Mittwoch, 12. Dezember 2018

Lähdetäänpä japanilaiseen pyhäkköön

Japanin pääuskonto on shintolaisuus, josta voi lukea vaikkapa tästä. Jumalia on miljoonia ja niitä palvotaan pyhäköissä. Shintolaispyhäkön tunnusmerkki on sen portti eli torii, jonka läpi mennään ja sinne pitää mennä portin sisällä joko vasemmasta tai oikeasta reunasta, vain jumalat saavat mennä keskeltä.



Ennen rukoilemista on tarpeellista suorittaa symbolinen puhdistus. Sitä varten on vettä ja kauhoja.
Ensin pestään vasen käsi, sitten oikea, sitten kaadetaan vettä vasempaan käteen ja sillä pestään suu, sitten pestään vasen käsi uudelleen ja huuhdotaan kauha. Huulet eivät saa koskettaa kauhaa eikä missään tapauksessa saa heittää lantteja kaivoon. Puhdistuneena saa sitten mennä pyhäkköön jumalan luokse rukoilemaan.




Usein on myynnissä pieniä Ema-nimisiä lautoja, joihin saa kirjoittaa toiveensa. Lauta ripustetaan telineeseen, jossa se roikkuu aikansa kunnes se poltetaan. Toiveensa voi kirjoittaa vaikkapa suomeksi, sillä jumalat puhuvat ihan kaikkia kieliä.



Orakeleita oli paljon ennustamassa ja minäkin ostin yhden arvan. Huvitti vähän tuo neuvo olla matkustelematta. Jos saa hyvän ennusteen, lappu otetaan mukaan kotiin, mutta huono ennuste ripustetaan pyhäkköön ja se poltetaan myöhemmin. Näin voi hienosti päästä eroon ongelmista.


4 Kommentare:

  1. Kaunista on . Lähimpänä jotain japanilaista olen ollut täällä. http://www.niwa.org/

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Leverkusenissa on kanssa hieno japanilainen puutarha, Bayer on saanut sen kuulemma vähän niinkuin palkkioksi joistain kemikaleista, jotka on auttaneet Japania.

      Löschen
  2. Nää japanilaiset pyhäköt ja sikäläiset uskonnot ja uskomukset ovat kyllä niin toisesta maailmasta! Ne vaikuttavat tosi kiinnostavilta ja olisi hienoa ymmärtää sikäläistä ajatusmaailmaa vähän paremminkin. Vaikka voi olla, että täydellistä ymmärtämystä ei oikein voi saavuttaa, jos on kasvanut ja tottunut tällaiseen länsimaiseen menoon.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Joskus ajattelen, että he ihmettelevät yhtä paljon täkäläisiä uskontoja kuin me heidän.

      Löschen