Donnerstag, 3. Mai 2018

Ulkomaanmatka synttärilahjaksi

Hyvä ystävämme, jonka tunnen jopa kauemmin kuin Allumiehen, täytti kuukausi sitten pyöreitä vuosia ja annoimme hänelle paremman idean puutteessa lahjaksi 100 kilometrin kaukomatkan naapurimaahan Hollantiin, kun emme muutakaan keksineet ihmiselle, jolla on kaikkea ja vähän enemmänkin. Olimme varanneet Maastrichtista huoneen yhdeksi yöksi ja illalla pöydän ravintola Umamista,jossa tilasimme Bib Gourmand-menyyn, johon sisältyi yhteensä kahdeksan pienikokoista ruokalaijia, mm. tonnikalatartaria, seesamjättikatkarapuja, kampasimpukoita, kultaotsa-ahventa, possua jne, kaikki todella herkullisia ja vaikka olimme sen jälkeen täynnä, ei tullut mikään ähky olo, sillä aasialainen ruoka on kevyttä.


Asuimme Crown Plaza-hotellissa, josta pääsi helposti sillan yli vanhaankaupunkiin ja toisaalta ravintolamme oli kivan iltakävelymatkan päässä. Sää oli täydellinen kuten kuvasta näkyy.


Otimme hotellihuoneen ilman aamiaista ja menimme läheiseen kahvilaan aamupalalle. Hinta oli o.k., tosin vähän ihmettelimme, että puolen desin kahvimaidosta (jota emme edes tilanneet) laskutettiin erikseen 20 centtiä.


Kiertelimme paljon kaupunkia ja ystäväni osti mm. kengät, Maastrichtissa on paljon kenkäkauppoja.
Tänään oli ohjelmassa vielä pieni lenkki Maastrichtin ympäristöön ja kävimme mm. katsomassa Neercannen linnan, joka oli meille itsellekin uusi tuttavuus. Sieltä oli hieno näköala kauniiseen luontoon.Linnan pihaan oli katettu pöytiä ja kun oli lounasaika, keksimme kysyä saisimmeko pöydän, mutta kaikki pöydät oli varattu. Nyt kotona vasta huomasin, että paikkahan onkin Michelin tähden ravintola.


Ajelimme sitten vielä kauniissa maisemissa ja ystävämme sanoivat, että parin päivän ulkomaanmatka oli täydellistäkin täydellisempi synttärilahja.
14 Kommentare:

 1. Olipa hieno lahja, myös sellaiselle jolla on kaikkea:) Hieno idea ja toteutus. Ja ihanalta näyttävä ateria,aasialainen ruoka on herkkua:)

  AntwortenLöschen
 2. Yhteinen aika ja tekeminen on varmasti paras lahja nykyään jo lähes kelle tahansa. Olemme tavaralla kyllästettyjä, mutta elämys on aina elämys.

  AntwortenLöschen
 3. Olipa kiva lahja! Kelpais kyllä mullekin! :-D

  AntwortenLöschen
 4. Oi mikä lahja! Ja kohdekin kiva. Ehdottomasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hollanti on onneksi niin lähellä ja kuitenkin erilainen kuin Saksa.

   Löschen
 5. Miten hieno synttärilahja ja loistava paikka. En ole koskaan käynyt mutta saat sen kuulostamaan houkuttelevalta. BB

  AntwortenLöschen