.

  Söpö peikkopoika!

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä tuosta ohjelmasta jo verenpaine saattaakin nousta. Toivottavasti se laskee kun elämä rauhoittuu. Minä syön lääkkeitä jo toista vuotta, kun yhtäkkiä havaitsin, että minun aina alhainen verenpaineeni oli aina mitatessa sellainen 180 - 190 / 100. Joo, sukuvika. 50 kun lähestyy ja täyttyy niin kyllä verenpainekin alkaa nousta. Onneksi siihen on hyviä lääkkeitä olemassa. Nyt pysyy siellä 130/80 lukemissa.
  Ihanan kortin olette saaneet pikkuvauvasta.
  Hyvää juhannusta!

  AntwortenLöschen