Donnerstag, 6. Juni 2019

Viime päivien satoa

Sunnuntaina meillä on Fräulein Fine (oikeastaan Josefine) muutaman tunnin hoidossa ja lähdimme lenkille, mutta Finen mielestä oli liian kuumaa ja saimme kiskoa häntä remmistä, nurmikolla makaaminen oli hänen mielestään kivempaa. Kotona Fine lähti moikkaamaan meidän L-naapureita ja he lupasivat katsoa Finen perään, kun lähdin käymään sisällä ja kun menin taas ulos, oli grande catastrophe, Fine oli häipynyt heidän huomaamatta. Sydämeni alkoi pomppia kahtasataa, kun vieras koira oli hävinnyt, mutta sitten keksin katsoa A-naapureiden puolelle ja siellähän se Fine seisoi ulkona terassin oven edessä ja katsoi olohuoneeseen, jossa seisoi Maja-kissa närkästyneen näköisenä. Onneksi Fine on tottunut kaikenlaisiin eläimiin emäntänsä eläinlääkärivastaanotolla ja oli vaan iloinen, kun näki meidän ihmisten lisäksi eläimenkin. Herkkurasiaa kolistelemalla sain Finen palaamaan takaisin.


Eilen piti käydä kaupungilla, kun jouduin hakemaan endogastrologilta herkkujuomat ensi viikon tähystystä varten. Täällä on tapana tehdä peräsuolen ja mahalaukun tähystys joka 10. vuosi. Ensi viikolla on sitten hauskaa, kun juon sitä mönjää ja..... Onneksi saan humautusnukutuksen, sillä minkäänlaista letkua en pystyisi nielemään.


Saksan kielessä on hauska sanonta "Alter Schwede" eli vanha ruotsalainen.  Se tarkoittaa suunnilleen samaa kuin suomen kielen juku/jukra tai englannin gosh. Sanonta on peräisen 30 vuotisen sodan ajoilta, jolloin protestanttien avuksi tuli ruotsalaisia (ja tietenkin myös suomalaisia hakkapeliittoja), jotka olivat niin hyviä taistelemaan, että heitä ihailtiin ja sanonta on edelleenkin käytössä.


Keskustassa menin ensimmäiseksi kahville lempikahvilaani Manufactumiin


juomaan Milchkaffee, joka on Kölnissä tämän näköinen juoma. Kun kerran Itävallassa tilasin Milchkaffee, sain mustan kahvin ja sen kanssa kondensoitua maitoa, hyi olkoon. Pitää aina muistaa, missä seudulla on, kun tilaa juomia.


Kuulin radiossa, miten tärkeitä hyönteiset on ja ihmisiä pyydettiin laskemaan, minkälaisia ja miten paljon näkee hyönteisiä tunnissa. Mistä hitsi mä tiedän, että joku tulilude ei ole se sama, jonka olen jo monta kertaa nähnyt? Ostettiin nyt ainakin hotelli hyönteisille. Ystäväni tilasi Italiassa lattea ja sai maitoa.


Punaiset viinimarjat alkaa olla kypsiä, nam. Oikeastaan haluisin mustia, pidän niistä kamalasti, mutta niitä saa Saksasta hyvin harvoin ja pakasteena ei ollenkaan.


Viikon suuri surutapaus, nyyh.  Ikeasta ei saa enää näitä tiskiharjoja. En tunne yhtään ainoaa ihmistä, joka ei olisi käyttänyt tätä Ikean tiskiharjaa, nyt sinne on tullut ihan tyhmä uusi malli, en ala.



16 Kommentare:

  1. Huh! Minunkin sydämeni melkein pysähtyi lukiessa. Onneksi koirulainen oli yvässä tallessa.
    Juomatankkaus kuulostaa ikävältä ja muistan kun K:kin sen on joutunut joskus tekemään. Itse olen toistaiseksi siltä säästynyt, mutta en oikein tiedä onko se hyvä vai huono. Toivottavasti kaikki on sinulla kunnossa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Rutiinitutkimus, gynekologi pitää huolen, että potilas käy sen tekemässä.

      Löschen
  2. Allu, sun pitää herätä koiruuden kanssa lenkille aamuvarhain viieleällä, päivällä vain pikkupissa ja illan viileydessä iltalenkki. Ja tietysti hoviväki oli laittanut vesikuppiin jääpaloja...Näin meillä kun Merin koiruudet saapuivat ja tulevat kohta taas:)

    Siis just tuohon tähystykseen minua ei saada ilman humautusta!

    Arvaa onko kuuma. Taas +30 eli ei ikinä voi olla mitään kohtuutta...

    ♥♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hauva oli meillä vain kymmenestä viiteen eli just sen kuumimman ajan.

      Löschen
  3. Saitko nukutuksen ihan vain pyytämällä, vai pitikö siihen olla jokin erityinen syy? Mä olen kerran letkun niellyt, ja siitä tiedän, etten pysty tekemään sitä toistamiseen. Ottaisin siis itsekin mieluusti nukutuksen, jos se vain onnistuisi (siis jos joudun vielä joskus samaan operaatioon).

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä ne haluaa antaa sen nukutuksen, kun sanovat, että potilas on silloin rauhallinen ja kaikki käy nopeammin. En menisi vapaaehtoisesti sitä letkua nielemään, mä yökin jo hammaslääkärillä.

      Löschen
  4. Tunnetko Schwedenkräuter´in, joka auttaa neljäänkymmeneenkuuteen vaivaan? Reseptin kehittäjä tohtori Samst putosi 104 -vuotiaana hevosen selästä ja kuoli. Taudit eivät saaneet häntä hengiltä. Kannattaa kokeilla.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Enpä ole kokeillut, näyttää tosiaan auttavan ihan kaikkeen. :-)

      Löschen
  5. Minä en ole koskaan käyttänyt Ikean tiskiharjaa, en koskaan. Mulla on ollut jo vuosia noita vaihdettavapäisiä.

    Täällä on kanssa ollut kuumaa ja minun juhannusruusupensas kukkii!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mun haave on ollut tuoda juhannusruusu Suomesta, pitää joskus lähteä autolla Suomeen.

      Löschen
  6. Huh, onneksi Fine ei ollutkaan häipynyt kauaemmaksi, mutta kyllä varmaan pelästyit hetkeksi. Kiva vieras tuollainen FIne:)
    Minä käytän täällä vain Ikean tiskiharjoja, täällä käytetään sellaisia pesutyynyjä, mutta minä tarvitsen harjan.

    AntwortenLöschen
  7. Ai niin, tsemppiä tuohon tähystykseen. Minua ovat lääkärit jo vuosia patistelleet siihen, ja kerran oli jo aikakin, jonka peruin, Pitäisi kyllä tehdä se...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mulla gynekologi kysyi joka kerta, että oletko jo ollut eli oli pakko mennä.

      Löschen
  8. Täälläkin tsemppiä herkkujuoman litkimiseen! Mä oon ollut tähystyksessä tähän mennessä varmasti vajaat 10 kertaa, joten kokemusta löytyy. Parilla viime kerralla sain kyllä Moviprepin sijaan jotain huomattavasti paremman makuista juomaa, jota piti juodakin vaan 2x200 ml. Tuon kammotuksen kanssa en ole keksinyt muuta kuin jäähdyttää se mahdollisimman kylmäksi ja ryystää litratolkulla kirkasta mehua samalla, huh!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tunnin päästä alkaa se juoma-aaria, kääks.

      Löschen