Mittwoch, 25. März 2020

Koronakeskiviikko

Aamun lehdessä oli lista sakoista, joita täällä joutuu maksamaan, jos rikkoo koronamääräyksiä. Kolmen ihmisen ryhmä joutuu maksamaan 200€, grillaaminen tai piknik puistossa maksaa 250€, 200€  vierailu sairaalassa tai vanhainkodissa ja jopa 5000€, jos pitää kaupan tai baarin/ravintolan auki. Käyn normaalisti kahden kaverin kanssa sauvakävelyllä, nyt emme saa kulkea yhdessä.


Parsaviljelijöillä on ongelmia henkilökunnan kanssa, koska vierasmaalaista työvoimaa ei ole mahdollista saada ja täällä on puolalaiset olleet suurin ryhmä parsapelloilla. Radiossa tosin sanottiin, että hyvin monet Saksassa asuvat ovat nyt ilmoittautuneet parsan leikkaamishommiin. Ravintoloiden ja baarien sulkemisen takia ainakin siltä alalta löytyy paljon työttömiä ja he pääsevät nyt parsahommiin. Parsa-aika on nyt alullaan, näimme toissapäivänä kaupassa jonkun verran parsaa, kallein laji niistä maksoi 17€ kilolta, taidamme vielä odottaa ennenkuin ostamme.
Vessapaperihysteria taitaa olla joka puolella maailmaa, ihminen kun on laumaeläin. Naapurimme kävivät eilen kuudessa kaupassa, missään ei ollut vessapaperia. Läheisessä supermarketissa oli jokuu aika sitten myyty vain 10 rullaa asiakasta kohti ja siellä oli syntynyt melkein tappelu, kun hysteerinen asiakas halusi ostaa 100 rullaa.
Hysteriasta puheen ollen, jo normaalioloissa siivoushullu ja hysteerinen ystäväni on nyt tietenkin entistä hysteerisempi. Pariskunta on linnoittunut taloonsa. Sain valokuvia heidän ruokavarastoistaan, sapuskaa riittää varmaan vuodeksi. Ja jos he joutuvat jostain syystä lähtemään kauppaan, päälle laitetaan tällainen varustus. Siinähän voisi samalla matkalla ryöstää pankinkin.

kuvakaappaus R.S.

6 Kommentare:

 1. Täällä nähtävästi Helsinki ja Uudenmaa erotetaan muusta Suomesta. Siitä on jo meemejä liikkeellä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mikään varmuusjuttu ei ole liikaa. Singaporen kaveri kertoi, että siellä viranomaiset soittaa neljäkin kertaa päivässä kotikaranteenissa oleville, saattavat pyytää vaikka lähettämään valokuvan vessasta ja niin tsekkaavat onko potilas varmasti kotona.

   Löschen
 2. Täälläkin on pankkiryöstäjiä liikkellä.

  Kannattaa ehkä kertoa heille, että virukset menee kankaan läpi yhtä helposti kuin voikukan laskuvarjosiemenet pääsevät metalliverkkoaidan läpi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kannata sanoa, ne tietää kaiken paremmin. 😊

   Löschen
 3. Kuka/mikä ne sakkorahat saa käyttääkseen? Saishan sillä vähän vaikka sairaalan tarpeita kuitata, jos kerran joku tieten tahtoen haluaa kirppuilla. Täällä ei vielä sakkoilla, mutta kukapa tietää, milloin siihenkin turvaudutaan. Jospahan mansikka-aikaan meidänkin nuoret taipuisivat poimijoiksi. Minä ainakin aion kyykkiä, jos virus suo.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on tämä osavaltio eli Nordrhein-Westfalen ja rahat tulee kyllä hyvään tarpeeseen. Tällaisessa liittotasavallassa on eri osavaltioissa eri määräykset, meillä jopa tuo sakkouhka ja luulen, että se kyllä auttaa, sillä ihmisryhmiä ei kyllä näy nyt missään. Virusflunssaluvut on viikossa laskeneet kolmanneksella, toivotaan, että vaikuttaa koronaankin, vaikka toivoa on vähän, ei nyt ehkä ihan Italian kaaosta odoteta mutta kaaosta kyllä, taitaa tämänpäiväinen tilanne olla tyyntä myrskyn edellä.

   Löschen