Freitag, 2. August 2019

Bonnissa ja Brysselissä

Heinäkuun loppu näyttää olleen vähän taidepainotteinen. Ensin kävimme Bonnissa Goethe-näyttelyssä, se sopi meille ihan siksikin, että olimme juuri olleet pyöräretkellä Goethen maisemissa Weimarissa.

Kuva Goethestä Italiassa on yksi tunnetuimpia Goethen kuvia. Tämä on vain kopio.


Se originaalihan riippuu tuossa meidän seinällä.


Tietenkin myös Warhol on tehnyt Goethestä kuvia.


Brysselin keikalla saimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä tapasimme suomalaiset ystävämme ja kävimme katsomassa Pieter Bruegel- näyttelyä. Habsburgit ovat aikanaan köhnineet haltuunsa lähes kaikki Bruegelin teokset, Brysselillä ei ollut taulujen puutteessa muuta mahdollisuutta kuin tehdä multimediashow ja se olikin aika jännä. Alkuvuoden näyttelyssä Wienissä oli ollut kamala tungos ja jotkut valittivat, että näkivät vain muiden katsojien takaraivoja tai kännyköitä. Brysselissä esiteltiin paljon taulujen yksityiskohtia.


Tässä Pieter museomäellä.


Kuuluisa Mad Meg-taulu on yksi niitä harvoja Belgiassa olevia maalauksia. Pari vuotta sitten olimme Antwerpernissä ja menimme museoon katsomaan tätä, mutta se olikin juuri näyttelyä varten restauroinnin alla.


Maalauksia esiteltiin eri teemojen mukaan, tässä A glimpse from behind.


Tämä purjevene kulki vedessä ja lattia näytti siltä kuin me olisimme seisseet vedessä.En saanut siirrettyä kännykästä videotani talvimaisemasta muuta kuin Juutuubiin, sen  pitäis löytyä tästä.

Bryssel on kaunis kaupunki.Katutaidetta löytyy paljon
ja kivoja bistroja ja ravintoloita. Olin niin ihastunut ruokaan yhdessä kivassa ravintolassa, että en älynnyt ottaa kuvaa paikasta enkä ruoasta. Allumies söi tosin alkupalana vasikan aivoa, siitä en haluaisi kuvaa enkä muutenkaan välittänyt katsella sitä syömistä, mutta pääruokana syömämme tonnikala oli todella hyvää. Pistän tänne muistiin paikan nimen, se oli Les petits oignons eli pienet sipulit.Jos väsyttää, niin voi ottaa nokoset penkillä.


Ja söpö Tintin kuuluu tietenkin Belgiaan♥


Olipa kiva keikka ja meiltähän pääsee mukavasti junalla Brysseliiin. Hotellimme oli oikeastaan eteläisen aseman rakennuksessa ja saimme kätevästi laukun sinne ja saatoimme heti lähteä kiertelemään paikkoja.

11 Kommentare:

 1. Ihan virkistävää päästä tälle kulttuurikierrokselle Brysseliin kesämökkireissun jälkeen. Kylläpä löysitte paljon mielenkiintoista, joten nyt menen uudelle kierrokselle:)

  AntwortenLöschen
 2. Kun lukee taulun tekstin näkee, että tuo alimmainen nokosten ottaja oli valinnut penkin ajatuksella!

  AntwortenLöschen
 3. Kiva kierros, ja hieno Aku Goethe teillä seinällä;D
  Multimedianäytös Bruegelin töistä on varmaan hieno, kun kohteet siinä liikkuvat.
  Brysselissä en ole ollut, mutta Antwerpenissä olen ollut. Euroopan keskellä pääsee niin kätevästi muihin maihin;Mekin ajoimme autolla eksän kanssa Amsterdamista Antwerpeniin.

  AntwortenLöschen
 4. Junalla... Pysyt sitten vähintään käsivarren mitan päässä muista laiturilla seisovista. Toivottavasti muutkin pysyvät (hengissä)...
  mk

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juu, pitää katsoa, ettei kukaan tönäise junan eteen, se on se uusi muoti . Ja Brysselisä kannattaa vältellä mustaihoista porukkaa, joka päästää kamalan ison ja ruman taistelukoiransa ohikulkevan suomalaisen jalkaan. Onneksi yksi niistä miehistä reagoi hyvin ja sai vedettyä sen koiran ja pyysi jopa anteeksi.

   Löschen
 5. Brysselin ravintolamaailmasta jäi lähinnä mieleen simpukoiden runsaus. Ja suklaan.

  AntwortenLöschen
 6. No, mie olen kyllä iloinen siitä Habsburgien tuhlailusta Bruegelin taulujen ostossa! Mutta olisin mielelläni tuonkin näyttelyn katsonut, sillä Bruegel on yksi suosikkitaiteilujani (niitä on monta). Tulipa nälkä, joten täytyy ruveta tekemään jotain ruokaa, kun olen viikonlopun ollut hotellissa (työreissu) ja oli hyvää ruokaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sä oletkin ollut paljon reissussa. Hieronymos Boschiahan se Bruegelkin ihaili ja halus maalata vielä tarkemmin.

   Löschen