Mittwoch, 18. März 2020

Luonnossa unohtaa muun maailman

Tänään sain viime tipalla autoni huollosta ja katsastuksesta, Allumies ei enää ehtinyt saada kesärenkaiden vaihtoa, sillä autokorjaamo sulkee pääsiäiseen asti.  Juuri nyt tuli viesti, että lähin kirjakauppa sulkee myös myymälänsä ja moni muu saman ostarin myymälä on jo kiinni. Ikea on samoin kiinni. Ruokamarketeissa on niin paljon kysyntää, että etsivät lisää henkilökuntaa, kun eivät ehdi täyttää hyllyjä. Marketista puheen ollen meidän lähimmässä oli rakennettu läpinäkyvästä muovista kassaan seinä, jossa oli vain kolo pankkikortin lukijalle, olin jotenkin liikuttunut omistajan huomaavaisuudesta, seinä oli aivan varmaan itse rakennettu ja osittain teipillä kiinni, mutta silti hyvä suoja. Vessapaperia saa ostaa vain 10 rullaa per nuppi ja tänään oli jossain kaupassa syntynyt jonkinlainen tappelu, kun asiakas vaati 50 rullaa. Minä en ymmärrä, mitä ihmettä ihmiset tekevät sillä vessapaperilla.
Serkku asuu Cote d'Azurilla Nizzan lähellä ja siellä on jo voimassa ulkonakäyntikielto ilman lupaa. Hän joutuu täyttämään jonkinlaisen kaavakkeen ja kirjoittamaan siihen syyn, miksi on liikkeellä ja ilman kaavaketta kulkijat saavat roimat sakot. Vaikka isompien porukoiden tapaaminen on kielletty Saksassakin, ei voi kuin ihmetellä miten monet porukat tapaavat toisiaan. Täällä on ollut kesäinen sää ja puistot ja nurmikot on täynnä porukkaa, siellä grillataan ja pelataan. Toistaiseksi ulosmenoa ei ole vielä kielletty ja me olemme nauttineet kun pääsemme ulos luontoon.

Tässä ihan lähellä kukkii valkovuokot ja magnoliat.



Tänään lähdimme läheiseen metsään ja kävelimme siellä varmaan 2,5 tuntia. Linnut lauloivat, tikka koputteli ja näimme mm. kolme kaurista, juoksivat niin nopeasti karkuun, etten ehtinyt napata kuvaa.
Pyökit (eiköhän nuo pyökkejä ole, apua Maikki, sinä tiedät) eivät olleet vielä niin pitkällä kuin muut kasvit. Joitakin ratsastajia tuli vastaan, tuossakin isompi porukka, kiellettyä sekin varmaan.




Mikähän tämä keltainen kukka on? Olisko mukulaleinikki?


Tykkään muutenkin kulkea luonnossa, mutta nyt se on vielä tärkeämpää. En kertaakaan ajatellut koronaa tuolla liikkuessani.

8 Kommentare:

  1. Kovin erilaisia sääntöjä on nyt maailma sakeanaan, mutta kuten edellisessä postauksessasi totesit, nautitaan nyt kaikesta kauniista. Ja erityisesti täällä Suomessa kaikki on sentään hyvin. Sen varmaan moni täällä on nyt ymmärtänyt.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mutta nyt on kai Lapissakin jotain ja siellä on mulle tärkeitä ihmisiä hiihtolomalla.

      Löschen
  2. Just sanoin Juniorille, että lähdetään merenrannalle ja otetaan eväät mukaan. Oikeassa olet ulkona luonnon keskellä maailman murheet unohtuu.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meren rannalla on paras paikka, saa paljon raitista ilmaa.

      Löschen
  3. Mie ja monet muut pelkäämme, että Suomeenkin tulee kohta rajut ulkonaliikkumiskiellot, kun on niin paljon ihmisiä täällä, jotka eivät toimi kuten on haluttu. Eli pitää antaa todella rankat kiellot. Esim. Helsingissä oli tuhansia ihmisiä jonkun kauppakeskuksen avajaisissa, koska "emme halunneet tuottaa ihmisille pettymystä" sanoi joku kauppias. Ja Levillä on bailattu aivan sen Tirolilais-baarin tapaan.
    Onneksi ne tänään suljettiin. Eli Suomessa ei todella ole asiat hyvin.

    Kävin tänään lääkärillä (en tuntenut häntä ennestään) ja hän halusi tietää minun alan. Sen kuultuaan sanoi, että tämä aikahan on minulle ammatillisesti mielenkiintoista seurata. Toki on, mutta vapaaehtoisessa eristyksessä toki olen ja etätöissä.

    Onneksi pääsen - toistaiseksi - luontoon ja se on meillä täällä asuinalueella lähellä. Tänään oli upea ilma, mutta piti mennä työhuoneelle hakemaan kirjoja, koska huomisesta lähtien rakennus on niin suljettu, että sinne pääsee vain erikseen nimetyt tyypit esim. allekirjoittamaan jotain tärkeitä papereita.

    Kauniita kevätpäiviä sinne! Kaipaan niin magnolioita ja muita kukkiia puita! Ja sitä yhtä pääsiäistä Alsacessa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oliko siellä ämpäreitä jaossa vai mitä ne ihmiset siellä kauppakeskuksessa teki? Ei silti, kyllä ne täälläkin kokoontuu isoina ryhminä ihan kuin ei olis mitään koronaa olemassakaan.

      Löschen
  4. Piti katsoa Wikipediasta, mitä Scharbockskraut on suomeksi, mutta joo, mukulaleinikki. :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiva tietää, en ollut aivan varma mikä kasvi se on.

      Löschen