Mittwoch, 20. März 2019

Se on kevätFacebook muistutti, että tasan viisi vuotta meillä oli +23C, nyt ollaan kaukana siitä, öisin on melkein hallanvaara, mutta muutamaksi päiväksi on luvassa vähän lämpimämpää ja kasvit ja kalenteri todistavat, että on kevät. Täällä kukkii jo valkovuokot, narsissit,  magnoliat jne.


Kun omaishoitajan hommat ovat vähentyneet, ehdin jopa sauvakävelylle ja juttelin pitkään noitten lintujen kanssa.Kämppäkaveri sai uuden lonkan 4,5 viikkoa sitten ja liikkuu kuin mikäkin, kävelyä ihmettelevät sairaalan fysioterapiassa ja minä ihmettelen pyörällä ajoa. Miten joku voi ajaa miesten pyörällä, hypätä siitä vaan pyörän selkään ihan kuin ei mitään olisi. Toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin 🙏.

Uusi Folkkarimme on saapunut jo autoliikkeeseen, vaikka sen piti tulla vasta pääsiäisen aikoihin.
Mukava yllätys, sillä olemme huhtikuussa lähdössä pikkubreikille eikä tarvitse matkustaa minun Yaris-vanhuksellani. Nyt pitää vaan hoitaa auton rekisteriote jne kuntoon.

Nyt on taas vähitellen hermot sen verran kunnossa, että alkaa kiinnostumaan sivistyksestä.
Varasimme liput Jukka-Pekka Sarasteen jäähyväiskonserttiin heinäkuussa, Kiva kiva.

Lauantaina lähden Ruhrin alueelle kirjallisuusseminaariin, jossa on teemana Rosa Liksomin Everstinna ja Annikki Kareniemi.Poikkesin tänään kuntosalin jälkeen kahvilaan ja silmäilin siellä uudellen Everstinnaa, jonka taisin lukea jo 2017. Se on kyllä todella hyvä kirja eikä murre ihme kyllä haittaa lainkaan.


14 Kommentare:

 1. Vai tanssitaan siellä jo kevään tahdissa, täällä vielä odotellaan. Hienoa kuulla, että kaverisi on toipunut noin hyvin,vaikka en ihmettele hyvä peruskunto ja hyvä omaishoitaja taisivat auttaa asiaa.
  Latasin juuri uutta lukemista laitteelleni upean Everstinnan jälkeen. Mikä uskomaton kertomus kaikin puolin! Rosa Liksom kirjoittaa niin kiehtovasti ja murre oli niin ihanaa, että minun oli pakko lukea ensimmäinen sivu ääneen:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä muuten yritin myös lukea itselleni ääneen. GMTA

   Löschen
 2. Kyllä teidän kelpaa! Täällä satoi tänäänkin räntää.
  Everstinna on minusta Rosan paras kirja. Olen tykännyt kyllä hänen alun novelliteoksista ja myös Hytti nro 6:sta. (vaihdoin työkoneella googlen, enkä muista nyt salasanaa, kääk). Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No kyllä sitä sadetta ja myrskyä oli täällä jo tarpeeksi. Hytti nro 6 oli meillä kanssa kirjallisuuspiirissä.

   Löschen
 3. Kaunis kevät teillä:) Meilläkin selvästi loppuivat alle 20 asteen päivät, ja lämpeni. Minä kyllä tykkään enemmän niistä alle 20 asteen päivistä.
  Hyvä että kämppis on jo noin hyvässä kunnossa:)

  AntwortenLöschen
 4. Aivan uskomaton paranemisvauhti sinun hoidettavallasi. Ihan mahtava juttu! :-) Tsemppiä vain jatkoonkin!

  Tuo Kindle näyttää muuten tosi kivalta, melkein kuin oikea kirja. Minä olen hirveän huono lukemaan kirjallisuutta koneelta, mutta tuolta voisin lukeakin. Onko Kindle siis ihan pelkästään kirjojen lukemiseen tarkoitettu laite?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kindle on pelkästään kirjoille, se on Amazonin, mutta ilmaisella Calibre-ohjelmalla siihen saa siirrettyä muitankin kirjoja, suomalaiset tulee epub-muodossa Adlibrikseltä tai Elisalta, riippuen kumpi on halvempi. Suomalaiset paperikirjat on kalliita ja postimaksut hurjia, siksi ostan suomalaiset kirjat sähkökirjana.

   Löschen
 5. Onpa mukava kuulla, että toipilas toipuu ennätysvauhdilla! Hurraa! Kevät kaipuuta on ilmassa niin kovasti, että. Mutta aina se sieltä saapuu...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aivan ihmeellistä se toipuminen, olen kiitollinen.

   Löschen
 6. Kevät...niin ihana kevät; se antaa jälleen voimia ja parantaa vaivat. Kiva kuulla että siellä voidaan hyvin. Minä vaan lueskelen nyt Harry Potteria, niitä kirjoja toi tyttäreni koko joukon luettavakseni. Hän meinasi, että kyllä minun täytyy tietää niistä jotakin. Kolmas kirja on nyt menossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luin aikanaan sen ekan Potterin, että tiedän vähän mistä kysymys, mutta se riitti.

   Löschen
 7. No kyllä teillä nyt näyttää olevan ihan oikea kevät kun on kukkiakin noin paljon. Ja sinulla pirteä kevätmieli, se on vielä tärkeämpää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kukkia on, mutta nyt on aika kylmä, taisi olla aamulla vain kahdeksan astetta

   Löschen