Sonntag, 6. Mai 2018

Naapuri 50v

Naapurimme juhli eilen 50v synttäreitään. Sinne oli kutsuttu 75 vierasta ja onneksi oli niin hieno kesäpäivä, että suuri osa ihmisistä pystyi olemaan pihassa, muuten olisi ollut pakko siirtää juhlat isoon kellarihuoneeseen.  Juhlista oli meille sekin hyöty, että sain vähän siivottua meidänkin pihaa, jotta eivät pidä meitä täysin asosiaalisina.
Kävin ostamassa marketan


ja pöydälle unikoita


ja halkokasakin sai kukan koristeeksi


ja terassin eteen ostin komean valkoisen hortensian


Vanha ukkolaukka tajusi aueta ennen juhlia


mutta pioniraukka on vielä nupussa, se on vähän kärsinyt kylmästä talvesta


Naapuri savusti pulled pork ja jouduimme laittamaan kaikki räppänät kiinni savun takia. Lisukkeena oli mm. Döppekooche, joka tehdään raastetuista perunoista, sipulista ja pekonista. Naapurin rouva on kotoisin Eifel-vuoristosta, jossa tämä ruoka on perinne kuten myös Reininmaalla. Tarkoitus oli valmistaa se valurautaisessa Dutch oven'issa, jonka he olivat tilanneet netin kautta ja jonka olisi pitänyt saapua ajoissa ennen juhlapäivää. Kun se ei torstaina ollut vielä tullut, he tilasivat A m a z o n  primen kautta toisen, toimitus (muka) seuraavana päivänä, mutta sekin meni pieleen. Loppujen lopuksi he joutuivat lainaamaan padan tuttavalta. Molemmat tilatut padat saapuivat tuntia ennen juhlan alkamista. Pata laitetaan hiilien päälle ja myös kannen päälle voi laittaa hiiliä. Hyvää se oli ja kätevä ruoka isolle porukalle.

Syntymäpäiväsankari toivoi rahaa sähköpyörää varten ja löysimme hänelle Pinterestistä kivan kuvankorttia varten


 Kesä jatkuu, tänään luvassa +27C.

Kommentare:

 1. Oletpa laittanut hienoon kuntoon pihasi. - Olen tässä miettinyt pääni puhki, mitä voisi antaa 50 vuotiaalle synttärilahjaksi, ihmiselle jolla on kaikkea, eikä toivomuksia ole esitetty. En vielä ole keksinyt....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kamalan vaikeaa lahjan löytäminen. Mieluiten antaisin rahaa hyväntekeväisyyteen, mutta kumma kyllä ne oikein rikkaat ei aina ole siitä innostuneet, usein köyhemmät pitää sitä hyvänä ideana. Me keräsimme kerran synttäreillä rahaa johonkin hyvään tarkoitukseen ja sanoimme, että emme halua lahjoja. Rikas miljonääri toi mieluummin korillisen omenoita kuin antoi rahaa tarvitseville.

   Löschen
 2. Minä juuri seisoin Prisman kesäpihalla ja mieli olisi tehnyt ostaa vaikka mitä. Mutta vielä täällä ei uskalla. Muuten yöllä tulisi pakkanen ja aamulla olisi ulkona metrin hanki.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Korianteri meni meiltäkin, kun istutettiin liian aikaisin.

   Löschen
 3. Nätti pihan sinulla, tuolla takuulla viihtyykin, ja olipa hyvä onni että sää suosi juhlintaa:)

  AntwortenLöschen
 4. Kauniiksi koristelit pihanne ja toivottavasti enemmänkin omaksi iloksenne. En usko, että naapurit pitäisivät teitä asosiaalisina, vaikka nuo kukat olisivat jääneet ostamatta, nättiähän siellä oli jo ennestään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Naapurit kyllä tuntee meidän normaalin sekamelskan, mutta ne vieraat....

   Löschen
 5. Kauniit kukat teillä joka tapauksessa.
  Pioni näyttää ujonpuoleiselta, mutta varmasti palkitsee odotuksen. Se on yksi lempikukistani ja tuo mieleen äidin ja äidinäidin perennapenkit lapsuudesta.

  AntwortenLöschen