Dienstag, 10. Oktober 2017

Käsipyyhkeistä

Suomessa taitaa olla edelleenkin tapana laittaa vieraita varten yksi käsipyyhe kun taas saksalaiset käyttävät pienempiä pyyhkeitä ja jokainen voi ottaa oman puhtaan pyyhkeen ja laittaa sen käytön jälkeen sitä varten tarkoitettuun koriin tai muuhun astiaan. Meillä on ollut tähän mennessä aina Marimekon pieniä käsipyyhkeitä viikattuna siihen tarkoitukseen, mutta nyt näin yhden ravintolan vessassa tällaisen kivan kasan.


Tuollaisista ideoista täytyy aina ottaa valokuva, ettei vaan jää unohduksiin ja nyt tuo kuva pomppasi ylös kännykästä ja kun olin tänään ostoksilla, keksin ostaa pieniä pyyhkeitä tai oikeastaan ne ovat pesulappuja, mutta se koko riittää aivan mainiosti kuivaamaan kädet yhden kerran ja pyykkiä tulee  puolta vähemmän eli ollaan sitten myös ekologisempia.
Kommentare:

 1. Tykkään tuosta tavasta! Meillähän ei ole sellaista vierastulvaa kuin teillä, mutta omia pikkupyyhkeitä olen käyttänyt vieraille jo kauan. Pitäisi vain ostaa vähän kauniimpia kuin perityt "vieraat, gäster"-pyyhkeet, mutta kun niitä on niin paljon, en nuukana viitsi. Saavat kelvata:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No mun marimekot oli kyllä jo niin haalistuneet, että oli korkea aika vaihtaa, hyvin ne kyllä on kestäneet.

   Löschen
 2. Ravintoloissa olen nähnyt noita kivoja pikkupyyhekoreja tai kasoja. Minä laitan yleensä muutaman pienen pyyhkeen pinoon vierasvessan tasolle, kun tulee vieraita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Paremmissa ravintoloissa on usein noita "omia" pyyhkeitä. Ikeassa on sellainen Dyson-kuivaaja, joka on kuulemma oikein bakteeripesä, siinä heiluu ilmassa kaikkien edeltäjienkin basillit.

   Löschen
 3. Täällä olen muutamassa ravintolassa ja kahvilassa törmännyt nätteihin pikku pyyheliinarullakasoihin, se aina ilahduttaa:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rullasta tulee mieleen sellainen toisenlainen pyyheliinarulla, joita oli ennen vanhaan Saksassa. Pyyheliina oli laitettu sellaisen tangon päälle ja sitä kierrettiin aina eteenpäin, että löytyis kuiva kohta, jota oli monet muut jo käyttäneet. En ikinä kuivannut käsiäni sellaiseen.

   Löschen
 4. Hauska väri-idea. Meilläkin on vieraille pikkupyyhkeet, mutta tylsästi vain valkoiset. Täytyypä hankkia muutama hyvä väri joukkoon.
  Noi kaikki puhaltimet julkisissa tiloissa on kyllä ällötyksiä. Kierrän ne aina kaukaa ja yritän napata jostakin paperia kuivaamiseen.

  AntwortenLöschen
 5. Ihana idea. Kunpa olisi sellainen taso, jonne ne voisi pinota. Upeat värit olet ostanut. HK

  AntwortenLöschen
 6. Kyllä täällä yleisimmin on vain se yksi pyyhe vieraille. Tuo on ihana idea ja olen jossain muuallakin tuohon jo törmännyt. En vain muista missä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos meille tulee oikein paljon vieraita, niin sitten laitan paperipyyhkeet.

   Löschen