Montag, 9. Oktober 2017

Vähemmän kultainen lokakuu

Lokakuuta nimitetään Saksassa usein kultaiseksi, sillä aurinko saattaa paistaa usein ja puiden lehdet näyttävät kultaisilta. Vaan eipä tänä vuonna. Kun katson ulos, lehdet ovat edelleen aika vihreitä. Vähän väriä maailmaan tuo tämä naapuristossa näkemämi etupiha, piti oikein pysähtyä ihailemaan.


Meillä on aika väritöntä paitsi punainen dipladenia on edelleen täydessä kukassa, se on kyllä kiitollinen kukka, en tosin huomannut ottaa kuvaa bambiani kuvatessa.


Katselin tänään Aldin kassalla tupakkapakkauksia, joissa on aika pelottavia tekstejä, mutta eivät ne tupakoitsijat ole moksistaan moisista varoituksista ja kuvista. En ole koskaan huomannut katsoa suomalaisia tupakka-askeja, onko niissäkin tuollaisia kuvia ja tekstejä?


Säätiedotuksen mukaan viikonloppuna tulee paljon aurinkoa ja +25C, ehkä saan sitten kuvattua sitä kultaista lokakuuta tupakka-askien sijaan.

Kommentare:

 1. Mutta kaunista vihreää keltasten lehtien sijaan. En kyllä tajua että ihmiset ostavat tupakkaa kun on noin karmeat kuvatkin askeissa. Täällä satoi vihdoinkin hieman, aivan ihanaa.

  AntwortenLöschen
 2. Olisitpa nähnyt sen tupakkakartsan, jonka ukkeli toi kaverilleen Intiasta. Kartsan päällä oli niin kaamea (ja iso) kuva, että ukkeli ei pystynyt edes katsomaan sitä. :-D

  Onpas siellä lämmintä tähän aikaan vuodesta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei täälläkään aina niin lämmintä ole, vaikka keskilämpötila on tietenkin Suomea korkeampi.

   Löschen
 3. Meillä sattui olemaan tänään juuri tuollainen Goldener Oktober-päivä, aurinko paistoi ja puiden lehdet loistivat kirkkaan keltaisina. Huomenna sataa, ihan vaan vaihteeksi;-)
  Vähemmän kauniita ovat täälläkin nuo tupakka-askien kuvalliset varoitukset, hyvä jos tehoavat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä tänäänkin vähän harmaata, vaikka jo aika lämmin.

   Löschen
 4. Kultainen syksy "золотая осень" se on Venäjälläkin nimeltään, tosin en ole tänä vuonna ehtinyt käydä katsomassa sitä ja kyllä sielläkin näköjään on Kunnolla varoituksia tupakka-askeissa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Venäläiset varmaan polttaa paljon enemmän kuin suomalaiset ja Saksassakin poltetaan enemmän ja maa on ainoa EU-maa, jossa tupakkafirmat saa vielä mainostaa.

   Löschen
 5. Monissa kaupoissahan tupakat on hävinneet näkyvistä kokonaan. Pitää vain painella jotain painikkeita ja kone sylkäisee paketin kuvineen kaikkineen.
  Ranskassa veroa nostetaan joten tupakka kallistuu ja kioskien pitäjät osottaa mieltä kun tulot vähenee ja kioskin pito ei enää kannata, että silleen.
  Ei ole vielä syksyn värit hehkeimmillään vaikka aurinko kyllä paistelee.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun en polta itse, en aina niin tarkkaan katso noita tupakanostoja, mutta muistan monessa kaupassa nähneeni sellaisia nappeja, joista asiakas painaa. Oikeastaan ihmettelin tuota Aldin avointa hyllyä, normaalisti siinä on sellainen kaihdin edessä ja pitää kassaa pyytää avaamaan, ehkä tossa oli joku just ostanut.

   Löschen
 6. Täällä vain painellaan kassalla nappuloita ja sitten aski tipahtaa hihnalle jostakin.
  Täällä on juuri sellainen sää, jota inhoan eli kolme kuukautta kestävä marraskuu: matalapainetta. Se tekee minut sairaaksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Marraskuu on todella pahin kuukausi ja sen jälkeen tulee tammikuu.

   Löschen
 7. Suomessa ei askit saa olla näkyvillä,mutta vähemmän kauniit kuvat niistäkin löytyy.
  Kirsi

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nuo askit on kyllä selvästi näkyvillä, vaikka siihen tulisikin se läpinäkyvä kupu päälle. Suomessa on paljon parempi tupakkapolitiikka.

   Löschen
 8. Pellavapää ja Esikoinen pitävät tupakointia vanhanaikaisena. Pahiksilla on koulussa shishat ja nuuskaaminen on niissä piireissä yleistä. Nuuskapusseja on kuulemma jopa koulun katossa. Helsingissä sataa, olisi kyllä kaunis ruska muuten. Esikoinen ja minä valmistaudumme sunnuntaina alkavaan "tyttöjen matkaan", päästään varmaan sateeseen. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täälläkin on paljon shishaa käytössä, eilenkin oikein yökötti kun menin sellaisen baarin ohi, jossa miehet istuivat ulkona polttamassa.

   Löschen
 9. Nykyisin on nuo samanlaiset kauhukuvat myös Suomessa. Mutta meillähän ei enää saa pitää tupakoita tuolla tavalla edes esillä. Kaikki on piilossa ja vain oikean numeron tietämällä saa sitä merkkiä jota haluaa. Meillä ei onneksi mieskään enää polta eikä lapset ole edes aloittaneet. Poikani pari vuotta sitten Saksassa käydessään juuri ihmetteli, miten teillä saa tupakkaa ostettua automaateista ja sitä mainostetaan, kun EU-alueella pitäisi olla yhtä tiukat kiellot kaikilla.
  Kauniita syyskuvia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Elokuvissa oli ennen aina pitkiä mainosfilmeja tupakasta, mutta ne on onneksi lopetettu.

   Löschen