Dienstag, 19. September 2017

Ikkunanpesun voi välttää näin

En pidä lainkaan ikkunanpesusta, vaikka kyllähän se Kärcherillä sujuu mukavammin kuin muilla systeemeillä. (tämä postaus ei valitettavasti ole yhteistyönä Kärcherin kanssa)
Toinen mahdollisuus on heittää vanhat ikkunat pois ja ostaa tilalle uudet, maksaa tosin vähän enemmän kuin Kärcher.Eikä se työmääräkään pienempi ole, kun joutuu raivaamaan kaikki mööpelit syrjään, että miehillä on tilaa työskennellä.Mutta palkinnoksi saa uudet puhtaat Veluxin ikkunat (tämä ei ole valitettavasti yhteistyönä Veluxin kanssa), vaikka syyssade tuolla jo piiskaa uusia ikkunoita ja likaa ne. Hieno juttu näissä ikkunoissa on, että niissä on moottorilla käyvät ulkokaihtimet, jotka pitävät kesällä helteet pois talosta ja talvella eristävät kylmää. Ja kaiken lisäksi nykyään on saatavana aurinkokennolla toimivia kaihtimia eli sähköjohtoja ei tarvinnut vetää.


Kun tämä nyt on tällainen lifestylepostaus, niin näytänpä teille meidän uuden PC-tuolin, näitä myy täällä Discounter Aldi (Lidl'in isovelikilpailija) 80 eurolla ja tuoli on tosi kiva, kun se keikkuu sopivasti tarpeen mukaan ja korkeutta voi säädellä. (Tämä ei ole yhteistyössä Aldi kanssa)


Suomalaiset bloggarit pesevät näköjään nyt kaikki yhtä aikaa Bioluvililla. Sitä ei ole meillä saatavilla, joten en voi edes ilman yhteistyötä kertoa, miten vaatteeni ovat nyt niin puhtaita. Meillä on Aldista ostettua pesupulveria ja sekin toimii ihan kunnolla.

22 Kommentare:

 1. Mutta eikos kattoikkuna puhdistu ainakin ulkopuolelta ihan itsekseen, sateen avulla?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin vois luulla, että ei meillä ainakaan, kun on varmaan likainen ilma suurkaupungissa.

   Löschen
 2. Uusia ikkunoita ei kyllä voi ihan joka vuosi vaihtaa, sillä kukkaro/pankkitili näyttää rajat. Mieluummin pesen, vaikka sekin on niin työlästä. En muuten käytä Bioluvilia, vaan jotain täysin tuoksutonta pesuainetta tai pesupähkinöitä. Niilläkin lähtee lika!

  AntwortenLöschen
 3. Enpä ole tullutkaan ajatelleeksi, että ikkunoita vaihtamalla selviäisi pesusta. Sinäpä se sanoit!

  Meilläkin kattoikkunat vaatisivat pesua kaikkein useimmin, sillä katolle kertynyt rapa liukenee sateella valuessaan kattoikkunan pintaan. Mutta turha siis surra. Jään vain odottelemaan ikkunoiden vaihtoa. Täytyykin ottaa puheeksi vuokraisännän kanssa. Varsinkin kun just tuli lappu vuokrankorotuksesta!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä taitaa olla siellä kamalan korkeat vuokrat?

   Löschen
  2. Täällä on mahdoton pula asunnoista, joten sen mukaisesti on kyllä vuokranantajien markkinat. Toki riippuu vähän alueesta että miten paljon joutuu pulittamaan. Valitsimme kuitenkin mieluummin vähän vähemmän neliöitä ja tosi kivan alueen kuin isot tilat jossakin turvattomamman oloisessa kaupunginosassa. Vaikka on kyllä oikeastaan vähän ikävä Helsingin kotia.

   Löschen
 4. Kärcher siivouskomerossa jo ihmettelee, milloin tämä rouva oikein aikoo pestä nuo likaiset ikkunat. Kesäpaikassa vaihdettiin mekin uusiin ikkunoihin muutama vuosi sitten, olivat pitkään niin puhtaat! Eipä enää, mutta ei ole ollut aikaa pestä niitäkään, siellä kun oleskellaan enimmäkseen ulkona. Bioluvilia en käytä vaan tätä

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sunhan kannattais sitten alkaa yhteistyö tuon firman kanssa, lähdet Itämeren rannalle alushousuja pesemään ja näytät tuloksen, vähän niinkuin Otto Waalkes tässä videossa. KLIK

   Löschen
 5. Kivat ikkunat, ja ihana ullakkohuone, mutta en tajunnut miten noita ikkunoita pestään toiselta puolelta;D
  Kiva tuoli, olispa täälläkin ALdi. Tosin tavarat varmaan loppuisivat heti hyllyiltä jos tulisi, sillä kun Dekathlonin urheilukauppa tuli tänne kuukausi sitten niin jo ekalla viikolla piti yksi päivä sulkea kauppa kun se oli ostettu puhtaaksi. Ja oli kuulemma viikollakin tyhjiä hyllyjä,itse odottelen että tilanne rauhoittuu ennenkuin menen sinne ostoksille,jotta löytyy tavaraa hyllyistä;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ikkunat saa käännettyä niin, että ulkopuoli tulee sisäpuolelle ja sitten pestä sisältä ja taas kääntää toisinpäin, ihan fiksu systeemi. Aldista tulee kyllä paljon ostettua.

   Löschen
 6. Minä sain anopin kanssa ikkunat pestyä, mutta ei ne enää puhtaalta näytä:(. Sotku on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara. Harmillista kyllä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oi oi,mulla on huonoja muistoja anopista ja ikkunanpesusta. Hän halusi pestä muutettuamme vanhan asunnon ikkunat ja putosi tikapuilta ja katkaisi lonkkansa.

   Löschen
 7. Onneks täällä maalla ei tarvii pestä ikkunoita niin usein kuin kaupunkiseuduilla.
  Minäkään en käytä Bioluvilia, mutta tuntuu että kaikki lenkkeilijät täällä käyttää sitä, sillä kun joku juoksee ohi tai vastaan, tulee nenään Bioluvilin haju.
  Minulla oli Aldi nurkan takana ja kyllä sieltä tuli ostettua kaikkea kivaa. Täällä on Lidl melkein nurkan takana, mutta ei tule siellä usein käytyä, enkä käynyt Saksassakaan siellä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Iso ero saattaa olla, muistan Kölniin tullessa, kun ihmettelin, että valkoisissa sukissa oli heti musta raita. Aldi ja Lidl on kehittyneet paljon siitä ajasta kun olit Saksassa, kilpailu tekee hyvää. Uusissa Aldeissa voi nyt juoda jopa kahvia.

   Löschen
 8. Pitäisiköhän minun käyttää tuota samaa keinoa ikkunoiden pesussa? Tosin ei taida onnistua, kun asumme taloyhtiössä, tuskin kaikki haluavat ikkunaremonttia. Se on homma josta en tykkää yhtään ja niinpä ne ovat usein muutaman vuoden peräkkäin pesemättä. Hienot ovat kyllä uudet ikkunanne ja tuo tuoli on ihana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa ei ikkunat likaannukaan niin pahoin kuin täällä.

   Löschen
 9. Kurja, kun Velux eikä Aldi tarjonneet yhteistyösopimusta sulle. Minä ole täällä odotellut, että jos paikallinen huonekaluliike ottaisi yhteyttä, kun tarvitsisin pari juttua sieltä. Eivät vaan ole soittaneet. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että minun pitää maksaa itse nojatuolini? Ei kai, vaan...

  AntwortenLöschen
 10. Meillekin tuli just toi jakkara mun ompelutuoliksi! Missattin sen tarjous täällä Aldi Südissä, mutta tajuttiin onneksi että miehen työpaikkakunnallahan onkin Aldi Nord. Siellä jakkaroita oli paikalla tällä viikolla :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, onpas sun miehellä niin pitkä työmatka, Aldi Nordhan on meistäkin vielä pohjoiseen.

   Löschen
  2. No joo. Ei nyt kuitenkaan onneksi puhuta mistään Pohjois-Saksasta, työt on Lüdenscheidissa. Mutta riittävän kaukana kyllä nekin...

   Löschen