Montag, 12. August 2019

Viime viikon aikana

Huolehdimme naapurin kissasta, joka on isäntäväen pois ollessa aina kovin  kiintynyt minuun ja kulkee jatkuvasti jalassa kiinni. Halusin käyttää saksan adjektiivia "anhänglich" vastaavaa suomalaista sanaa, mutta ei muistunut mitään mieleen ja katsoin kahdesta nettisanakirjasta ja ne kääntävät sanan näin.


Voi kauhistus, onpa siinä mennyt käännös nyt vähän hakoteille, kun kääntävät ihonmyötäiseksi. Esim. meidän naapurin mies on hyvin anhänglich, pitää vaimosta kiinni kuin takiainen eikä päästä tätä minnekään, onko hän nyt sitten vartalonmukainen. Käännökseksi sopisi tässä konnotaatiossa enemmänkin tosiaan takiainen tms. Aika köpelösti voi käydä, jos luottaa sanakirjaan.oi kauhistus, onpa siinä mennyt käännös nyt vähän hakoteille, kun kääntävät ihonmyötäiseksi. Esim. meidän naapurin mies on hyvin anhänglich, pitää vaimosta kiinni kuin takiainen eikä päästä tätä minnekään, onko hän nyt sitten vartalonmukainen. Käännökseksi sopisi tässä konnotaatiossa enemmänkin takiainen tms. Aika köpelösti voi käydä, jos luottaa sanakirjaan. Esim. meidän naapurin mies on hyvin anhänglich, pitää vaimosta kiinni kuin takiainen eikä päästä tätä minnekään, onko hän nyt sitten vartalonmukainen tai ihonmyötäinen. Käännökseksi sopisi tässä konnotaatiossa enemmänkin takiainen tms.


Philharmoniassa esiintyi Irish-Celtic, olipa hyviä steppaajia ja mukaansavetävää musiikkia. Taas huomasi miten paljon täkäläiset bändit ovat "lainanneet" Irlannista.

Patikkaporukan retki tehtiin tällä kertaa Düsseldorfin Rein-niityille.


Tarkoitus oli syödä lounas terassilla, mutta tuuli on niin kamala, että jouduimme istumaan sisällä, mutta maisema oli sieltäkin ihan ookoo.


Matkan varrella tuli vastaan luumupuita, joissa oli kypsiä luumuja ja seljan marjoja olisi voinut jo poimia.


Viikon suurin projekti ja suuri ylpeytemme oli ratkaista Frankfurter Allgemeine-sunnuntailehden kesäarvoitus. Nämä tehtävät ovat aina todella haastavia. Viime arvoitukseen oli tullut vain 300 oikeaa vastausta ja lehden levikki on sentään lähes 800000 ja arvaajiakin varmaan paljon. Matemaattiset tehtävät hoiti täällä talon oma matemaatikko, mutta sitten tuli vastaan musiikkikysymys, joka olikin kinkkinen ja sitä emme itse saaneet selville tai arvasimme kyllä kenestä säveltäjästä on kysymys, mutta ne kappaleet olivat tuntemattomia eikä netistä ollut yhtään apua. Loppujen lopuksi muusikkotuttava käytti suhteitaan hyväkseen ja saimme vastauksen, siihen oli mennyt ammattilaiseltakin useampi tunti. Viikon olimme miettineet, mutta viimeiseen kysymykseen ei löytynyt vastausta millään.Te varmaan tiedätte heti, mitä elementtiä 1,3 butadieenit käyttävät polymerisaatiossa vai? Onneksi kummipoika on kemian tohtori ja tiesi vastauksen. Nyt odotamme päävoittoa.
10 Kommentare:

 1. Nauratti tuo "anhänglich". En ole huomannutkaan, että sitä ei voi ilmaista muilla kielillä. E-mailiin voi liittää Anhang´in (liitteen), mutta ei kissaa liitteenä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tiesitkö muuten, että nyt ei saa ulkomaille lähettää kirjeenä muuta kuin dokumentteja. Ystäväni yritti lähettää kukansiemeniä ihan ohuessa kuoressa, ne pitää lähettää Warensendungina ja se olisi tullut maksamaan 9 euroa!! Itse lähetin Suomeen reilun 100g lähetyksen, se maksoi 9 euroa. Jos olisin tiennyt, olisin laittanut siihen 1100g suklaata mukaan, postimaksu olisi ollut sama.

   Löschen
 2. Haha, ihonmyötäinen kissa. Taitaa mennä jo turkisosastolle. :-D

  AntwortenLöschen
 3. On jatkuvasti kiinni kuin takiainen. Niin kai me sanottaisiin? Tai tulee iholle kiinni. Minä en muuten kestäisi sellaista miestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En kestäisi minäkään, tarvitsen aika omaa aikaa, vaikka olisi kuinka onnellinen avioliitto.

   Löschen
 4. Ha ha mikä käännös, mutta ihana kissa;:D

  AntwortenLöschen
 5. Yök, en pidä kissoista, en mistään kissasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo kissa on niin kiltti ja viisas, tottelee heti jos komennetaan. Katseli tuossa äsken meidän terassin ovea sillä silmällä, että olisi mielenkiintoista mennä sisälle, mutta ymmärsi heti kun sanoin NEIN.

   Löschen