Sonntag, 10. Februar 2019

Japanilaistähti, antikarnevaali ja myrkkydiesel

Tällä viikolla kävimme Düsseldorfissa syömässä japanilaisessa tähtiravintolassa, joka voittaa jokaisen japanilaisravintolan, missä kävimme lokakuussa Japanissa syömässä. Sain joulukuussa synttärilahjaa lahjakortin ja nyt lunastin sen. Amazing♥ Düsseldorfhan on japanilaisten keskuspaikka Euroopassa, siellä on satoja japanilaisia firmoja ja asuu tuhansia japseja.
Kuvassa ensimmäinen jälkiruoka eli japanilainen tiramisu. Se ei ollut ainoastaan kaunis vaan maistui taivaalliselta.


Karnevaalisesonki on meneillään ja se onkin tänä vuonna aika pitkä, koska pääsiäinen on niin myöhään. Parasta Kölnin karnevaalissa on antikarnevaali eli Stunksitzung, jonne onnistuimme saamaan liput. Kun ne tulevat myyntiin, ihmiset menevät tuoli mukanaan jo tunteja ennen lippuluukulle. Ohjelma oli taas loistava, siellä vitsaillaan perinteisen karnevaalin ja nykyhetken politiikan kustannuksella, hyvää musiikkia ja todella neroja esityksiä.


Perjantaina meidän myrkkydiesel lähti matkaan, en tiedä mihin maahan se lähti, tiedä vaikka olisi lähtenyt Suomeen vai onko sielläkin jo ajokieltoja dieselautoille. Tuli kova kiire ostaa uusi auto ja kiersimmekin sitten monella autokauppiaalla ennenkuin saimme hyvän tarjouksen. Autoliike löytyi tämän sivun kautta, sivua voimme suositella auton ostajille. Pääsiäisen aikoihin auton pitäis tulla. Toisen kauppiaan kautta olisimme saaneet vielä vähän enemmän alennusta, jos olisimme muka antaneet minun vanhan Yarikseni vaihdossa. Siinä tapauksessa autoliike laittaisi autoni muutamaksi päiväksi omiin nimiinsä ja siirtäisi sitten taas minun nimiini, mutta en jaksa tuollaista petkuttamista, olen rehellinen suomalainen.


Tänään tulee ruokavieraita ja nyt kiire valmistamaan jälkiruoaksi kurpitsansiemenparfait.

Kommentare:

 1. Onnekseni minun järkeni tai intuitioni sanoi syksyllä 2014, että en osta enää dieselautoa. Vaihdoin saman tien merkkiä ja merkkikorjaamoa, jossa minua olivat nuoret miehet ja naiset aina palvelleet ensiluokkaisesti 33 vuotta, kun ne autot olivat aina minun minun juttuni. Sattui niin huonotuulinen vanha kääkkä (mies) olemaan myymässä, että tulin itsekin huonolle tuulelle ajoin suoraa päätä kilpailijalle. Taas nuori mies palveli ystävällisesti, ja marraskuussa on hyvät tarjoukset, että saavat hiljaiseen aikaankin jotakin myydyksi. Sopiva auto oli siinä näytillä ja muutaman päivän miettismisajan jälkeen sain heti mukaani, tosin eri värisen, kun joku oli jo sen sinisen napannut. Minulla ei ole ikinä aikaa tai malttia odotella kaaraa, eikä värin ole väliä. Annoin vanhan dieselini jopa ilmaiseksi, ettei tarvinnut maksaa romuttamisesta ennen kuin TÜV tai dieselkiellot minut siitä olisi erottanut. Rakas se oli, nöyrä ja luotettava palvelija arkena ja pyhänä, monta matkaakin ympäri Eurooppaa minun kanssani tehnyt, ja vielä niin himoittu, että tämän tästä oli ostotarjouskortti tuulilasinpyyhkijän alla. Ehkä se nyt kurvailee jossakin päin Itä-Eurooppaa tai Afrikkaa.No, nyt minua taas palvelevat taas kohteliaat nuoret miehet ja naiset , ja lähetän merkkifirmalle feedbakkia "sehr frauenfreundlich" niin kuin sille entisellekin firmalle. Soittivat silloin keskusliikkeestä vielä perääni ja kysyivät, olinko tyytymätön palveluun, mutta sanoin vain, että huvitti vaihtaa merkkiä.
  En huomannut katsoa Stunksitzungia.Olen vannoutunut Faschingin ystävä. Meno ei ole sellaista Hulabaloota kuin Kölnin karnevaaleissa, vrt. esim. "Mainz bleibt Mainz, wie es singt und lacht".

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaitiolovelvollisuus, mutta sen verran sanon, että oli hyvä bisnes meille. Uusi autokin tulee olemaan diesel, mutta se uusi 6 temp, jossa on kaikki paremmin kuin bensa-autoissa. Stunksitzung ei taida olla muualla Saksassa kovin tunnettu, siellä on usein aika paljon juttua Kölnin mokista, joita muut ei helposti ymmärrä, mutta ainakin Maybritt Maischberger-lähetyksen ymmärtää muutkin. https://www.youtube.com/watch?v=Rx3m-PZsSwQ

   Löschen
 2. Täällä ei kai vielä ole dieselit kielletty, mutta puolueet tekevät kilvan erilaisia ehdotuksia autoista eduskuntavaaleihin. Mietin, että mitenköhän ne sähköautot toimivat talvisin Lapissa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa ei ole niin isoja kaupunkeja eli saaste on pienempi. Sähköautoilla ei voi (vielä) kovin pitkiä matkoja ajaa, mulle sellainen kyllä sopisi, kun ajan vaan lyhyitä matkoja.

   Löschen
 3. Onnea uuden auton johdosta. Eksälläni on hybridiauto, eli sähköä hitaalla matkalla ja bensaa nopeammalla.
  Nätti tosiaankin tuo jälkkäri:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hybridejä on toistaiseksi aika vähän, alussa kai pääasiassa Toyotalla oli eikä meille löytynyt nytkään mitään hybridiä tai plug-in hybridiä eli diesel oli ainoa vaihtoehto. Laitan sen jälkkärin reseptin blogiin muistiin, oli niin taivaallista.

   Löschen
 4. Bensalla mennään ja vanhalla sellaisella. Tänään lunastin korjaamolta autoni viidellä sadalla eurolla kun piti vaihtaa moottorin jäähdytin uuteen. Minä se kannan palkkani hammaslääkärin implantteihin ja autokorjaamolle. No, jonkunhan täytyy heitäkin työllistää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pitääkö Suomessa maksaa implantit itse? Muistaakseni mulle makso sairasvakuutus.

   Löschen
 5. Minäkin olen maistanut japanilaista tiramisua, mutta mulle jäi siitä kyseisestä baakkelssista ihan erilainen muisto kuin sinulle. Ei kiitos enää japanilaista tiramisua mulle. :-) Vaikka ei kai nekään kaikki samasta muotista väännettyjä ole.

  Onnea uudesta autosta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulen, että niissä resepteissä on eroja. Olin hyvin skeptinen, kun en Japanissa pitänyt niiden jälkkäreistä lainkaan.

   Löschen