Montag, 11. März 2019

Myrskyiset terveiset Eberhardilta

Eberhard oli eilisen myrskyn nimi ja se oli varmaan kamalin myrsky mitä olen koskaan kokenut. Ihmisiä varoitettiin liikkumasta ulkona ja hyvä olikin, sillä esim. meillä oli tänään aamulla etupihalla jonkun savupiipusta irronnut eterniittilevy, joka olisi voinut vaikka tappaa jonkun.


Paljon oli kaatunut isojakin puita ja ihmisiäkin kuollut.


kuva: Feuerwehr Bochum

Meillä lenteli ilmassa vaikka mitä. Terassilla oli tämän näköistä, mm. lasinen kynttelikkö oli rikki.


Naapureiden aita jätti jäähyväiset, vaikka se oli todella hyvin kiinnitetty edellisten myrskyjen jälkeen.


Olimme varanneet illaksi pöydän yhdestä uudesta ravintolasta noin 10km päästä ja tarkoitus oli mennä sinne yleisillä, mutta onneksi huomasimme, että junat ja ratikat eivät kulkeneet ja lähdimme sitten autolla. Tiet oli täynnä puitten oksia, kaatuneita puita ei sattunut meidän reitille. Tänään vein Allumiehen kuntoutukseen, aivan mieletön ruuhka, kun puita oli kaatunut, katuja suljettu, isot roskisastiat oli lähteneet liikkeelle ja auenneet ja kaunis metsä oli kuin Soweto, kun puissa ja pensaissa riippui roskapusseja. Eberhard on nyt poissa, mutta nyt odotetaan Franzia, se on seuraavan myrskyn nimi ja tulee tällä viikolla. Eberhard kulki osittain 130 kmh, katsotaanpa miten nopea Franz on.

Kevätkukkiani ei Eberhard onneksi vienyt mukanaan, ne oli sen verran matalalla maassa.8 Kommentare:

 1. Appiukkoni oli nimeltään Franz.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Fritz-nimi on tullut jo taas vähän muotiin, pikku-Franzeja en ole vielä tavannut.

   Löschen
 2. Sanomalehden mukaan myrsky ei täällä Pfalzissa raivonnut yhtä kovasti kuin muualla Saksassa. Tosin kyllä mansikka-, parsa- ja vahaisperunapeltojen katteet saivat kyytiä.
  Eberhard oli eilisen myrskyn kummi ja Franz seuraavan. Tänä vuonna on matalapaineilla miesten nimet ja korkeapaineilla naisten. Taimi, Terttu, Suvi tai Allu -korkeapainekin kuulostaisi hyvältä, eikö totta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä oli tuomiokirkkokin vähän kärsinyt.

   Löschen
 3. Tyttäreni saapui Berliiniin 4.3. jolloin oli aika kovia tuulenpuuskia, roskikset ym. lentelivät kaduille hakiessamme hänet lentokentältä. Oli kuulema aika lailla keinutellut konetta. Viime lauantaina ennen Eberhardia hän lähti paluumatkalle, onneksi kerkesi ennen myrskyä, vaikka keinuttelua oli koneessa jo ollut. Tosin Eberhardt ei kuitenkaan niin kovasti täällä vaikuttanut kuine Saksan läntisessä osassa. Toivotaan että Franz hellittäisi vähän voimiaan Saksaan saapuessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä oli kyllä aikamoista jälkeä se Eberhard jättänyt, tänäänkin huomasin tässä aivan lähellä isoja oksia pudonneen puista,tosi vaarallista.

   Löschen
 4. No huh huh.
  Kuten mainitsinkin aiemmin, me olimme viikonlopun Hampurissa. Perjantaina aamupäivällä koneen laskeutuessa tuuli kovaa ja kone vaappui aika tavalla, mutta ei kuitenkaan tuntunut erityisen vaaralliselta. Viikonloppu oli tuulinen, mutta ei kuitenkaan mitenkään myrskyinen. Maanantaina lähdimme aamupäivällä kotiinpäin ihan hyvässä lentosäässä. Joten myrskyltä vältyttiin tällä kertaa.

  Pidä sinä huivista kiinni, jos myrskyt vielä riepottelevat ja varo lentäviä esineitä.

  AntwortenLöschen
 5. Onpas tuhmia myrskypoikia, huh mitä jälkeä. Täälläkin on joskus syksyn lopussa ja talven alussa pahoja myrskyjä, ja oksia lentelee.

  AntwortenLöschen