Dienstag, 13. März 2018

Musiikkia, kummilahjaa ja erikoista palvelua

Eilen illalla olimme Philharmoniassa kuulemassa mm. Dvorak'in 9. sinfoniaa Uudesta maailmasta, joka menee aina luihin ja ytimiin, varsinkin sen largo. Neil Armstrong halusi kuulemma tämän musiikin mukaansa kuuhun, en yhtään ihmettele. Kapellimestarina oli eilen sympaattinen Pietari Inkinen ja todella hyvä, kovat aplodit saivat ja bravoota huudettiin. Proud to be a Finn.Tänään on aivan kamala ilma, on kylmä ja sataa ja tuulee. Oikeastaan ajattelin viedä autoni tuohon 500m päähän huoltoon ja katsastukseen, joka on aamulla kahdeksalta, mutta ei oikein huvittaisi lähteä tuohon sateeseen tai sitten kumisaappaissa, ehkä aamulla on parempi ilma. Miten sää voi muuttua niin nopeasti, kun eilen vielä melkein nautin rikkaruohojen kitkemisestä auringonpaisteessa?

Luin Salamatkustajan blogista, että suomalaisnaiset ( tai pitääkö  nykyään sanoa mimmit? ) olivat Plan Internationalin kanssa Ugandassa ja muistui mieleen, että olen laiminlöynyt nepalilaista kummityttöäni ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja lähetin hänelle oikein kunnon lahjan eli rannekellon, toivottavasti menee perille.


Olen vähän suuttunut äffällä alkavaan s u o m a l a i s e e n  lentoyhtiöön. Saksassa on useimmilla lentoyhtiöillä mahdollisuus buukata samaan syssyyn ja hintaan junamatka kaupunkiin, josta lento lähtee. Äffä ei tätä tarjonnut, kun aloimme matkaa lyödä lukkoon, mutta nyt ovat hekin liittyneet systeemiin. Kun ystävämme ovat sekä täkäläisellä että singaporelaisella lentoyhtiöllä lentäessään saaneet jälkikäteen jopa turistiluokan halpalentoonkin ongelmitta junamatkan mukaan, ei Äffä sellaista palvelua tarjoa edes bisnesluokassa kaukolennolle. Hotlinen täti antoi meille kyllä aivan uskomattoman hyvän neuvon: hän kertoi, että meillä olisi mahdollisuus mennä Saksan rautateiden luukulle ja ostaa sieltä kalliilla rahalla junalippu Frankfurtiin ja takaisin eikä Deutsche Bahn lainkaan panisi vastaan, jos sellaista haluamme. Uskomatonta!  Eipä oltais itse tajuttu tuollaista mahdollisuutta, todella hyvää palvelua. Less proud to be a Finn.

8 Kommentare:

 1. Todella hienoa musiikkia, kuuntelisi vaikka päivän!

  AntwortenLöschen
 2. Epäilemättä hieno konsertti.
  Ei kai ne junaliput tuollaiselle välille budjettiin kovin suurta lovea tee kun voi varauksenkin tehdä jo riittävän ajoissa. Silloinhan voi hyödyntää kaikki alennukset.
  Junailija-Lissu

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä en kovasti tunne DB:n tarjouksia. Säästöhinta, joka on sidottu tiettyyn junaan maksaa netin mukaan 55,90 per nokka. Menomatkalla se junaan sitoutuminen vielä toimii, mutta paluumatkalla se on kokemuksesta tietäen hyvin epävarma juttu ja jos sitten alkaa ostaa lippua samalle päivälle, se maksaa aika paljon. Lidlin lipuissa (jos niitä sattuisi tulemaan markkinoille) on kai perjantai usein no go ja me mennään juuri perjantaina. Sattuuko sulla "junailijana" olemaan joku kikka?

   Löschen
 3. Armstrongin kanssa samoilla linjoilla!

  AntwortenLöschen
 4. Onpa hieno lahja kummitytölle! Värikin varmasti miellyttää. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kello oli tarjolla Planin katalogissa, luulisi tykkäävän.

   Löschen