Sonntag, 4. November 2018

Nikko

Päivän bussiretki Nikkoon oli suhtkoht kallis ja siksi monet ryhmästämme eivät lähteneet mukaan. Me olemme kiitollisia, että älysimme lähteä, sillä Nikko kuului ihan parhaisiin nähtävyyksiin koko matkan aikana.
Ensin poikkesimme kauniille Chuzenji-järvelle. Seutu on tunnettu komeasta ruska-ajasta, mutta olimme vähän liian aikaisin paikalla.




Komeassa luonnonpuistossa olisi kiva olla pitempänkin. Tämän putouksen vieressä olevaan baariin me poikkesimme syömään nuudelikeittoa ja isäntä osasi pari sanaa lähes jokaista kieltä. Kun käskin puhua suomea, hän sanoi "muumi".



Nikko on ollut shintoismin ja buddhismin keskus.
Tämän pyhän sillan näin valitettavasti vain bussista, istuin vielä väärällä puolella, kuva on lainattu Wikipediasta.


Sydän alkoi melkein pomppia, kun esiin tulivat temppelit ja pyhäköt.









Komea lyhty on hollantilaisten lahja 1600-luvulta.


Elefantit eivät ole aivan oikean elefantin näköisiä.


Nämä kolme viisasta puuapinaa muistuttavat ihmisiä olemaan kuulematta, näkemättä ja puhumatta pahaa.


Japanilaiset vievät lapsensa juhlavaatteissa tietyn ikäisenä temppeleihin tai pyhäkköihin saamaan jonkinlaisen siumauksen, ensimmäisen kerran kuukauden ikäisenä, myöhemmin muistaakseni ainakin viiden vuoden vanhana, tämä poika on varmaan 5v.


Olisipa jäänyt jotain ainutlaatuista näkemättä, jos olisimme jättäneet Nikkon väliin.

6 Kommentare:

  1. Mielettömän hieno paikka! Miksi tuo japanilaisperhe istui tuossa kuvassa ja mikä se kyltti siinä heidän edessään oli? Kannattaako muuten pihistellä, kun Japaniin asti matkustaa…. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Siinä ammattikuvaaja otti kuvia, en tiedä mitä siinä luki, ehkä hintoja.
      Toinen syy niille Tokioon jääneillä oli, että heillä ei ollut niin paljon aikaa Tokiolle kuin meillä, sillä mehän mentiin sinne kaksi päivää aikaisemmin. Monet halusi tosiaan mieluummin nähdä enemmän Tokiota, mutta jos olisivat tienneet mikä tuolla odotti, olisivat ehkä lähteneet mukaan. Mutta toisaalta se oli vähän raskastakin heille jetlagin kanssa lähteä heti reissuun, Tokiossa saivat vähän levätä.

      Löschen
  2. Katselin kuviasi ja tuli sellainen deja vu-tunne. Olenhan minä ollut tuolla, teimme takavuosina matkan Japaniin ihan turisteina, mieheni oli siellä työasioissa oleillut useinkin ja hänen japanilaiset työn kautta ystävänsä kuskasivat meitä pitkin ja kohteissa, joissa ei muuten turisti tule käyneeksi. Nimiä en muista, mutta Nikkosta muistan tuon temppelistön, se oli uskomaton! Jossain siinä lähistöllä oli eräänlainen kivilouhos, jossa oli kallioon louhittu buddha, se oli ainakin suomalaisen lipputangon korkuinen, ellei korkeampikin, kerrassaan upea! Kiotossa vietimme pari päivää, Tokio ei minua kiinnostanut kuin parin korttelin verran.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiva kun kommentoit ja hienoa, että tekin pääsitte sinne. Kallioon louhittua Buddhaa me emme nähneet, iso Buddha oli Kamakurassa, mutta ei kalliossa, Kiinassa olen sellaisen joskus nähnyt.

      Löschen
  3. Teillä taisi olla ihan väljää kulkea, ei mikään turistien ruuhka-aika?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei ainakaan tuolla ollut ruuhkaa, olisko Nikko sen verran syrjässä, ettei sinne ihan kaikki lähde.

      Löschen