Samstag, 5. August 2017

Viime päivien sekametelisoppaa

Ystäväni ruokahuoneen kiva seinä:


Huomasin tänään ohiajaessamme, että Saksan suurin moskeija on nyt toiminnassa. Sen valmistuminen myöhästyi vain viitisen vuotta eli se ei siinä mielessä kilpaile tuomiokirkon kanssa, jota rakennettiin satoja vuosia. Herra E:llä on täälläkin sormensa pelissä, todistettavasti paljon vakoojia hommissa. Hän pitää huolen, että saksanturkkilaiset eivät liikaa saksalaistu.


Munakriisin takia discounter Aldin hyllyt ovat tyhjät. Aika hankalaa enkä voi nyt edes käydä lainaamassa munia Leenalta, kun heillä taitaa olla varmuudella fibroniilia. :-) NL-kirjaimet munassa ja munat lähtee roskikseen.


Naapurin rouva osti keväällä viiniä kasvin muodossa ja tässä tämän vuoden koko sato.


Minä ostin tomaatin ja olemme syöneet niitä jo aika paljon ja ne ovat tuhat kertaa parempia kuin hollantilaiset vetiset ja mauttomat kasvihuonetomaatit.


Sain vihdoinkin aikaiseksi ostaa pienen lahjan Singaporen pikku-Finnille. Lähettivät niin kauniin käsinkirjoitetun kortin, että ovat ansainneet pienen lahjan. Tämä on aito kölniläinen hiiri, joka on tunnettu TV-sarjasta Die Sendung mit der Maus, erittäin opettavainen sarja, jota mekin joskus katsomme.


Meillä on ollut viime aikoina niin paljon yövieraita, että olen ollut välillä jo täysin sekaisin. Yhtenä yönä olin noussut ylös paniikissa, että meillä on vieraita eikä vierassänkyä ole vielä petattu. Ensimmäinen pussilakana oli jo paikallaan, kun sitten heräsin ja tajusin, että on yö, jolloin meillä EI ole vieraita ja alakerrassa istuukin Allumies telkan ääressä eikä vieras odottamassa sängyn valmistumista.

Tiistain vieraat toivat kauniin kukkakimpun.


Ja Baijerissa sain kiitokseksi cateringhommista loistavan kaulimen, jota jo kokeilin.

Kommentare:

 1. Vai että Herra E. sielläkin pistää sormensa peliin:(
  Ja kurjaa kun kananmuniinkaan ei voi luottaa.Ehkä teidän pitää ottaa kana sinne pihallenne?
  Hih, Allun hotelli, eikä ollut buukkausta;D Hieno kaulin, olen katsellut tuollaista täällä yhdessä kaupassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se kaulin on todella hyvä. Olisin väittänyt, että kaikki kaulimet tekee virkansa, mutta kun kokeilin tuota, tajusin, että on isoja eroja. Mun entinen on tosin anopin vanhan sukulaistädin perintöä.

   Löschen
 2. Joko siellä rypäleetkin ovat noin kypsiä? Mulla ihan pieniä ja vihreitä... E-sedestä en viitsi kommentoida yhtään mitään, paitsi sen, että ikävää että ei voi mennä käymään Kappadokiassa eikä Istanbulissa.

  AntwortenLöschen
 3. Sekametelisopan ekasta kuvasta sain kivan pienen idean, kiitos! On tämä nykyään aika surkeaa, kun ruokaostoksilla on tarkkaan katsottava, mistä maasta mikin tulee. Hiljattain näin hyvän saksalaisen dokumentin luomutuotteistakin, huh huh, aikamoista petkuttamista monilta tuottajilta, ei vain kiinalaisilta, vaan myös eurooppalaisilta. Paljon luomua tulee Perusta, ovatkohan puhtaita, kunpa tietäis.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uskoisin, että ei kaikki, missä lukee luomu, ole luomua ja petkutusta on tosiaan myös Euroopassa. Meille tulee ensi viikolla lähistölle Biosupermarkt, sitä on jo kaivattu ja toivotaan, että myyvät rehellistä tavaraa.
   Näytä sitten se ideasi joskus blogissa.

   Löschen
 4. Meidän vierasmäärä on pienentynyt huomattavasti siten Turkin vuosien. Lakanapyykkiä tuntuu silti riittävän, ihan jo omastakin takaa. Toivottavasti vieraat ovat sinulle enemmän iloksi kuin vaivaksi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Normaalisti iloksi, muttta nyt on ollut ajoitus vähän huono, kun niin kamalan tiheään. Ensi viikon berliiniläiset peruivat tulonsa, se helpottaa, kun ei tarvi viitenä päivänä tarjota täysihoitoa ja ohjelmaa.

   Löschen
 5. Juu. Täällä munia riittää kaupoissa, mutta olen kyllä harkinnut kanan hankkimista kattoterassille ;).
  Tasaisin välein taitaa maailmalla noita ruoka-hässäköitä ilmaantua, mutta sitä kurjemmalta tuntuu, mitä lähempänä sellainen on tullut ilmi.
  Saas kattoo, kauanko kestää tämä hämminki.

  AntwortenLöschen
 6. Allulan majatalo onkin siis täyttä totta eikä pelkkää puhetta. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Totta näyttää olevan. Pitäis kai rekisteröityä ja ottaa maksu. :-)

   Löschen
 7. Kauniita kuvia ja tosi kiva tuo hiirulainen pikkuiselle. Tuo kananmunien myrkkyjuttu on siellä Euroopassa tosi ikävä. Meille ainakin täällä on kerrottu, ettei meille tuoda munia Suomen ulkopuolelta ja turhaa taitaisi ollakin.
  Huh, sulla alkaa olla yövieraat jo painajaisissa, kun unissasi lähdet vuodetta sijaamaan.
  Iloa uuteen viikkoon!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lehdessä luki, että ei tarvi kamalasti pelätä, sillä tupakoivien riski on TUHAT kertaa suurempi kuin tuo munajuttu.

   Löschen