Samstag, 28. Dezember 2019

Sateinen joulu

Joulusää oli tänä vuonna samanlainen kuin se usein on, pimeä ja kostea. Säästä huolimatta naapurin nuoriso juhli synttäreitä aatonaattona ULKONA.  Piti oikein ottaa kuva tästä uskomattomasta juhlasta, sää ei todellakaan ollut lämmin.


Kuusi tuotiin meille sisään jo kaksi päivää ennen aattoa. Saksassahan monet pitävät joulukuusen sisällä Mariä Lichtmess-juhlapäivään asti, joka on 40 päivää joulun jälkeen, tällä kertaa 2.2.2020. Mariä Lichtmess on ennen aikaan virallinen joulun loppu, silloin poistettiin jouluseimet kirkoista. Nykyään kyllä monet heittävät kuusen ulos loppiaisena.


Vuoden kaunein joulukorttikilpailun voitti tämä teos:Jouluaattona meille tuli mieluisia vieraita, suomalainen ystäväväperhe Brysselistä. Aluksi he joutuivat maistelemaan saksalaisia joululeivonnaisia kuten Stollen ja Lebkuchen sekä paistamaani hedelmäkakkua. Myöhemmin jatkoimme joulunviettoa shamppanjalla ja pikkupurtavalla ja sattumalta tuli kummipoikakin vaimonsa kanssa moikkaamaan ja saivat hekin kulauksen kuohuvaa. Olin kattanut ruokapöydän jo ajoissa ennen vieraiden tuloa ja jopa hopeat olin kiilloittanut arvovieraita varten.


Kaveri otti kuvan menusta, lainaan sen tänne lupaa kysymättä.


Jouluaamuna alakertaan tullessani näin, että Allumies oli ehtinyt jo pilkkoa hedelmäsalaatin, muut sapuskat puuttuvat kuvasta. Jouluservietit ostan aina ruotsalaisesta huonekalukaupasta.♥ Ja Aarikan tontut on meillä joka joulu esillä.


Aamiaisen jälkeen lähdimme sateisesta säästä huolimatta kaupungille pienelle kirkkokierrokselle katsomaan jouluseimiä, mutta en ottanut kuin yhden kuvan, siinä näkyy kölniläinen huumori. St. Andreas-kirkossa oli tällainen teksti.


Aika pitkään yritimme arvata mitä siinä lukee, mutta meidän latinan taito ei riittänyt kunnes sitten Allumies, joka osaa hyvin Kölnin murretta kölschiä tajusi, että jokainen iso kirjain aloittaa uuden sanan ja tekstissä lukee Sit Us Vi Latein Is Et Aver Nit eli Sieht aus wie Latein ist es aber nicht eli Näyttää latinalta, mutta ei se sitä ole. Hauskoja nämä kölniläiset, kun kirkossakin on tuollaisia vitsejä.
Kaikissa kirkoissa oli tietenkin kova suitsukkeen tuoksu juhlapäivän kunniaksi.
Gereon-kirkossa ihailin taas enemmän kattoa kuin seimeä.


Harmittaa vieläkin se täkäläinen joulusää. Oulussa lomaillut ystäväni lähetti niin kauniita lumikuvia, mutta minkäs teet. Uudeksivuodeksi lähdemme Münchenin lähelle, mutta ei sielläkään taida lunta olla. Mutta ensi vuonna pääsemme ehkä taas Lappiin.


6 Kommentare:

 1. Kiva joulu teillä, ja aika jännää viettää juhlia ulkona huonossa säässä;D
  Täällä myös sateista, eli torstai, perjantai ja nyt tänään lauantaina, mutta huomenna sitten ei enään eli kirkastuu. Hyvää loppuvuotta Allu.

  AntwortenLöschen
 2. Eilen paljuilimme, pakkasta oli -21 astetta, tähtitaivs mutta EI revontulia. Tosi kaunista. Tänään olikin sitten noussut, että oli vain -9 astetta ja kova tuuli. Pudotteli lunta puista. Hyvää loppuvuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wow, palju, varmaan kiva. Postiporo ei ole ilmeisesti vielä löytnyt perille, harmi.

   Löschen
 3. Mukavan kuuloinen joulu teillä!
  Aaton sää täällä Pirkanmaalla oli vetinen, mutta jouluyö oli tehnyt ihmeitä ja heräsimme kauniin valkoiseen maailmaan. Ennen vuodenvaihdetta taitaa tuo ihanuus sulaa, kun on luvattu Vaasan korkeudelle +6°
  Hyvää vuotta 2020 teille !<3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuulinkin sukulaista, että Pirkanmaalla tuli pieni lumikerros. Hyvää uutta vuotta teillekin. <3

   Löschen