Donnerstag, 25. Januar 2018

Luksusloman loppu

Hyvin nopeasti se lomani viiden tähden plus-hotellissa meni ohi. Parhaalla tahdollakaan en löydä mitään valittamisen syytä.
Huone oli kahden hengen, mutta olin ensimmäiset kaksi yötä yksin, viimeiseksi yöksi tuli sympaattinen rouva leikkauttamaan vaivasenluutaan, eipä hän suuresti häirinnyt kun kuuntelin äänikirjaa. Nukuin kyllä yöllä aika huonosti ja olin aikaisin hereillä, mutta huomaavainen turkkilaisapulainen piti hyvää huolta, toi kukonlaulun aikaan kupin kahvia ja sanomalehden. Aamiaisella oli valinnan varaa vaikka kuinka, erilaisia tuoreita sämpylöitä tai leipää, juustoja, hedelmiä, munia, mysliä, tuoremehua jne jne jne ja tosiaan aina sanomalehti. Kivennäisvettä tuotiin aina iso pullo yöpöydälle ja minibaarista olisi löytynyt olutta, viiniä ja soft drinks. Lounaalla sai valita pääruoan kolmesta vaihtoehdosta ja hedelmiä sai tilata keittiöstä niin paljon kuin halusi. Iltaisin oli joskus keittoa tai flammekuchen tai salaattia ja aina leipää ja juustoja ja iltapäivällä aina kahvia ja kakkua  eli nälkään ei tarvinnut kuolla.


Leikkaus meni hienosti, poistivat kystan selkärangasta ja nyt ei satu enää mikään. Narkoosi osui nappiin eikä sen jälkeen ole ollut minkäänlaisia kipuja.  Nyt joudun käyttämään päivisin tuollaista ortoosia varmaan ainakin neljä viikkoa, vähän tylsä juttu, mutta minkäs teet. Ja varovainen pitää olla ainakin neljä viikkoa, en saa talutella pölynimuria enkä muutenkaan rehkiä eli on virallinen lupa laiskotella. Kurja vaan, että en saa uida tai ajaa pyörällä tai kävellä pitempiä lenkkejä, mutta tulee sekin aika vielä, ensin parannutaan.


Kommentare:

 1. No aika luksuspaikka tosiaan. Tuollainen tekee ehkä vähän inhimillisemmäksi operaatiosta toipumisenkin, vaikka mieluummin sitä kai kotona ja terveenä kahvin ja lehdenkin nauttisi.

  Olen tosi iloinen puolestasi, kun kaikki meni hyvin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä kiva ympäristö tekee hyvää. Jonkun sairaalan käytävät on sellaisia, että tekis heti mieli juosta ulos.

   Löschen
 2. Hieno kuulla, että leikkaus meni hyvin ja aika hienolta kuulostaa tuo tarjoilupuolikin. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kivasti ne aina koristeli ja toivat hedelmiä jne.

   Löschen
 3. Mukava kuulla,että leikkaus meni hyvin!
  Hieno oli hotelli ja tarjoilu hyvä.
  Kurjia noi kystat. Itselläni oli kysta munasarjoissa nuorena. Luulivat,että umpisuoli kipuili, mutta kysta puhkesi ja poistivat umpisuolenkin samalla:)

  AntwortenLöschen
 4. Hienoa etta voit hyvin!
  Sinulla taitaa olla hyva terveysvakuutus!
  Malta nyt lepailla kunnolla maaraysten mukaan vaikka olisikin jo terve olo.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on todella hyvä vakuutus, mutta on se kalliskin.

   Löschen
 5. Miten hienoa, että kaikki meni hyvin! Aika hyvä palvelu siellä lafkassa on ollut; en viitsi mainita niitä TYKS:n kamalia ruokia, joita tarjottiin minulle sen jälkeen kun piti itse syödä. VIeläkin puistattaa ne tietyt ryynimakkarat ja kesäkeitot.
  Nyt vaan hra W ja se pätkisvaras hommiin, lue ja nauti sohvalla/sängyllä olosta!

  AntwortenLöschen
 6. Hienoa kuulla, että kaikki meni hyvin! Ja tuolla oli kyllä varmasti lokoisat oltavat, sanomalehti ja kaikkea! Pikaista paranemista sinulle!

  P.S. Isälläni taisi olla kyseessä hieman erilainen vaiva, mutta pääsiasia, että kumpikin operaatio sujui hyvin. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, oli ihan kiva herätä ja huomata, ettei ole halvaantunut.

   Löschen
 7. Eilen olin koulutuksessa Lahdessa ja naureskelin opiskelijaravintolaa, jossa oli tarjolla päivän viini. Mutta että sellaista saa sairaalassakin, oho:). Mutta pääasia, että leikkaus sujui hyvin ja olet menossa kohti terveitä päiviä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olin itsekin yllättynyt, kun kuulin, että siellä on ensinnäkin minibaari, mikä ei täkäläisissä sairaaloissa ihan yleistä ole ja sitten vielä viiniä, tosin vaan pienet putelit.

   Löschen
 8. Tämähän on kuin minulla aikanaan Turussa erään proffan osastolla, paitsi, että ei viiniä:)

  Nyt sitten vain kohti kevätaurinkoa ja uusia seikkailuja!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaikki menee nyt parempaan, sekä sulla että mulla. ♥

   Löschen
 9. Ihan viiniä??? No, nyt rouva vaan istuu ja passuuttaa miehellään. Eikö olekkin hyviä nuo äänikirjat?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rouva loikoilee ja mies passaa, niinhän sen pitää ollakin. Yksi ongelma oli siinä äänikirjassa, kun kerran olin nukahtanut kesken kaiken.

   Löschen
 10. "Rahalla saa ja hevosella pääsee", tuskin Saksassakaan julkisen puolen palvelut ovat kertomaasi tasoa.
  Pääasia, että leikkaus on onnistuneesti takana ja olet jälleen kotona. Nyt ohjeiden mukaista oloa ja todellakin ajatukset tuleviin juttuihin. Hyvää vointia ja hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin se on, että vain yksityisellä sektorilla saa tuollaista palvelua, julkiset sairaalat pelaa eri liigassa. Olen aina maksanut maltaita sairasvakuutuksestani, mutta kun sitä sitten tarvitsee, niin on iloinen, että se kattaa kustannukset. Nyt on jo alkanut satelemaan laskuja.

   Löschen
 11. Hienoa kuulla nyt näin pirteitä uutisia!
  Sairaalasta tuli muuten mieleen omat nuoruudenmuistot sikäläisissä sairaaloissa, ei potilaana vaan harjoittelijana kieltenopiskeluun liittyen. Siellä sain muuten tämän bloginimenikin:) Oli tuuria, kun pääsin privaattiosastoille, jotka todellakin olivat kuin yö ja päivä ns. tavallisiin verrattuna. Heti kun huomattiin, että hallitsenkin kielen,oli kohtelu aivan erilaista kuin vierastyöläisia kohtaan, sain "kunnian" liittyä henkilökunnan mukaan ruokailemaan ja kahvihuoneeseen (viinitarjoilu sielläkin, ei siis vain potilaille), ja kohtelu oli kaikin puolin ystävällistä. Normaaliosastojakin tuli nähtyä, viihdyin niissäkin, henkilökunta oli kyllä keskenään tasavertaisempaa mutta kauhistelin mielessäni tuota yleistä luokkaeroa. Siihen aikaan ajattelin, että on meillä korkeatasoinen sairaanhoito Suomessa, kaikki hyvin koulutettuja, kaikki saavat hyvää hoitoa jne. No nythän täällä eletään sitten erilaisia aikoja, ei ehkä hoidon suhteen, mutta erimielisyyksiä riittää asiasta kuin asiasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on todella Zweiklassengesellschaft eli yksityispotilaat on paremmassa asemassa, vaikka on se mun aikana vähän muuttunut eli enää ei ole juuri omia odotushuoneita yksityispotilaille. Suomalaisilla sairaanhoitajilla on parempi pätevyys kuin täkäläisillä, täällä monet lääkärit tekee hommia, jotka Suomessa kuuluuu sairaanhoitajalle. Esim. nyt multa otti lääkäri verikokeita. Ja ihana tyhmää on mun mielestä, että kun multa otetaan tikit ensi viikolla, sen tekisi tämä korkea-arvoinen neurokirurgi henkilökohtaisesti, mielestäni ihan turhaa vaivata häntä ja menenkin siksi kotilääkäriin otattamaan tikit. Mikä mua Suomessa kauhistuttaisi, olisi ne odotusajat. Jos ihmisellä epäillään MS-tautia ja hän joutuu odottamaan kuukausia ennenkuin pääsee tutkimuksiin tai hammaslääkäriin on jonot tai syöpäleikkauksiin. Mulla epäiltiin kerran kilpirauhassyöpää ja kahden päivän päästä mut oli jo leikattu, Suomessa olisi pitänyt jännittää kauan, jos olen oikein ymmärtänyt.

   Löschen
 12. Hoidon tarpeen määrittely on keskeinen osa potilaan hoitoa. Suomessa hoidon tarpeen määrittely on tarkoin säädetty terveydenhuoltolaissa ja ns. päivystyssopimuksessa. Asiasta voi lukea lisää Valviran sivuilta.

  On selvää, että täälläkin pääsee hyvin nopeasti yksityissairaaloihin, mutta niihin on harvalla mahdollisuus ellei ole vakuutusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksassa on niin, että jos tienaa yli 59000 euroa vuodessa, voi vapauttaa itsensä sairaskassan jäsenyydestä ja ottaa yksityisen vakuutuksen. Sairaskassan jäsenillä on mahdollisuus ottaa yksityisesti lisävakuutus sairaalahoitoa varten, se ei siis koske tavallista lääkärin konsultointia, ainoastaan sairaalassa oloa. Hampaita vartenkin voi ottaa jotain lisävakuutuksia, jotka sitten korvaa kruunut ja implantit ainakin suuremmaksi osaksi. Sairasvakuutushan täällä on ollut jo 1800-luvun lopulla, Suomessa se taisi tulla 1960-luvulla jos oikein muistan.

   Löschen
  2. Kun vertaan kokemuksiani terveydenhuollossa Saksassa ja Suomessa, niin kyllä Saksassa oli kaikki paljon parempaa.
   Maikki

   Löschen
  3. Allumies sai kyllä kerran Koskissa todella hyvää palvelua, kun pääsi lastenlääkärin (!) vastaanotolle nenäontelon tulehduksen takia, kun paikalla ei ollut muuta lääkäriä sinä aamuna. Sai antibiootin ja parani nopeasti ja lääkäri oli vielä Saksassa opiskellut eli puhui saksaa.

   Löschen
 13. ONpa hieno paikka missä päästä eroon kystasta, ja onneksi pääsit siitä eroon.Nyt vain ota varovaisesti että toivut pian.

  AntwortenLöschen
 14. Omalla kohdalla olen päässyt nopeasti terveyskeskuksen omalääkärille ilman odottelua. Myös kiireellisessä tapauksessa illalla on päivystävä lääkäri ollut paikalla ja jopa varannut seuraavalle päivälle röntgenajat.
  Keskussairaalaan pääsin nopeasti erikoislääkärille ja myös leikkaukseen nopeasti. Sairaalan henkilökunta oli ystävällistä ja auttavaista. Ruokakin oli suorastaan erinomaista ja vaihtelevaa kahveineen kaikkineen. Viiniä ei tosin ollut, mutta olin ihan julkisella puolella tavallisena potilaana. Sain jopa itse päättää lähtöpäiväni ihan vointini mukaan.
  Eroja on varmaan alueittain, mutta näin oli Keski-Suomessa.
  hk

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi pääsit. Täytyy sanoa, että Saksan sairaaloiden ruoat ei ole aina hyviä, varsinkin jos sairaalalla ei ole omaa keittiötä vaan käyttävät cateringia.

   Löschen
 15. Onpa kiva kuulla, että kaikki meni nappiin ja olet tyytyväinen sekä hoitoon että muutenkin tuohon pakonomaiseen oleskeluun. - Lähetän tämän kommenttini, vaikka edelliset ovat taitaneet lentää taivaan tuuliin. Katsotaan miten tämän käy.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ensin blogger vainosi Clarissaa, nyt sinua. Mun pitää huomata kaivaa kommentit esiin spam folderista.

   Löschen