Sonntag, 29. März 2020

Etäillallinen because #westayathome

Vaikka ei nyt sentään ihan koko päivää oltu kotona, sillä eilen kaunis kevätpäivä houkutteli lenkille, tällä kertaa lähellä olevalle järvelle. Ylhäältä ei kovin hyvin nähnyt järvelle, mutta keskiosassa kuvaa näkyy vähän väriä, siellä oli pieni perhe piknikillä.


Järven toisella puolella näkyy uimaranta, joka on kesällä hyvin kysytty.


Metsässä tuli valkovuokkojen lisäksi vastaan tällainen kukka, joka ei ainakaan ollut omassa kasvistossani. Facebookin kautta sain selville, että se on kiurunkannus.


Iltapäivällä jynssäsimme tiikkiset puutarhakalustot puhtaaksi ja nautimme omista kasveistamme.Ikivihreä valkoinen kärhöni on niin täynnä nuppuja kuin olla voi, nyt odotellaan aukeamista. Valitettavasti tänään on taas paljon viileämpi sää.


Ruukussa kasvava tuomeni on nupulla sekin. Tilasin sen viime vuonna netin kautta, kun halusin vielä kerran elämässäni haistaa tuomen tuoksun ja luulin, että se kuolee talvella, mutta eipä ole näköjään kuollut.


Launtai-illan kruunasi etäillallinen Suomen rakkaitten kanssa. He ovat edelleen Lapissa ja hiihtävät murtsikkaa ja laskettelevat kelkalla mäkeä, muita ihmisiä siellä ei juuri näy. He söivät lasten haluamia tacoja ja me ruijanpallasta risoton kanssa ja oli ihan se tunne, että istumme saman pöydän ääressä ja juttelimme parisen tuntia, tosi hieno idea, voin suositella. Korona keksii.


10 Kommentare:

 1. Olet viherpeukalo ja sinulla on kaunis puutarha. Tuomi (Prunus) on hyvin talvea ja leikkaamista kestävä. Jos kärsivällisyytesi riittää, niin voit tehdä siitä bonsain tai hoitaa ruukussa bonsain tapaan juuria ja oksia leikkaamalla. Muutaman vuoden se voi viihtyä ruukussakin, vaikka et tekisi mitään muuta kuin antaisit vettä ja hiukan mieluimmin kukkiville bonsaille tarkoiettua lannoitetta. Kaikkea hyvää sinnekin Reinin rannoille. Kevät tulee! Ihanaa! Voit nauttia siitä kauniissa puutarhassasi.Ei anneta pelolle valtaa, eikös juu?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No en kyllä ole yhtään viherpeukalo, mutta olen nyt iloinen, että istutin syksyllä kukkasipuleita ja nyt ne kukkii. On kiva, kun ei asu jossain kerrostaloasunnossa ilman parveketta, vaan pääsee suoraan ovesta pihalle.

   Löschen
 2. Ihania kuvia ja ihana luonto:) Saako teillä vielä liikkua ihan vapaasti:) Minulla alkaa olla hieman vaikeaa kun saa liikkua vain se 100 metriä, eikä kauniista keväästä oikein voi nauttia, ja ihan kohta on jo kesä jolloin liian kuumaa. Etäjuttuja on nyt paljon; sain kutsun pariin etätilaisuuteen Helsingissä, johon en olisi voinut normaalisti osallistua mutta nyt kun kaikki etänä niin voinkin:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saa onneksi liikkua aivan vapaasti, tosin ihmisiä on paljon vähemmän liikkeellä, samoin autoja. Keskikaupungilla on todella hiljaista. Kun saa liikkua vain kaksin, ei synny sitten mitään nuorisojengejäkään. On se teillä aika hankalaa, jos vain 100m saa liikkua. Ruokakauppaan pääsyä ei kyllä ole tietääkseni missään maassa kielletty.

   Löschen
 3. Teillä on kyllä ihania kukkia! Minulla kukkii myös skillat, odotan kohta sinivuokkojen kukkia. Karseasti töitä takapihalla, tänään aloitin, mutta kohtahan minulla alkaa "loma". Nyt on vielä työasioita vaikka kuinka paljon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä kukkii kyllä paljon, viime yönä oli tosi kylmää ja peittelin varmuuden vuoksi kärhöni.

   Löschen
 4. Odottelen ulkolenkillä ensimmäistä leskenlehteä. Siihen asti pitää nauttia sisäkukista, omista ja kaupasta ostetuista. Minä saan innostua laittamaan ruokia saapasmaasta tänne juuttuneelle jälkikasvulleni. Kyllä tämä tästä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta kiva, että olette kaikki turvassa. Luin juuri lehdestä kölniläispariskunnasta, joka on vankina jossa kolumbialaisessa kylässä, josta ei pääse pois ja kyläläiset pelkää, että he on koronalaisia eivätkä halua olla missään yhteydessä. Raha-automaattikin on pois käytöstä ja heiltä loppuvat rahat. Lähetystö ei voi auttaa kuin vasta Bogotasta ja sinne he eivät pääse millään kyydillä.

   Löschen
 5. Ihana idea tuommoinen etäillallinen! <3

  Teillä on kevät siellä jo tosi pitkällä. Minäkin kuvittelin näkeväni eilen kävelyllä jo vaikka mitä kukkia, mutta taisin olla "hieman" etuajassa. No leskenlehtiä sentään näkyi ja jotain sinisiä (en tiedä nimeä).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Etäillallinen oli kyllä viimeisten viikkojen paras tempaus. Siinä unohtui kokonaan tämä nykytilanne joksikin aikaa.

   Löschen