Samstag, 23. Juni 2018

Lasarettia ja luonnonsuojelua

Älkää tulko lähelleni, tuntuu siltä, että ympäriltäni joutuvat vähitellen kaikki leikkaukseen. Ensin oma selkäni leikattiin tammikuussa, sitten ystäväni kaatui ratikkapysäkillä ja joutui saamaan endoproteesin olkapäähän, sitten toinen hyvä ystäväni kaatui pyörälomalla ja katkaisi kyynärpäänsä ja maanantaina Allumieheltä leikattiin ranne ja  nyt kaiken kukkuraksi BFF (joka joutui kipujen takia luopumaan pyörämatkasta) menee ensi viikolla leikattavaksi, kaulanikamiin joudutaan laittamaan metallituet. Nyt riittää,ei kiitos enää leikkauksia. Onneksi kaikilla on pätevät kirurgit hommissa.

foto: Pinterest

Australialaisystävämme olivat lomalla Jäämerellä ja näkivät vähemmän kivojakin juttuja kuten nämä jääkarhut. He pyysivät laittamaan tämän valokuvan jakeluun. Siinä siis jääkarhut pureskelevat muovipussia.


Pyörämatkalla Itävallassa harmitti, että juustot oli pakattu muoviin ja että jouduimme käyttämään muovikippoja viinilasina, sillä lasin kuljetus pyörälaukussa olisi ollut hankalaa. Tosin kyllä tiskasin nuo kupposet joka ilta hotellissa ja käytimme niitä koko matkan. Kaverit ostavat matkan aikana joka päivä kivennäisvettä muovipullossa, mutta meillä on alumiinipullo, johon laitamme hanavettä ja juomme sitä maissa, missä sitä voi juoda. Kamalinta maailmassa on maat, joissa ei voi juoda muuta kuin pullovettä.Ostin tällaisia monikäyttöpusseja, joihin voi kaupassa  punnita hedelmät ja vihannekset eikä tarvitse käyttää kaupan muovipusseja.


Muuten yksi mieleenpainuvista muistoista muovikasseja koskien on Sowetosta Etelä-Afrikasta. Eräs matkabloggeri nimittääkin niitä osuvasti "the national flower of Soweto".

Tänään on juhannuspäivä, mutta eihän meillä mitään juhannusta ole tai oikeastaan on tällä kertaa, sillä Allumiehen kuoronjohtaja menee naimisiin ja pitää midsommarbröllop. Hän tutustui edellisen naisystävän kautta ruotsalaiseen kulttuuriin . Kuoro laulaa häissä mm. Lenas song. Kun keskiviikkona oli vielä yli +30C, niin lämpötila laski kamalan tuulen takia on tänään vain +20C ja seison nyt jatkuvasti vaatekaapin edessä ja mietin mitä voisi panna päälleen puutarhajuhliin näin viileällä. No, onhan tässä vielä kuutisen tuntia aikaa ja vaatekaupatkin on auki.

3 Kommentare:

 1. Toivottavasti leikkaukset päättyvät nyt tuohon ja Allumiehelle paljon terveisiä, että ranne parantuisi pian!
  Muutamassa kaupassa hevi-osastolla voi hedelmät punnita kompostoitavaan pussiin ja käytän niitä hyväkseni, sillä meidän taloyhtiöllä on komposti. Meillä pitäisi myös kesäkuussa aloittaa muovin kerääminen, mutta ainakaan viime viikolla ei ollut muoviastiaa ja minun muovit ovat siis vielä varastossa kerättynä. Kun rupesin keräämään muovia, niin kyllä sekajäteastia on pitänyt paljon harvemmin tyhjentää. En toki kaikkia muovia kerää, sillä ei mitään järkeä ole pestä tiettyjä pusseja tai purkkeja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se oli ihan vaan rutiinijuttu, rannekanavaongelma, peanuts. Oho, ai teillä ei ole tähän asti kerätty muovia, meillähän on ollut jo kauan "gelbe Tonne", jonne menee muovit ja säilykepurkit sun muut. Mä kyllä nopeasti huuhtelen jugurttipurkin.

   Löschen
  2. Muovia ei ole kerätty kuin isojen kauppojen luona tms. noin reilun vuoden ajan. Sinne olen raahannut muovijuttuja, mutta nyt se helpottuu.
   Kyllä mieki jugurttipurkit ja helpot pesen/huuhtelen, mutta sitten on niitä, että niiden pesemisessä menee liikaa energiaa ja ne menevät kyllä sitten roskiin.

   Löschen