Freitag, 25. Oktober 2019

Pikkuloma Mainziin ja Pfalziin

Meillä oli treffit neljä vuotta sitten kuolleen ihanan Gina-ystäväni miehen kanssa Pfalzissa. Hänen tarkoituksensa oli esitellä meille heila no. 3 ja olin kahden vähemmän sympaattisen kandidaatin jälkeen hyvin skeptinen, mutta tällä kertaa mies yllätti meidät oikein fiksulla leskirouvalla ja nyt sitten pitää toivoa, ettei leskirouvalla ole vaikeuksia tottua sulhoon.
Matkalla päätimme poiketa Mainziin, jossa en ilmeisesti ole koskaan ennen käynyt ja Allumieskin vain lyhyellä työmatkalla. Kaupunki yllätti meidät positiivisesti, vanha kaupunki oikein nätti ja yksi highlight oli Pyhän Stefanin kirkon ikkunat, jotka on maalannut  itse Chagall.





Vanhasta synahogasta ei ole paljon jäljellä, mutta uusi oli arkkitehtuuriltaan näkemisen arvoinen.


Mainzista jatkoimme matkaa vakiohotelliimme Pfalziin ja teimme taas perinteisen lenkin luonnonpuistoon Reinin lähelle. Sää muuttui oikein kesäiseksi ja tänäänkin on ollut oikein lämmintä.



Toisella rannalla oli joutsenpari ja yritin saada niistä kännykällä kuvaa pusikon läpi, aika jännä tulos, vaikka ei noita kukaan joutseneksi tunnistaisi. Luonto on nyt kyllä taas kauneimmillaan.


4 Kommentare:

  1. Siitä on jo neljä vuotta; kyllä aika kulkee nopeasti.
    Täällä on alkanut se kolme kuukautta kestävä marraskuu eli sataa, tuulee, myrskyää, sataa. Aika josta en pidä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Suomen marraskuu on todella aika kurja, Täällä oli tänäänkin ihana aurinko ja yli +20C, saa jatkua näin.

      Löschen
  2. Jestas miten aika kuluu,muistan miten kirjoitit Ginasta ja sitten hänen poismenostaan. Toivottavasti kolmas kerta sanoo toden leskimiehelle.
    Ihanat nuo talot, mutta aika kummallisen näköinen on tuo uusi synagooga.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meistä se uusi rakennus oli arkkitehtuuriltaan ihan ookoo.

      Löschen