Sonntag, 11. Juni 2017

Aurinkoa Suomessa

Aivan suotuisat säät sattuivat Suomen viikollemme, vain kaksi sadepäivää. Lähetin heti naapureille ja kukankastelijoillemme kännykästä kuvan suomalaisesta moottoritiestä, jonka kanssa tylsät saksalaiset autobahnit eivät pysty kilpailemaan. Kuva on Hämeenlinnan kohdalta.


Meidät oli kutsuttu sunnuntaina synttärijuhlille Lempäälään Vaihmalan hoviin, joka osoittautuikin aivan ihanaksi paikaksi.


Ulkona oleva kaunis paviljonki on myös käytössä, mutta koska siellä ei ole vessaa ja mukana oli liikuntarajoitteisia, paviljonki ei tullut nyt kysymykseen.


Juhlien jälkeen palasimme Helsinkiin, jossa saimme asua koko viikon blogiystävän ihanassa omakotitalossa. Kun maanantaina satoi, päätimme pitää ostospäivän ja ajelimme Vantaan outletteihin ja sieltähän löytyikin vaikka mitä. Ostin Marimekon vahakankaan terassin pöydälle, Marimekon pyyheliinoja, Nanson pyjaman, Iittalan maljakoita, kilokaupalla Halvan lakua ja vaikka mitä. Taidetaan tehdä perinne tuosta outletkeikasta, niin halvalla saimme kaikkea.

Tiistaina paistoi taas aurinko ja ajelimme kohti Lohjaa lapsuudenystäväni luokse. Kertomista riitti ja nepalilaisen ravintolan lounaan jälkeen istuimme kahvilla ystävien terassilla ja ihailimme maisemaa, taustalla Lohjanjärvi. Kiitos E ja Y.


Keskiviikkona oli täydellinen kesäpäivä ja ajelimme Tuusulanjärven taiteilijoiden luokse. Kävimme Ainolassa, Halosenniemellä ja Lottamuseossa. Suomi oli kauneimmillaan.

Ainolassa piti kuvata nuo astiat, kun meillä oli kotona tuollainen oikealla alhaalla oleva sinireunainen kulho, minnekähän sekin on joutunut.


Torstaina tuli vihdoin taas sade ja päivä käytettiin shoppailuun Stockmannilla, käyntiin Alvar Aalto-näyttelyssä Ateneumissa ja lounaaseen kummipojan ja hänen vaimonsa kanssa, he olivat sattumalta työmatkalla Helsingissä. Söimme mm. herkullista nieriää Toscaninissa, se pitää välttämättä laittaa muistiin tänne blogiin. Kun sade vaan jatkui ja ilma oli todella kylmä, palasimme kauniiseen vierasmajaamme ja lämmitimme saunan ja nautimme sen lämmöstä.

Perjantaina oli ohjelmassa Loviisa, Ruotsinpyhtää/Strömfors ja Porvoo. Loviisassa oli vähän pilvistä ja paljon katutöitä emmekä viihtyneet siellä niin hyvin kuin olin odottanut, mutta sitten tuli se ruukkikylä, joka oli aivan ihana, se kannattaa ehdottomasti katsoa.


Kotiin koukkasimme Porvoon kautta ja siellä paistoikin sitten aurinko. Kävime syömässä Sinne bistrossa, jota voin lämpimästi suositella. Kiitos Campasimpukan Sarille suosituksesta.

Lauantaina oli vielä aamupäivä aikaa ja päätimme lähteä Keskuspuistoon lenkille. Ja wow mitä lenkkimahdollisuuksia sieltä löytyy. Olisipa tuo lähempänä, niin varmaan veisimme patikkaporukkamme tuonne katsomaan kaunista luontoa ja ihailemaan rentukoita.
Tämä vuodenaika oli oikeastaan ihanteellinen käydä Suomessa, sillä saimme nyt nauttia sireenien ja kielojen tuoksusta toiseen kertaan, meillähän ne ovat jo aikoja sitten kuihtuneet.

Sukulaisten, kummipojan ja lapsuudenystävien tapaamisen lisäksi tapasimme myös kaksi blogikaveria, joista toisen talossa saimme asua ja toisen luona käydä tutustumassa ja drinkillä, kiitos HK ja Blyygiblumsteri, oli kiva tavata, on tämä blogistania vaan niin hieno paikka.

Kommentare:

 1. Satuittepa tosiaan hyvään aikaan Suomeen! On rehevää ja vehreää, sadetta ja paistetta: täydellisen alkukesäistä.

  Tuusulan rantatie on yksi suosikkiseutujani. Noissa outleteissä en ole kovin paljon käynyt, mutta niistä voisi kyllä tehdä hyviä löytöjä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ainolassa olin kai ennen käynyt, mutta Halosenniemi ei ollut tuttu ja kyllä se on hienolla paikalla.

   Löschen
 2. Antworten
  1. Ei se kyllä ihan kokonaan täältä mukana tullut, kun meillä on nytkin +30C.

   Löschen
 3. Ihanaa, että säät suosi. Nyt olitte niin lähellä meitä, että olisitte vielä kurvanneet Ruotsinpyhtäältä tänne!

  AntwortenLöschen
 4. Olipa teillä ihana matka,kauniit kuvat ja paikat. Ja hienoa että säätkin suosivat. Kyllä alkukesä Suomessa on niin kaunista:)

  AntwortenLöschen
 5. Harmi, kun Loviisa ei näyttänyt parhaita puoliaan, muutenhan se on "Finlands bästa småstad" , katso vaikka täältä, tai onkohan tässä nyt "oma lehmä ojassa"! Noita Arabian Sivivalkoja toin kerran pois kesämökiltä, olivat jääneet varkailta huomaamatta, kun ihastuivat muihin kannuihin ja kippoihin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt petyin minäkin koko kaupunkiin, kun linkki ei vienytkään oikealle sivulle, olkoon :(

   Löschen
  2. Olipa varkailla huono maku, kun eivät ottaneet mukaansa. Muistelinkin, että sulla olisi jotain tekemistä Loviisan kanssa. Onhan se varmaan osittain hyvin kaunista, mutta nyt oli tosiaan pilvistä ja kadut työmaana. Lohjallekin saapuessamme Allumies sanoi, että siellä on DDR-Charme, mutta sitten löytyikin todella kauniita paikkoja. Suomalaiset 60-luvun laatikkotalot pikkukaupunkien pääkaduilla ei ole välttämättä kovin kauniita.

   Löschen
  3. Tiesinhän mä Blyygi Blumsterin blogista, että Loviisa on käymisen arvoinen.
   https://blyygiblumsteri.blogspot.de/2017/06/avoimet-puutarhat-loviisa.html

   Löschen
  4. Katsos vaan!No olenhan minä esitellyt Loviisaa montakin kertaa näillä palstoilla, tässä olisi yksi esimerkki :)
   Varkailla oli hyvä maku, mutta nuo astiat olivat onneksi vähän piilossa.

   Löschen
  5. Muistelinkin, että olet blogannut Loviisasta joskus. Varmaan me kuljettiin juuri tuota katua, missä ne talot on blogissasi, mutta kun kuvittelet mustan taivaan ja auki revityn kadun, niin ei se ole silloin niin kaunista kuin sun kuvassa. En ottanut edes valokuvaa juuri sen takia. Kävittekö Ruotsinpyhtään kirkossa katsomassa Helene Schjerfbeckin alttaritaulua? Me unohdettiin se täysin, kun se kirkko oli kai korjauksen alla, ainakin kauempaa näytti siltä. Harmitti, ettei menty katsomaan, ehkä olis päästykin sisälle.

   Löschen
  6. Tarkistin juuri tuon kirkon aukioloajat, jos vaikka ajettaisiin Ruotsinpyhtään kautta kun ollaan matkalla noilla seuduilla. Viimeksi ei päästy sisälle.
   Voin hyvin kuvitella sen mustan taivaan, täällä kun on just sellainen:( Aurinkoista oli sentään puoli päivää.

   Löschen
 6. Onnistuipa teidän Suomen vierailunne mukavasti tänä vuonna. Olette vierailleet mukavissa paikoissa. Tuonne Vantaalle minunkin pitäisi jossain vaiheessa ehtiä. Kuulosti hyvältä. Minulla on mökillä mamman perintöä nuo samanlaiset sinireunaiset vuoat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi ilmat lämpeni, siellähän oli ollut niin kamalan kylmää.

   Löschen
 7. Upeita paikkoja ja ihania juttuja olette keksineet tehdä! Kyllä se Suomi on kaunis maa ja paljon hienoa nähtävää ... pitäisi joskus satsata vähän enemmän Suomimatkailuunkin! Ja näyttää, että säätkin on teitä suurilta osin kerrankin suosineet ;) ;)

  AntwortenLöschen