Samstag, 12. August 2017

Hello Salzburg

Posti toi paketin karttoja, mikä tarkoittaa sitä, että syyskuinen pyöräloma lähestyy.Ajamme tänä vuonna Itävallan Krimml'istä (tunnettu Euroopan suurimmista vesiputouksista) Saksan Passauhun. Reitti on vähän yli 300km ja kulkee pääasiassa jokien laaksoissa eli toivottavasti ilman suurempia ylämäkiä. Varasin varmuuden vuoksi pedelecin, jossa sähköavustus toimii vain poljettaessa eli polkemista riittää siinäkin. Tällä matkalla olen valitettavasti ainoa nainen, koska baijerilaiset ystävämme eivät ehdi mukaan eikä Ginamiehen uusi morsian ole ilmeisesti vielä "kypsä". :-)  Puolessa välissä matkaa olemme Salzburgissa ja varasimme sinne kahdeksi yöksi hotellin ja sinne saan onneksi kahdeksi päiväksi naisvahvistusta, kun baijerilaiset piipahtavat meitä moikkaamaan,27 Kommentare:

 1. Upea reitti ja nuo vesiputoukset, atemberaubend!! Näen, että jatkatte Salzburgista pohjoiseen, jos olisitte kääntyneet itään päin, Gmundeniin, olisit saanut matkamuistoksi repun täytteeksi aika kivan näköistä keramiikkaa:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Just sitä keramiikkaa on sattumalta myös tuossa meidän pöydällä, pitäis pakata hyvin ja lähettää se syntymäpäiväsankarille.

   Löschen
 2. Hienon näköinen reitti; ja varmaan hieno pyöräilyreissu edessä.

  AntwortenLöschen
 3. Kaunis reitti! Olin tässä muutama vuosi sitten kesäkuisen viikon Zell am Seessä ja kävin toki Kaprunissa myös hieman vaeltamassa, toki vain alaspäin (hissillä ylös). Järvi on kaunis, mutta tuolloinkin oli aika lailla turisteja (arabituristeja erityisesti).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan paljon turisteja nytkin, onneksi meidän hotellien ei ainakaan pitäis olla mitään turistirysiä vaan "mit Charme".

   Löschen
 4. Allu, kysy Helenalta siitä pihvipaikasta. Se on niin suosittu, että kun sinne viikon alussa yritimme klo 19, emme mahtuneet sisään, joten varasimme pöydän seuraavalle illalle. Kävimme siellä kaksi kertaa. Muut olivat tuttu italialainen ravintila sekä aivan moderni uusi italialainen, jossa nautimme elämämme risotn merenelävillä.

  En tajunnut yhtään, missä nuo putoukset ovat, jos lähdetään vaikka Salzbugista niitä katsomaan?

  Syyskuu olisi ollut niin hyvä kuukausi lähteä ja palata lokakuun lopulla, mutta nyt seuraava tähtäin on toukokuun alun lähdössä...Toivotaan, toivotaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On sinne varmaan parin tunnin automatka Salzburgista. En tiedä yhtään, mitä ruokapaikkoja ovat suunnitelleet. Ystävämme J on vähän picky siinä suhteessa ja on varmasti kirjoittanut jo diplomityön ruokapaikoista matkan varrella.

   Löschen
 5. Vau, ihan mahtava reissu varmasti tulossa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin uskon, toivottavasti ei vaan mitään rajuilmaa. Naapurit tuli juuri telttalomalta Itävallasta, kavereiden teltta oli pettänyt rajuilmassa ja joutuivat pakenemaan meidän naapureiden telttaan.

   Löschen
 6. Oi, siinä on kyllä melkoinen matka poljettavana..vaan on kyllä varmasti nähtävääkin!! Upeita tuollaiset reissut..Toivotaan oikein hyviä kelejä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. 50-60km päivän aikana, mutta jos ajellaan 20km kerrallaan ja pidetään lounas- tai kahvitauko, se on o.k., toivottavasti.

   Löschen
 7. Kyllä olette sitten reippaita. Kirjoitin juuri, että jatkuva on matkakuume ja kaikki menomuodot kävisi; auto, juna, purjevene ja lentokone. Polkupyörä kyllä ei, inhoan polkemista. Tosin sähköpyörää en ole koskaan testannut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sähköpyörä on kiva, pitää polkea ihan normaalisti, mutta jos tarvii apua, voi painaa nappia, ja sitten "joku" työntää takaa.

   Löschen
 8. Vaikuttaa mukavalta reitiltä. Ei taida olle pahoja ylämäkiä kun seurailee jokien varsia. Burghausen on aika jännä kaupunki, mutta Kaprunista muistuu mieleen aina funikulaaripalo kun kävin niihin aikoihin Kitzsteinhornilla laskettelemassa. Mutta tehän olette fillaroimassa. Toivottavasti säät suosii.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Munkin tulee Kaprunista aina mieleen se onnettomuus. Syyskuussa tuskin tulee enää niitä lähemmäs +40C helteitä, ne olis pahempia kuin sade.

   Löschen
  2. Kiva kuulla, että Burghausen on mukava, me ollaan nimittäin siellä yksi yö.

   Löschen
 9. Ihanaa suunnitella tuollaista retkeä! Pyöräily on niin kivaa ja tuolla nuo maisemat ovat upeita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosiaa kiva katsella noita karttoja ja lauantaina ostettiin vielä Baedekerin matkaopaskirja Salzburger Landista.

   Löschen
 10. Minullekin tulee Kaprunista mieleen se tulipalo. Me mentiin sillä Gletscherbahnilla Kitzsteinhornille joskus 90-luvulla. Meidän Pensionin emäntä Kaprunissa oli muuten suomalainen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en ole varmaan käynytkään Kaprunissa, muistan vaan, että pomoni kävi siellä hiihtämässä ja sitten tuon onnettomuuden. Zell am Seessä ollaan joskus käyty.

   Löschen
 11. Syyskuun pyöräretkenne kuulostaa upealta ja hyvin suunnitellulta. Matkaa on, mutta sopivasti tauotettuna lienee ok ja tarvittaessa sähköpyörä helpottaa matkan tekoa.
  Mukavia elokuun päiviä & co!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole kyllä ehtinyt yhtään treenaamaan tänä vuonna, saa nähdä miten jaksan.

   Löschen
 12. Kuullostaa hienolta reitiltä. Sinulla täytyy olla kova kunto, kun tuollaisia reittejä pyöräilet. Nautinnollista matkaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan siinä aina koko päivä aika ajella se kuutisenkymmentä kilsaa. Alussa saa vaan pelätä miten peffa kestää satulaa.

   Löschen