Dienstag, 19. Juni 2018

Sielunmaisemani

Itävallan Tirolissa oli todella kaunista ja kivaa, mutta täytyy taas sanoa, että oikea sielunmaisemani on sittenkin Italian puolella,  Etelä-Tiroli. Mahtavat maisemat ja ystävällisiä ihmisiä, siellä yhdistyy saksalainen tarkkuus rentoon italialaiseen elintapaan, molemmista ne paremmat puolet. Pyörämatkamme päättyi Itävallan itäiseen Tiroliin, josta ei ole pitkä matka Italiaan ja päätimme pyöräviikon päätteeksi lepäillä pari päivää siellä. Ystävämme olivat viime käynnillään nähneet juuri valmistumassa olevan hotellin, joka oli pääsiäisenä avannut ovensa ja saimme sieltä huoneet.


Saimme pienemmän huoneen puuttuessa valtavan ison sviitin ja siihen kuului myös tuo aurinkovarjoinen terassi ja sen mukana loistavat maisemat.Uida saimme infinity altaassa ja ihailla sieltäkin käsin maisemaa.Tarkoitus oli laiskotella pyöräkilometrien perään, mutta veri veti kuitenkin pari kertaa pienelle vaellukselle.Tien varrella oli myynnissä marmelaadia, hunajaa ja mansikoita.


Ja perinteinen tunnin kävelylenkki Schennan kylästä Meraniin tehtiin tälläkin kertaa. Siellä voi ihailla viini- ja omenaviljelyksiä matkan varrella.


Jos joku haluaa muuttaa eläkeläisenä Espanjaan, niin meikäläinen muuttaisi Etelä-Tiroliin.

15 Kommentare:

 1. Minä olen ajatellut sitä Portugalia, mutta tämä Etelä-Tirol vaikuttaisi kyllä hyvältä sekin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai Portugaliin niitten verojen takia? :-)

   Löschen
  2. No ei :D Meidän eläkkeitä ei ees saisi minnekään ulkomaille, kun ollaan aina oltu valtiolla hommissa.

   Löschen
 2. Taitaa olla samanlaiset sielunmaisemat meikeläisellä.
  Kauas pitää nähdä ja vihreyttä pitää olla. Jaa - miksei toisaalta merikin voisi vilkkua... No, kaikkea ei voi eikä tarvitsekaan saada. Kaunista joka tapauksessa!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaikka on tuolla sitten oikein vanhana raskas kävellä.

   Löschen
 3. En ihmettele. Ja minä muuttaisin Italiaan kirkuen ihan vaan sen ruoankin vuoksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, se ruoka! Ensi viikolla pääsen sitä taas syömään, vaikka oli tarkoitus laihduttaa.

   Löschen
 4. Etelä-Tiroli on myös sielunmaisemani. Samaa mieltä, että siellä yhdistyy saksalaisuus Italiaan mitä parhaiten. Muutama tuttavapariskunta onkin sinne jo asettunut.

  AntwortenLöschen
 5. Voi miten ihana paikka! Ei ole mikään ihmekään, jos noissa maisemissa ei malta olla pikkuisen vaeltamatta.

  AntwortenLöschen
 6. Voisihan sitä viettää muutaman kuukauden vuodesta jossain chaletissa vuorten rinteillä. Laaksoon en menisi ainakaan Vinschgaussa hedelmäpuiden kukinnan aikaan, vaikka kauniita ovatkin kun ilma on sumeana kasvinsujelumyrkkyjä. Pahin tilanne on tuulettomalla ja sateettomalla säällä. Mutta vuorille, juu.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Glurns on ihana, mutta ne myrkyt vähemmän. Mä en osta sikäläisiä omppuja. Viiniä tosin juon, vaikka ei sekään ole ihan "ohne".

   Löschen
 7. Minä tulen mukaan Tiroliin! Varaatko huoneen.. ;)

  AntwortenLöschen