Samstag, 1. Juni 2019

Toukokuu meni

Toukokuu oli tänä vuonna normaalia viileämpi ja Baijerissa satoi satoi satoi ja satoi ja meilläkin on vesitynnyri täpötäynnä hyvää kasteluvettä kukille.


Mansikan posketkin jo punottaa


ja naapurin puolelta kurkkii meille punainen köynnösruusu ja saan monta kertaa päivässä lakaista terälehtiä.


Naapureista puheen ollen, rivitalossa asuessa on aina erityisen tärkeää omistaa kivat naapurit ja meitä onkin onnistanut, vaikka tässä olen nyt alkanut miettiä tuota vasemmanpuoleista naapuria, joka on hävittänyt pergolansa mukana sinisateen ja monta muuta vihreää pensasta ja tehnyt takapihastaan krematorion. Obeliskin sisällä on valtavan iso auringonvarjo ja tuossa isossa ruumisarkussa on pöytä ja tuolit, huolellisesti peitetty kauniilla pressulla. Ja kun he eivät oikeastaan koskaan istu ulkona, pressu on varmaan aina käytössä. Pitänee hankkia muutama korkea pensas. Onneksi tuossa edessä on kasvi, joka kasvaa korkeaksi ja kukkii kauniisti vähän ajan päästä.


Rakastan Elsa Beskowia ja toukokuun vieraat saivat meillä tällaiset servietit, ne on niin ihanat.


Olen muuten kyllä ihmeen up-to-date, kun osasin ostaa Suomesta keittiöön käsipyyhkeeksi mörköjä.


Sauvakävelymaisemissa ei ole edelleenkään valittamista, huomenna pitää varmaan lähteä aikaisin liikkeelle, kun on luvassa tosi kuuma päivä.


8 Kommentare:

 1. Täällä on ollut aivan outo toukokuu, hellettä ja sadetta ja kylmää vuorotellen, sama jatkuu koko tulevan viikon:( Elsa Beskowista pidän minäkin, tällä mun kaverillani on Farbror Blå-muki, minulla taas Tant Grön-aiheinen.
  Toivottavsti saat nopeasti piiloon tuon naapurin kauhistuksen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään purkivat paketin ja istuivat siinä jonkun aikaa, mutta sitten taas pakattiin kaikki monsterin sisään, vaikka sateesta ei ole tietoakaan.

   Löschen
 2. Meillä taas oli normaalia lämpimämpi toukokuu.
  Ooh,metsämansikoita, ikävä sellaista.No onpa tosiaankin aika ruma näkymä tuon naapurin pihalle.Elsa Beskowia minulle luettiin lapsena, muistan hyvin, på svenska.

  AntwortenLöschen
 3. Täällä on kylmää ja sataa. Tänään oli ylppärijuhlapäivä ja olin kaksissa juhlissa, sekä kaupungissa että Liedossa. Ja satoi. Molemmissa oli suunniteltu, että oltaisiin ulkona, mutta onneksi molemmissa mahduttiin sisätiloihin. Näin Karenin perhettäkin toisessa paikassa, lähtivät juuri iltalaivalla kohti Saksaa lomalle. Entisen naapurini tyttö pääsi ylioppilaaksi, siis äiti saksalainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli Suomessa onni, että oli kaunista vaikka ei kovin lämmintä ja hampurilainen kaverini tuli juuri Suomesta takaisin eikä hänkään hellettä nähnyt. Meillä huomiseksi luvattu 33C ja mulle tulee pieni terrieri muutamaksi tunniksi hoitoon, mitenkähän se kestää kuumuuden.

   Löschen
 4. No ei tuo naapurin piha kyllä varsinaisesti mikään kaunistus ole. :-D

  AntwortenLöschen