Donnerstag, 30. November 2017

Piipahdimme Suomeen

Käväisimme pe-ti Suomessa moikkaamassa sukulaisia ja ystäviä, joista vanhin oli 90v ja nuorin 2,5v. Tällä kertaa yövyimme Fabianissa, joka on todella kiva hotelli. Ainoa asia, jota voisi kritisoida, on hyvin ahdas aamiaishuone ja suhtkoht vähän tarjontaa, mutta siinähän on se hyvä puoli, että ei tule syötyä liikaa.
Olin lukenut jostain, että Kansallismuseossa olisi hienot museokauppojen joulumyyjäiset ja sopinut treffit sinne lapsuudenystäväni kanssa. Hän ei kuitenkaan päässyt tulemaan, mutta löytyihän hänelle sitten hyvää korviketta, kun blogiystävä HK ja miehensä tulivat iltapäivällä glögille Musiikkitalon kahvilaan (kiva kun tulitte♥).
Myyjäisiin petyimme vähän


mutta sitten keksimme ostaa lipun museoon ja se olikin hyvä idea, kun olemme varmaan viimeksi käyneet siellä yli 20v sitten. Kyllä sinne kehtaa viedä ensi kerralla saksalaiset vieraatkin, niin paljon hienoa katsottavaa.
Ajatus oravannahkakaupasta on aina viehättänyt minua ja oli kiva nähdä oravannahkoja.


Musiikkitalossa sattui olemaan Suomi-Viro gaala ja sinne alkoi vähitellen saapua ihmisiä hienoissa vaatteissa. Ehdin jo ihmetellä, miten hienosti suomalaiset pukeutuvat konserttiin, mutta sitten saimme tietää, että ei tämä ollutkaan ihan tavallinen tilaisuus. Tuttujakin oli siellä kutsuvieraana tai esiintymässä, mutta eivät he sinne rahvaan puolelta sisään menneet, joten jäivät näkemättä.

Syödäkin ehdimme monta kertaa oikein hyvin, ehdottomasti paras oli mielestämme Emo, todella hyvä palvelu ja ruoka, tässä hirveä, jota Allumies ehdottomasti halusi kokeilla.


Palvelusta puheen ollen, mielestäni Suomessa saa todella hyvää palvelua. Suomessa asuva saksalainen Pinni on kirjoittanut blogissaan, miksi hän tykkää asua Suomessa. Itsekin huomaan aina, miten ystävällisesti suomalaiset reagoivat. Siellä ei rappukäytävässä kyllä mielellään tervehditä vieraita, mutta jos kysyy joltakin jotain, saa ystävällisen vastauksen eikä siellä ole museossa tai kaupassa tunne, että vartija ja myyjä tarkkailee koko ajan, ettei vaan asiakas tee mitään väärää. Express-bussin kuljettaja on kohtelias ja avulias, samoin S-pankin luukun rouva. Ainoa kerta, jolloin saimme tylyä kohtelua, oli kun Allumies Aleksilla kävellessämme näki Nordean pääkonttorin oven läpi, että siellä oli isoja veistoksia ja halusi katsoa niitä tarkemmin. Siellä jouduimme heti kerberoksen inkvisitioon vastaamaan mitä ihmettä me etsimme. Ja valokuvia ei sitten kyllä oteta. Ei ollut kameraa esillä eikä niitä kamalia DDR-tyylisiä patsaita oltais ikinä haluttu kuvataan. Jos pitäisi avata tili Suomessa, en ikinä menisi Nordean asiakkaaksi. En voisi kuvitellakaan, että jos joku turisti menisi täällä meidän pankkimme isoon aulaan, hänen pitäisi kertoa syy vierailuunsa.

Perinteisesti poikkesimme myös Kauppahalliin lohikeitolle. Siellä oli kivat katiskoista tehdyt lamput.


Arabian kaupassa oli tehty muumimukeista komeita kuusia.


Näin pitkästä aikaa lapsuuteni traumavaatteen, laamapaidan. En oikein itsekään tiedä, miksi pidin sitä niin kamalana, se vaan kuului jotenkin samaan kategoriaan kuin villahousut, jotka rullasin ylös epämukavaksi paksuksi rullaksi, ettei vaan kukaan näe niitä.


Nuorin suomalainen kaverimme on B (2,5v), joka on ollut kolmisen kuukautta englanninkielisessä päiväkodissa ja ymmärtää ihmeen paljon ja puhuukin jo jonkun verran sitä. Oli niin söpöä, kun Allumies leikki piilosta B:n kanssa ja lauloi Jaakkokullan melodialla "Where is B, where is B" ja pöydän takaa lauloi ihan nuotilleen heleä lapsen ääni "I am here, I am here", ihana lapsi.


Black Fridaykin sattui täksi viikonlopuksi ja sain lentsikasta todella halvalla kivan Balmuirin huivin,
Akateemisesta Mauri Kunnaksen Suomen historian ja Arabiasta pienenpieniä muumimukeja kuusenkoristeeksi. Lähtiessä ostin sitten vielä (ilman alennusta) torilta litran karpaloita, siinä tämän kerran ostokset.

Sää ei ollut parhaita mahdollisia, aika pimeä oli, vaikka onhan siellä paljon kauniita jouluvaloja, joten ei tässä mitään masennusta saatu. Kotona odotti sitten kyllä vähän sinisempi taivas, mutta on sekin nyt taas jo harmaantunut ja viikonlopuksi on luvattu jopa lunta, tosin ei varmaan ihan meidän korkeusasteilla.


Huomenna on suomalaisen seurakunnan joulumyyjäiset ja sunnuntaina ensimmäinen joulukonsertti, jossa laulaa naapurimme eli sinne pitää ehtiä. Ja nyt alan etsimään joulukoristeita ensimmäistä adventtia varten.

Kommentare:

 1. Teillähän oli kiva reissu. Mua kyllä huvitti sun kommentti säästä "Sää ei ollut parhaita mahdollisia, aika pimeä oli". Eikös Suomen sää aina näytä nurjat puolensa, kun teikäläiset siellä reissaavat?
  Minä aion koristaa kuusen tänään. Jouluvalot ovat jo ikkunoissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No oikeastaan tajusin sen pimeyden vasta tänne tullessani, kun näin sinisen taivaan. En muista lapsenakaan kärsineeni Suomen pimeästä talvesta. Ja jouluaikaanhan on kaikkialla paljon valoja.

   Löschen
 2. Nuo Kansallismuseon joulumyyjäiset näyttivät kyllä harvinaisen surkeilta, onneksi sait otettua hienoja kuvia itse museosta. Patsaat eivät ole syynä, mutta en minäkään suosittele Nordeaa!
  Ostin muuten juuri saman kirjan: Kunnaksen Suomen historian ja nyt menen lukemaan, mitä Pinnillä on mielessä:)

  AntwortenLöschen
 3. Pimeäähän täällä marraskuussa on, huh! Mutta pimeään voi tuoda onneksi valoa ja jouluista tunnelmaa, mitä löysittekin.

  Emossa olen käynyt kerran, pitäisi mennä uudestaan. Olen samaa mieltä siitä, että Suomessa on aika ystävällistä ja hyvää palveluakin saa.

  Mukavaa alkavaa joulukuuta!

  AntwortenLöschen
 4. Hei, mekin oltiin Suomessa. Tosin vain pe-ma ja niistäkin pari kokonaista päivää Turussa. Mutta kuitenkin. Pimeeeetä tosiaan oli.
  Kivoja laamapaitoja ja mukikuusi.

  AntwortenLöschen
 5. Kiva reissu teillä Helsingissä;ennen joulua on kaikenlaisia kivoja tapahtumia:) Herkullisen näköinen tuo Emon annos. Suomessa tosiaankin on ystävällistä palvelua, vaikka esim, kahviloissa lähes aina pitää palvella itseään. Kiva tuo Muumimuki-kuusi:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä palvelukahviloita saisi tosiaan olla enemmän.

   Löschen
 6. Oli ihana nähdä teitä! Kiitos, kun annoitte meille aikaanne. HK ja HK-mies :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mikseipä olisi annettu aikaa, kun sitä yllättäen tulikin.

   Löschen
 7. Olihan teillä touhuntäyteiset päivät.

  Olen vähän järkyttynyt noista oravannahkoista. Siinä ne söpöt luontokappaleet on nyt ripustettu naruun. Liha mulle kumminkin maistuu jne., joten ehkä on parempi pitää mölyt mahassaan. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä vaan muistelen miten lapsena kuulin, että ennen ei ollut rahaa ja maksettiin oravannahoilla.

   Löschen
 8. Oho, Kansallismuseossahan on vaikka mitä nähtävää! En ole koskaan tullut käyneeksi, kun olen luullut, ettei siellä ole mitään kiinnostavaa. Mutta väärässä taisin olla. Täytyykin ehdottomasti käydä siellä, kun seuraavan kerran menen Helsinkiin.

  Ennen olin sitä mieltä, että Saksassa saa ainakin useimmissa paikoissa parempaa palvelua kuin Suomessa, mutta nykyisin taitaa olla toisin päin. Kun keväällä kävin Berliinissä, oli monessa paikassa todella tyly palvelu, mitä ihmettelin. Ei ennen ole ollut sellaista. Mahtavatko olla niin kyllästyneitä turisteihin?

  AntwortenLöschen
 9. Myyjäisistä ja marraskuun sateista huolimatta reissunne näyttää olevan kiva. Minä en käynyt Berliinin suomalaisten joulumyyjäisissä kun yskä, nuha vaivasivat kovasti ja maanantaina Berliinissä oli Suomi Finland 100 juhlakonsertti Philharmoniesssa, johon meillä oli liput ostettu. Konserttiin päästiin flunssasta huolimatta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan hieno konsertti, meille tulee "vain" Jukka Kuoppamäki, hänhän asuu ainakin osittain Kölnissä.

   Löschen
  2. Kyllä, konsertti oli hieno. Tosin osittain minulle tuntematonta musiikkia. - Kuinka niin, "vain" Jukka Kuoppamäki? Kyllä hänkin osaa laulaa.

   Löschen
  3. Vain olikin lainausmerkeissä.

   Löschen
 10. Näihin aikoihin on tosiaan paljon suomalaisten esityksiä pitkin Euroopan kaupunkeja. Olishan se Kuoppamäkikin ihan kiva, jos olisi paikalla. Myyjäisetkin on kivoja. Ja Kauneimmat Joululaulut varsinkin jos mukaan sattuu hyviä laulajia, laulaminen on kivaa. Lyonissa on myös, ja on kiva tavata tuttuja ja tutustua uusiin. Hyomena on Genevessä, missä oonkin käynyt usein niin myyjäisissä kuin lauleskelemassa.
  Olis kyllä kiva olla nyt Suomessakin.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me mentiin tarkoituksella ennen itsenäisyyspäivää Suomeen, kun pelkäsin, että siellä on kova hulina 100v juhlien takia.

   Löschen
 11. Säät harvemmin tähän aikaan vuodesta on hyviä. Paitsi tänään, kun minulla oli kiire töistä anopin synttäreille. Olisi niin tehnyt mieli pysähtyä vähän pidemmäksi aikaa kuvaamaan luontoa.

  AntwortenLöschen
 12. Teillähän oli kiva Suomen reissu. Itse käväisin tänään Hesassa, ensin töitä ja illalla tapasin kavereita, käytiin syömässä ja ihailemassa just kojut kiinni menneitä Tuomaan markkinoita. Ja täällä Turussa oli niin älyttömän liukasta, että oli pakko ottaa taksi asemalta! Jäätä ja vettä jalkakäytävillä ja plus-asteita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huh, sitä liukkautta pelkään ja olin mielessäni, että ei ollut pakkasta ja liukasta.

   Löschen