Donnerstag, 15. Februar 2018

Tuhkakeskiviikkoa, lunta ja hermoja

Saksan katolisilla alueilla on tapana syödä laskiaisen jälkeisenä (tuhka)keskiviikkona kala-ateria ja tänäänhän alkoi sitten paastokausi. Me olimme syömässä Bergisches Landissa noin 30km Kölnistä Hotel zur Postissa, joka on tunnettu hyvästä ruoastaan. Olisihan sieltä voinut illalla ajella kotiinkin, mutta halusin nyt itsesäälistä suoda itselleni hotellivuoteen, johon sai heti kellistellä eikä tarvinnut lähteä pimeään ajamaan pikkuteitä ennenkuin pääsee moottoritielle.
Nälkä oli näköjään niin kova, että vain jälkiruoasta tuli otettua kuva. Aika kiva systeemi tuolla muuten juomaveden kanssa, sillä me juomme kuplatonta ja kaverit kuplavettä ja tarjoilijoille se on aina pieni ongelma muistaa kuka juo mitäkin. Täällä oli erilaiset lasit, meillä oli nuo kapeammat ja korkeammat, kavereilla matalammat leveät ja niin tarjoilija aina tiesi mitä vettä kaataa kenellekin. Täällähän ei ole sitä Suomen hienoa tapaa antaa asiakkaille ilmainen karaffi vettä ja ravintolat tienaavat hyvin kivennäisvedellä, kun joskus ottavat jopa 8 euroa litran pullosta.


Laitoin kellon herättämään, sillä minulla oli kymmeneltä aika sairaalaan neurokirurgille ja onneksi laitoin sen aikaisin herättämään, sillä huono tuuri, yöllä oli satanut lunta ja jos täällä sataa lunta, se tietää kaaosta.


Alemmassa kuvassa näkyy jo autojonoa ja sellaisessa letkassa me sitten ajelimme stop and go ja minä tuijotin jatkuvasti kelloa. Välillä mentiin auton navigaattorin, välillä kännykän googlen ohjeilla ja kahden tunnin  päästä seisoimme viittä vailla kymmenen sairaalan oven edessä. Minä, joka haluaa olla kaikkialla hyvin ajoissa, olin tietenkin hermoraunio.


Tekivät ensin hermoratamittauksen ja sitten pääsin sen ihanan neurokirurgin luokse. Kaikki ookoo , mutta korsetti vielä kaksi viikkoa ja pyörällä saa ajaa vasta 6-8 viikon päästä leikkauksesta, mutta fysioterapia alkaa jo maanantaina. Sain siitä ohjelman ja jesses, sairasvakuutus ei ole taatusti amused.


Kommentare:

 1. Uuuu mikä jälkkäri.
  Minäkin kuulun tuohon ajoissa lähtevien heimoon. K taas on päinvastaista joukkoa. Joskus alkuaikoina keskustelimme etenkin lentokentälle lähtemisestä aika kovastikin, mutta kulmat ovat vähitellen hioutuneet (tai minä taidan olla siinä asiassa vähän voitollakin). K on tainnut huomata, että hermoraunion kanssa ei ole mukava reissata. Nykyisin olemme kentälläkin ihan ajoissa ja minä tyytyväinen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi ehdin perille, mutta varmaan vanhenin vuodella.

   Löschen
 2. Mitä, taasko teillä lunta? Onneksi ehditte ja fysioterapiaakin on luvassa. Hyvää jatkoa parantumisprosessille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei meillä niin paljon kuin tuolla korkeammalla seudulla, mutta on täällä meilläkin ollut aika erilainen talvi.

   Löschen
 3. Minä tykkäisin myös olla ajoissa paikalla, usein jopa liiankin ajoissa. Sekin on ärsyttävää, että joutuu sitten odottelemaan, mutta kyllä viime tipassa perille saapuminen on vieläkin ärsyttävämpää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä istun mieluummin kirjan kanssa kaksi tuntia kentällä kuin vapisen jossain autoruuhkassa moottoritiellä ja katson koko ajan kelloa.

   Löschen
 4. Ihanaa että voit aina vain paremmin,ja onneksi ehdit juur ajoissa neurokirurgille.Minä hermoilen aina jos myöhästyn,toisaalta en yleensä myöhästy koskaan koska lähden aian liian aikaisin liikkeelle, ja tulen liian ajoissa;D

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä huokaisin helpotuksesta, että ehdin ajoissa.

  AntwortenLöschen
 6. Hih, muitakin ajoissa olevia! Minä tulen aina vain enemmän äitiini, olen mielelläni monessa paikkaa jo eilen valmiiksi perillä. :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samma här, mieluummin eilen. Nyt jo jännitän, miten lokakuussa pitäis ehtiä Frankfurtiin Helsingin koneeseen aamulla. Mieluiten menisin sinne edellisiltana, nauttisin siitä illasta ja aamulla lentokenttähotellista koneeseen, mutta kun on tuo jarrupalikka mukana, joka haluaa lähteä Kölnistä erittäin myöhään junalla ja jos junat lakkoilee, sitten ei ehditä Helsinkiin, ei siinä vielä mitään, mutta sitten ei ehditä siellä Tokion koneeseen. Mulla on nyt jo unettomia öitä sen takia.

   Löschen