Samstag, 18. Mai 2019

Kivaa Suomessa

Kaikki, jotka tuntevat meidät, tietävät, että meillä ei ole Suomessa ollessamme koskaan kaunis ilma. Muistoissa on kesäpäivät, jolloin sataa kaatamalla ja lämpöasteita on 10-12C. Nyt keksimme yllättää Suomen ja tulla sinne jo toukokuussa ja kun ajoimme lentokentältä kohti Pirkanmaata, oli aivan uskomattoman kaunis taivas ja päätin ottaa heti valokuvan muistoksi siitä ihmeestä, sillä olimme varmoja, että sade tulee taas.Nämä harvinaiset kuvat halusin lähettää saksalaisille ystäville, mutta eipä tarvinnut, sillä meillä oli viisi päivää mitä kaunein sää.
Tapasimme sukulaisia ja ystäviä ja kummipojan perheineen. Kun meillä ei ole enää kotitaloani tai kesämökkiä, asumme hotellissa ja aika rajoittuu vain pariin päivään. Tampereella asuimme Lapland hotellissa, jota voimme suositella, kiva huone, hyvä sijainti ja hyvä aamiainen.


Kummipoika vei meidät illalla Näsinneulaan syömään ja sepä olikin hieno kokemus. Tuskin olisimme itse edes ajatelleet syömistä huvipuistossa, mutta kyllä kannatti, sekä näkymien että ruoan puolesta.Pikkutytöille riitti ihmettelemistä pyörivässä tornissa ja me nautimme hyvästä ruoasta, tässä Allumiehen poroannos.


Helsingissä olimme taas Kalastajatorpalla, kun meillä oli kaksi bonusyötä ja kun tykkäämme kovasti Munkkiniemestä. Tullessamme ratikalla kaupungista poikkeamme perinteisesti Torpanrantaan juomaan Aperol Spitzz ja ihailemaan maisemia.

Muuten aika kului paljon taiteen merkeissä,  kun kävimme mm. HAM:ssa katsomassa Ellen Thesleff-näyttelyä ja Amos Rexissä katsomassa Magrittea


ja hollantilaisparin ihmeellistä leijuvaan graniittia


Liikuntaakin saimme, mm. kävelimme Kalasatamasta Isoisänsillan kautta Mustikkamaalle ja sieltä edelleen Kulosaareen, niin ihania kävelylenkkejä siellä.Eilen illalla palasimme kotiin ja kun menin joskus kello 23 makuuhuoneeseen, ulkoa kuului aivan ihmeellistä ääntä. En tiennyt vinkuuko siellä joku metalli vai onko joku eläin jäänyt pahasti ansaan. Ääni vaan jatkui ja jatkui ja Allumies lähti ulos tarkistamaan asiaa ja voi miten liikuttavaa, siellä istui naapuritalon parvekkeen kaiteella lehtipöllö, täällä miljoonakaupungissa. Nyt jaksan kuunnella sitä ääntä vaikka kuinka pitkään, kun tiedän mistä se johtuu.

Kommentare:

 1. Nyt teillä oli kyllä hyvin ajoitettu matka Suomeen, kuvatkin sen todistavat. Uskallanko sanoakaan, että tänään oli 25,5°C ja huomenna luvassa saman verran enkä pidä siitä ollenkaan, kun pitäisi jaksaa rehkiä puutarhassa. Lomasäänä tuo menettelisi mainiosti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lämmöstä en välitä, sitä oli viime kesänä liikaa, se ilman kirkkaus oli niin hieno.

   Löschen
 2. Oooh, mikä onnistunut reissu! Meillä on nytkin niin kuuma, että etupihalle ei mitään asiaa. Terassilla tosin söimme, vaikka köynnökset eivät ole vielä täydessä lehdessä antamassa varjoaan.

  Allumiehen poroannos on just kuin mun usein Kissanviiksissä eli jos punaista lihaa, sitten poroa kiitos.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa ne lehdet oli vielä niin hennon vaaleita, niin kaunista.

   Löschen
 3. Nyt kyllä säät suosivat. <3 Kiva, että kerran niinkin!

  AntwortenLöschen
 4. Olipa teillä hyvä tuuri säitten suhteen kerrankin:)
  Hienot näkymät tuolta ylhäältä.
  Ja minäkin pidän Munkkiniemestä, lapsuuteni ja nuoruuteni kotiseudusta:)

  AntwortenLöschen
 5. Kaikenlaista kivaa teillä on ollut ja tosi mukavat kuvat olet napannut menoistanne. Tuttuja paikkoja nuo Näsinneulat, Torpanrannat ja Mustikkamaat. Tulkaa toistekin yllättämään Suomen säänhaltiat, niin me muutkin saamme nauttia auringosta ja lämmöstä.

  AntwortenLöschen
 6. No olipa teillä tuuria sään suhteen. Toivotaan että meilläkin sää on yhtä hieno (hmm tietysti välillä voi sataakin, mutta öisin). - Hyvä tietää että tuo vinkuja on lehtipöllö. Sen ääntä olen minäkin kuullut ja miettinyt mikä lintu se mahtaa olla.

  AntwortenLöschen